Skip to content

Hoe u Skype-emoji . kunt vinden en gebruiken

21 de juli de 2021
GettyImages 1161144239 bb92e5bdc6f84608a2b1e5fed16167e3

Er is een ware schat aan geanimeerde emoji beschikbaar voor Skype-gebruikers. Deze emoji kunnen uw gesprekken wat pit geven of de emotie achter uw bericht helpen verduidelijken, of u nu een gewone gebruiker bent of Skype voor Bedrijven gebruikt. Hier leest u hoe u Skype-emoji’s kunt vinden en gebruiken, inclusief enkele verborgen die u misschien niet kent. Skype-emoji is beschikbaar in de standaardversie van Skype en Skype voor Bedrijven. Het is echter mogelijk dat Skype voor Bedrijven niet dezelfde emoji biedt als de consumentenversie. Je vindt een verscheidenheid in beide versies van de software, en veel standaard Skype-emoji zijn in beide beschikbaar, zelfs als het uiterlijk per software verschilt.

Hoe Skype-emoji te vinden

Of je nu Skype gebruikt op een computer of de Skype-app op een smartphone of tablet, het is gemakkelijk om emoji te vinden en te gebruiken. Wanneer u een contactpersoon selecteert en het gespreksvenster opent, zoekt u naar een klein, rond smileypictogram in het vak waarin u een bericht typt. Selecteer de vrolijk gezichten Skype opent een venster met de beschikbare emoji.

Als u een computer gebruikt, bladert u door het Skype-emoji-venster om degene te vinden die u wilt gebruiken. Veeg op mobiele apparaten zijwaarts om door de opties te bladeren. U kunt ook de categoriepictogrammen selecteren om naar specifieke sets te gaan, zoals dieren of nationale vlaggen. Als je de gewenste emoji nog steeds niet kunt vinden, zoek dan naar een specifieke emoji door het zoekvak te selecteren en een trefwoord te typen.

Hoe Skype Emoji te gebruiken

Er zijn een paar manieren waarop u Skype-emoji kunt gebruiken. De eerste is eenvoudig: selecteer de emoji die je wilt gebruiken met de methode waarover je in het vorige gedeelte hebt geleerd. Dit voegt het in het tekstvak in, waar je vervolgens meer emoji of tekst kunt toevoegen. Een tweede manier waarop u Skype-emoji kunt gebruiken, is door de emoji in het tekstvak te typen. Met Skype kun je veel van de meest voorkomende emoji typen, zoals de smiley of knipoog, door de emoticon-versie te typen zoals 🙂 of ;). Emoticons verschillen van emoji doordat emoticons volledig zijn gemaakt met toetsenbordkarakters en symbolen om emoties weer te geven. Elke Skype-emoji heeft ook een code die deze vertegenwoordigt, en je kunt deze codes ook invoeren om een ​​emoji te gebruiken. Er is bijvoorbeeld een emoji die een idee heeft. Om het te gebruiken, typt u (idee) in het tekstveld. Wanneer je je bericht verstuurt, wordt de code omgezet in de emoji.

Een screenshot van Skype met een Emoji-snelkoppeling

Er is geen gemakkelijke manier om emoji-codes op mobiele apparaten te vinden. Toch kun je de muisaanwijzer over een Skype-emoji op een computer bewegen, en een voorbeeld bovenaan het venster toont je een grote weergave van de emoji, samen met de beschrijving en code tussen haakjes. De emoji die u ziet en de emoji die de ontvanger van uw bericht ziet, kan verschillen, afhankelijk van de versie van Skype die ieder van u gebruikt. Sommige emoji worden mogelijk niet weergegeven.

Hoe de verborgen emoji te gebruiken

Skype laat niet alle beschikbare emoji zien. Velen verschijnen mogelijk niet in het emoji-venster waar u doorheen bladert. U kunt echter de zoekfunctie op uw mobiele apparaat gebruiken om deze emoji te vinden. Op een computer moet je de code van de emoji kennen en deze in het tekstvak typen, zoals uitgelegd in de vorige sectie. Je kunt de volledige lijst met Skype-emoji, inclusief de verborgen, vinden in het ondersteuningsgedeelte van de website.