Skip to content

Hoe u Street View op Google Maps kunt krijgen

3 de november de 2022
Google Maps Street View Times Square 5197819 c12cb91362e84562af65537027aadc88

Wat te weten

 • Op internet: Selecteer Straatweergave in Lagen > Meer. Sleep Pegman naar een blauwe lijn op de kaart. Uw scherm verandert in een weergave op straatniveau.
 • Mobiele app: Selecteer Straatweergave in Lagen. Tik op het Street View-pictogram voor een volledig scherm met foto’s of op een blauwe lijn voor een gedeeltelijk scherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Street View kunt openen in Google Maps op het web en in de mobiele app. U kunt de foto vervolgens verplaatsen om rond te kijken of naar voren gaan om nog meer te zien.

Street View gebruiken in Google Maps op internet

Met Google Maps op internet voelt het alsof u deel uitmaakt van een locatie met Street View. U kunt, indien beschikbaar, ook oudere foto’s van uw Street View-locatie bekijken.

 1. Gebruik de zoekfunctie of beweeg over de kaart om een ​​locatie te vinden.

 2. Klik linksonder op Lagen en selecteer Meer. Kies dan Straatweergave. Je ziet dan blauwe lijnen op de kaart die aangeven waar je Pegman (het menselijke pictogram van Google) kunt plaatsen voor een beter beeld.

 3. Pak Pegman rechtsonder in Google Maps. Sleep het vervolgens naar een van de blauwe lijnen. Je ziet een kleine groene markering onder Pegman zodat je hem direct op het doelwit kunt laten vallen.

  Pegman gemarkeerd op een Google Map

 4. Je scherm verandert meteen in dat close-up beeld alsof je zelf op straat staat. Sleep de kaart naar links of rechts om de volledige weergave te zien. U kunt ook op het vierkantje of de pijl klikken die wordt weergegeven om naar verschillende plekken in het gebied te gaan.

  Google Maps straatbeeld van New York met pijl gemarkeerd

 5. Als er oudere foto’s beschikbaar zijn, zie je een kloksymbool in het locatievak linksboven naast ‘Street View’. Klik op de klok icoon en gebruik vervolgens de schuifregelaar om terug in de tijd te gaan.

  Google Maps Street View New York-scène met klok gemarkeerd

 6. Als u een oudere foto in volledige weergave wilt plaatsen, klikt u erop boven de schuifregelaar. De Google Maps Street View wordt bijgewerkt met die foto en geeft kort de maand en het jaar voor de foto weer. Klik op het verste punt aan de rechterkant van de schuifregelaar om terug te keren naar de meest actuele weergave.

  Google Maps Street View oudere foto weergegeven met uiterst rechts van de schuifregelaar gemarkeerd

 7. Om Street View in Google Maps af te sluiten, klikt u op de X rechtsboven.

Street View gebruiken in Google Maps op mobiel

Met Google Maps op uw Android-apparaat of iPhone is Street View slechts een paar tikken verwijderd. U kunt dan foto’s in een volledige of gedeeltelijke schermweergave weergeven.

 1. Voer een locatie in het zoekvak in of gebruik de kaart om een ​​plek te vinden.

 2. Druk op Lagen icoon en selecteer Straatweergave. Gebruik de X rechtsboven om het scherm Lagen te sluiten. Net als op de Google Maps-website zie je blauwe lijnen die Street View bieden. Je hebt dan twee manieren om de foto’s te bekijken.

  Google Maps met Times Square in het zoekveld, met het pictogram Lagen, Street View en X gemarkeerd

 3. U kunt eerst op de tikken Straatweergave pictogram dat linksonder wordt weergegeven. Hiermee zet je de foto’s in fullscreen modus op je telefoon voor een mooie weergave.

  Google Maps met het Street View-pictogram gemarkeerd en Street View van New York weergegeven

 4. Ten tweede kun je op a . tikken blauwe lijn op de kaart. Hierdoor worden in plaats daarvan de foto’s in de bovenste helft van uw scherm weergegeven. Hierdoor kun je de kaart gebruiken en tegelijkertijd de bijbehorende foto’s bekijken.

  Google Maps Street View met blauwe lijnen gemarkeerd en Street View op de helft van het scherm

 5. In beide weergaven kunt u de scène naar links of rechts verplaatsen door deze met uw vinger te slepen. Je kunt ook dubbeltikken op plekken om naar verschillende locaties in de scène te gaan.

 6. Om Street View af te sluiten in de mobiele app van Google Maps, tikt u op de pijl terug linksboven. En om de blauwe Street View-lijnen op de kaart te verwijderen, tik je op Lagen en dan Straatweergave om het uit te schakelen.

Wil je iets leuks doen met Street View? Probeer je huis te vinden met de handige functie!

FAQ

 • Hoe vaak werkt Google Maps Street View bij?

  Er is geen specifiek schema voor Google Maps Street View-updates. Dichtbevolkte gebieden kunnen zo vaak als wekelijks updates krijgen, terwijl het in andere gebieden jaren kan duren om een ​​update te krijgen. Google zal eerder een gebied updaten waar nieuwe woningbouwprojecten zijn opgedoken op voorheen geïsoleerde locaties.

 • Hoe maak ik een screenshot in Google Maps Street View?

  U kunt een schermafbeelding maken van Google Maps Street View op dezelfde manier als u een schermafbeelding zou maken van een andere app op uw mobiele apparaat of computer. Als u echter een screenshot wilt maken zonder de navigatie-elementen van Street View, kunt u overwegen de Chrome-browserextensie Streetview Screenshot te downloaden. Met deze extensie kunt u schermafbeeldingen maken van de huidige pagina van uw browser en worden de navigatie-elementen van Street View verborgen.