Skip to content

Hoe u tijd en geld kunt besparen met Wi-Fi op een iPhone an

9 de juli de 2021
GettyImages 919739280 5b41343346e0fb0037439206

Een Apple iPhone maakt bijna overal automatisch verbinding met internet via een mobiel netwerk. iPhones bevatten ook een ingebouwde Wi-Fi-antenne om verbinding te maken met draadloze internetnetwerken. Het gebruik van iPhone Wi-Fi-verbindingen biedt een aantal voordelen:

 • Tijdwinst: Wi-Fi biedt een veel hogere netwerkbandbreedte dan de mobiele protocollen die de iPhone ondersteunt. Dat betekent meestal merkbaar snellere app-downloads en browsen.
 • Kostenbesparingen: Elk netwerkverkeer terwijl de iPhone via wifi is verbonden, telt niet mee voor de maandelijkse quota voor data-abonnementen.

Netwerkverbindingen bewaken op de iPhone

In de linkerbovenhoek van het scherm van een iPhone worden pictogrammen weergegeven die de netwerkstatus aangeven:

 • Verbindingssterkte: Een waarde tussen één en vier balken geeft de draadloze signaalsterkte aan die de iPhone detecteert voor de huidige verbinding (Wi-Fi of mobiel).
 • Mobiele provider: De naam van de mobiele provider (bijv. AT&T) verschijnt naast de verbindingssterkte, zelfs als de iPhone een Wi-Fi-verbinding heeft.
 • Connectie type: Het type netwerkverbinding verschijnt naast de naam van de provider. Dit is een tekst als “3G” of “LTE” als de iPhone is verbonden met een mobiel netwerk. Er verschijnt een Wi-Fi-pictogram als dat is wat de iPhone gebruikt.

Een iPhone schakelt automatisch over van de mobiele verbinding wanneer deze een Wi-Fi-verbinding tot stand brengt. Evenzo gaat het terug naar mobiele connectiviteit als de gebruiker wifi uitschakelt of de verbinding wegvalt.

Hoe de iPhone te verbinden met een Wi-Fi-netwerk

De app iPhone-instellingen bevat een Wi-Fi-gedeelte voor het beheren van verbindingen met deze netwerken.

 1. Open de Instellingen app.

 2. Kraan Wifien zet de schuifregelaar op het volgende scherm op aan/groen. Uw iPhone genereert een lijst met beschikbare draadloze netwerken onder Kies een netwerk.

 3. Tik op de naam van het netwerk waaraan u wilt deelnemen en voer indien nodig het wachtwoord in.

Nadat u het wachtwoord eenmaal hebt ingevoerd, onthoudt uw iPhone het. Tik op de schakelaar naast Automatisch deelnemen in het infoscherm om de iPhone te vertellen dat hij zich bij dit netwerk moet aansluiten wanneer dit mogelijk is.

Hoe de iPhone wifi-netwerken te laten vergeten

Een eerder geconfigureerd Wi-Fi-netwerk verwijderen zodat de iPhone niet langer automatisch verbinding probeert te maken of het wachtwoord opslaat:

 1. Tik op het Wi-Fi-scherm op de info naast het netwerk dat u wilt dat uw iPhone vergeet.

 2. Kraan Vergeet dit netwerk.

  Schermafbeeldingen van een iPhone met het Wi-Fi-infopictogram en de opdracht Vergeet dit netwerk

 3. Als je in de toekomst opnieuw lid wilt worden van dit netwerk, zal het je om een ​​wachtwoord vragen.

Hoe iPhone-apps te beperken om alleen wifi te gebruiken

Sommige iPhone-apps, met name apps die video en audio streamen, genereren grote hoeveelheden netwerkverkeer. Omdat de iPhone automatisch terugkeert naar het mobiele netwerk wanneer de Wi-Fi-verbinding wordt verbroken, kan een persoon snel zijn maandelijkse mobiele data-abonnement verbruiken zonder het te beseffen. Om ongewenst mobiel dataverbruik te voorkomen, bevatten veel apps met hoge bandbreedte een optie om hun netwerkverkeer te beperken tot alleen wifi. Overweeg deze optie in te stellen als deze beschikbaar is in veelgebruikte apps. Hier leest u hoe u uw iPhone kunt vertellen dat mobiele gegevens niet automatisch moeten worden gebruikt:

 1. Open Instellingenen tik vervolgens op mobiel.

 2. Tik op de schakelaar naast Mobiele data naar gebroken/wit.

  iPhone-schermafbeeldingen met de opties voor mobiel en mobiel data

 3. U kunt Mobiele gegevens ook aan laten staan ​​als u in geval van nood geen risico wilt lopen zonder verbinding te zitten. De Opties voor mobiele data menu geeft u controle over waarvoor u de verbinding gebruikt.

  Dataroaming laat je iPhone verbinding maken met een ander netwerk wanneer het buiten het bereik van je mobiele provider is. Schakel deze optie uit om extra (roaming)kosten van je provider te voorkomen. Als je een LTE inschakelen optie, kunt u uw netwerk instellen om mobiel te gebruiken voor data, spraak en data, of geen van beide. Als u dit uitschakelt, worden zowel de gegevens- als de oproepactiviteit beperkt. Als u mobiele gegevens uitschakelt, kan uw iPhone langzamer werken.

  Wifi op iPhone

 4. Als uw provider ondersteunt Bellen via wifi, kunt u dat ook inschakelen om gegevens op te slaan. Met deze functie kunt u bellen via een draadloos netwerk in plaats van een mobiel abonnement.