Skip to content

Hoe u Time Machine-back-ups kunt verifiëren

2 de juli de 2021
GettyImages 771494539 5a3b4cfa22fa3a0036d5a543

Time Machine is de ingebouwde back-upfunctie van je Mac. Het maakt automatisch een back-up van al uw bestanden, zoals apps, documenten, systeembestanden, e-mails en meer. Als de originele bestanden van uw Mac worden verwijderd of beschadigd raken, of als de harde schijf van uw Mac defect raakt, herstelt u uw bestanden vanaf een Time Machine-back-up. Als u zich zorgen maakt over uw Time Machine-back-ups en er zeker van wilt zijn dat u erop kunt vertrouwen, zijn er verschillende manieren om te controleren of uw meest recente back-up met succes is voltooid. Dit artikel bevat instructies voor het verifiëren van Time Machine-back-ups met een netwerkopslagapparaat of een lokaal opslagstation.

Time Machine-back-ups naar een netwerkschijf verifiëren

Als u een back-up van uw bestanden maakt met Time Machine naar een netwerklocatie, is het verifiëren van uw back-ups een eenvoudig proces.

 1. Selecteer de Tijdmachine-pictogram op de Mac-menubalk.

  Als u het Time Machine-pictogram niet in uw menubalk ziet, selecteert u Systeem voorkeuren kies onder het Apple-menu Tijd machineen selecteer vervolgens Toon Time Machine in menubalk.

 2. Houd de ingedrukt Optietoets.

 3. Selecteer Back-ups verifiëren in het vervolgkeuzemenu.

  Controleer de geselecteerde back-ups in het Time Machine-menu

Het verifiëren kan even duren, afhankelijk van de grootte van je back-up en de snelheid van je Mac. Time Machine waarschuwt u als er problemen zijn met uw back-up.

Time Machine-back-ups verifiëren met lokale opslag

Als u een lokaal opslagapparaat gebruikt voor uw Time Machine-back-ups, kunt u de optie Back-ups verifiëren niet gebruiken, die alleen werkt met een netwerkopslagapparaat. Gebruik in plaats daarvan het Mac Terminal-opdrachtregelsysteem om het Time Machine-hulpprogramma uit te voeren. Dit vergelijkt Time Machine-snapshots om te controleren of back-ups geldig zijn.

 1. Zorg ervoor dat uw back-upschijf is aangesloten op uw computer.

 2. Selecteer de Spotlight-zoekopdracht pictogram op de Mac-menubalk.

  Spotlight-zoekpictogram geselecteerd in de Mac-menubalk

 3. Type Terminal in het Spotlight-zoekveld om het Terminal-venster te openen.

  Het woord 'terminal' getypt in het Spotlight-zoekveld

 4. Selecteer de Terminal app in de zoekresultaten om deze te openen.

  De Terminal-app geselecteerd in Spotlight-zoekresultaten

 5. Voer in het geopende Terminal-venster het volgende in: tmutil Compare –s

 6. druk de Terugkeer sleutel.

Het systeem vergelijkt de inhoud van uw Mac met de inhoud van uw back-up. Afhankelijk van de grootte van uw laatste Time Machine-back-up, kan het tot 15 minuten duren voordat dit rapport is voltooid. Als het klaar is, ziet u een rapport met de bestanden die zijn vergeleken, hoeveel gegevens zijn toegevoegd, hoeveel gegevens zijn verwijderd en hoeveel gegevens zijn gewijzigd. U wordt op de hoogte gesteld van eventuele problemen in de back-up.

Time Machine-back-ups verifiëren door een bestand te herstellen

De eenvoudigste methode om te controleren of uw back-upbestanden in orde zijn, is door een steekproef uit te voeren en een testbestand te herstellen met Time Machine. Dit werkt ongeacht of u een netwerkapparaat of een lokaal apparaat gebruikt om uw back-ups op te slaan.

 1. Selecteer de Tijd machine pictogram op de menubalk van uw Mac.

  Time Machine-pictogram gemarkeerd op Mac-menubalk

 2. Selecteer Ga naar Time Machine in het vervolgkeuzemenu.

  Time Machine-menu met Enter Time Machine geselecteerd

 3. Selecteer een eerdere versie van een map of bestand en selecteer vervolgens Herstellen in Tijdmachine. Time Machine kopieert die map of dat bestand terug naar de oorspronkelijke locatie, waar u kunt controleren of er een goede back-up van is gemaakt.