Skip to content

Hoe u uw Android-apparaat kunt verbinden met wifi

6 de augustus de 2021
connecting android device to wifi 577618 0d33346d8d4640f584566939e706529a

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Android-apparaat verbindt met een Wi-Fi-netwerk. Instructies zijn van toepassing op apparaten van elke fabrikant met Android 10, 9.0 Pie of 8.0 Oreo, maar het proces voor andere Android-versies is vergelijkbaar.

Schakel wifi in op Android 9.0 en hoger

Ga als volgt te werk om ervoor te zorgen dat wifi is ingeschakeld:

 1. Open de Instellingen app.

 2. Kraan Netwerk & internet.

 3. In de Netwerk & internet sectie, selecteer Wifi.

 4. Zet de aan Wifi tuimelschakelaar.

 5. Sluit de Instellingen app.

U kunt ook vanaf de bovenkant van het scherm omlaag vegen en op de Wifi pictogram als het grijs is. Om de Wi-Fi-instellingen te openen, tikt u op de Wifi icoon.

Schakel wifi in op Android 8.0

Het proces voor het inschakelen van wifi en het aanpassen van instellingen is anders voor Android 8.0. Ga als volgt te werk om de wifi-instellingen op deze apparaten te openen:

 1. Open Instellingen.

 2. Kraan Verbindingen of Draadloze netwerken.

 3. Kraan Wifi om de wifi-instellingen te openen.

 4. Onder Wifi instellingen, zet de aan Wifi tuimelschakelaar.

Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk

Zodra Wi-Fi is ingeschakeld, gaat u naar Instellingen > Verbindingen > Wifi om een ​​lijst te zien van netwerken in de buurt waarmee u verbinding kunt maken.

Wifi inschakelen en een netwerk kiezen op Android

Waar u aan moet denken voordat u verbinding maakt

Een netwerk met een slotje is beveiligd en vereist een wachtwoord; het heeft de voorkeur boven een onbeveiligde omdat het minder kwetsbaar is voor indringers. Als je verbinding moet maken met een onbeveiligd wifi-netwerk, gebruik dan een firewall of antivirus-app. Overweeg ook om een ​​VPN te gebruiken. Gebruik een onbeveiligd netwerk niet voor privé browse-activiteiten, zoals toegang krijgen tot een bankrekening en inloggen op uw online gebruikersaccounts. Kies het sterkste beschikbare netwerk. De geschatte signaalsterkte wordt weergegeven naast elk wifi-netwerk. Hoe donkerder het pictogram of hoe meer balken er worden weergegeven, hoe sterker het netwerksignaal.

Details over de Wi-Fi-verbinding bekijken

Nadat je Android is verbonden met wifi, kun je details over de verbinding bekijken door op de netwerknaam te tikken en vervolgens op Geavanceerd.

Wi-Fi-verbindingsdetails op Android

Deze interface varieert enigszins met de Android-versie.

Ontvang meldingen over open wifi-netwerken

Je kunt je Android zo instellen dat het je automatisch laat weten wanneer een netwerk beschikbaar is, zolang wifi is ingeschakeld (zelfs als er geen verbinding is). Hier is hoe:

 1. Kraan Instellingen > Verbindingen > Wifi.

 2. Tik op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Geavanceerd.

 3. Zet de aan Melding netwerk openen of Wi-Fi-meldingen tuimelschakelaar.

  Netwerkmelding inschakelen op Android

Het juiste netwerk kiezen

Als u verbinding maakt met uw Wi-Fi-thuisnetwerk, vindt u de standaard SSID en het standaardwachtwoord aan de onderkant van uw router of in de documenten die uw ISP heeft verstrekt bij het aanmelden. Als je verbinding wilt maken met een netwerk dat niet van jou is, vraag je de eigenaar om de naam en het wifi-wachtwoord.