Skip to content

Hoe u uw Android kindveilig maakt en kindvriendelijk maakt

22 de juni de 2021
GettyImages 869865966 5bfbfeb2c9e77c0051928555

Wat te weten

 • Om ouderlijk toezicht in te stellen, ga naar Google Play-instellingen > Familie > Ouderlijk toezicht > Aanen stel vervolgens de gewenste beperkingen in.
 • U kunt het apparaat ook vergrendelen met een pincode en een nieuwe gebruiker maken.
 • Installeer apps van derden om aanvullende beperkingen in te stellen, zoals het beperken van de schermtijd en het blokkeren van toegang tot specifieke websites.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ouderlijk toezicht instelt voor smartphones en tablets met Android OS.

Zet een slot op uw smartphone of tablet

Vergrendel uw Android-apparaat met een pincode of wachtwoord. Nadat u het vergrendelingsscherm hebt geactiveerd, wordt u gevraagd om de pincode in te voeren wanneer u het apparaat activeert of probeert om grote wijzigingen aan te brengen, zoals het wijzigen van belangrijke Android-instellingen. Het is ook mogelijk om specifieke Android-apps te vergrendelen.

Een nieuwe gebruiker maken op uw apparaat

Stel een Android-gastaccount in om toegang tot bepaalde apps op het apparaat toe te staan ​​of te weigeren. Android blokkeert standaard de toegang tot bijna alles, inclusief de Chrome-browser, dus je moet handmatig de games en apps selecteren die je kinderen kunnen gebruiken. In de Google Play Movies & TV-app kun je de toegang tot content beperken op basis van ouderlijke classificatie. Als je kinderen van verschillende leeftijden hebt, kun je voor elk van hen zelfs specifieke profielen instellen die bij hun leeftijd passen.

Ouderlijk toezicht instellen in Google Play

U kunt downloads uit de Google Play Store beperken, zodat kinderen geen content kunnen kopen zonder uw toestemming. De beperkingen in de Google Play Store gelden ook voor films, muziek, boeken en apps. Ouderlijk toezicht instellen in Google Play:

 1. Tik op je profiel icoon in de rechterbovenhoek.

 2. Kraan Instellingen.

 3. Kraan Familieen tik vervolgens op Ouderlijk toezicht.

 4. Stel de Ouderlijk toezicht ga naar de Aan positie. U wordt gevraagd de pincode of het wachtwoord van uw apparaat in te voeren om wijzigingen aan te brengen in het ouderlijk toezicht.

 5. Scroll naar beneden om de beperkingen voor elke sectie in te schakelen. Voor boeken en muziek is de enige optie om inhoud voor volwassenen te beperken. Apps, games, films en tv gebruiken gestandaardiseerde leeftijdsbeperkingen. Deze beperkingen zijn alleen van toepassing op apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store. Deze instellingen beperken de toegang tot vooraf geïnstalleerde en aan de zijkant geladen apps niet.

  Schakel- en beperkingsopties voor ouderlijk toezicht in Google Play

Beste apps om uw Android-apparaat kindveilig te maken

Bij sommige apps kunt u aanvullende beperkingen instellen, zoals het beperken van de schermtijd en het beperken van de toegang tot specifieke websites. Bijvoorbeeld:

 • Applicatie vergrendeling kunt u bijna alles op uw telefoon of tablet vergrendelen, inclusief telefoongesprekken, afzonderlijke apps, foto’s en Google Play.
 • Kinderen plaatsen ouderlijk toezicht geeft alleen de apps weer die kinderen op hun gastaccount mogen openen.
 • Schermtijd Ouderlijk toezicht schakelt de toegang tot alle apps na een bepaalde tijd uit.
 • McAfee Safe Family biedt verschillende tools voor kinderbeveiliging, waaronder een websiteblokkering.