Skip to content

Hoe u uw Android-telefoon kunt gebruiken als draagbare Wi-Fi-hotspot

7 de augustus de 2021
use your android phone as a portable wi fi hotspot 2377915 18b9be8527b64d4180ac7d34dff1916d

Veel Android-smartphones en -tablets bieden de mogelijkheid om een ​​Wi-Fi-hotspot in te stellen, zodat andere apparaten de internetverbinding van uw telefoon kunnen gebruiken. Deze handleiding laat zien hoe u deze functie kunt inschakelen en gebruiken op een Samsung-smartphone en een Google Pixel als voorbeelden. De instructies moeten van toepassing zijn op de meeste huidige Android-telefoons en softwareversies.

Op uw Samsung-smartphone

Volg deze stappen om de Wi-Fi-hotspot in te schakelen:

 1. Ga naar Instellingen > Draadloze netwerken. Tik vervolgens op Verbindingen > Mobiele hotspot en tethering.

 2. Zet de aan Mobiele hotspot tuimelschakelaar. De telefoon wordt een draadloos toegangspunt en geeft een bericht weer in de meldingsbalk wanneer deze is geactiveerd.

 3. Om het wachtwoord en de instructies voor de hotspot te vinden, tik je op Mobiele hotspot. Gebruik dit wachtwoord om uw andere apparaten met de hotspot te verbinden, net zoals u ze zou verbinden met elk ander wifi-netwerk. Om het standaardwachtwoord te wijzigen, tikt u op Wachtwoord en voer een nieuw wachtwoord in.

Wees selectief wanneer u uw wifi-hotspot deelt met andere mensen. Gegevens die via deze Wi-Fi-functie worden verwerkt, tellen ook mee voor uw maandelijkse toewijzing van mobiele data.

Op uw Pixel of Stock Android-smartphone

Volg deze stappen om een ​​hotspot op een Pixel of stock-Android in te schakelen:

 1. Ga naar Instellingen > Netwerk & internet.

 2. Kraan Hotspot en tethering > Wifi hotspot.

  Knoppen voor netwerk en internet, hotspot en tethering en wifi-hotspot op Google Pixel

 3. Zet de aan Wifi hotspot tuimelschakelaar.

  Wi-Fi-hotspot aanzetten voor Pixel

 4. Wijzig optioneel de hotspotnaam, het wachtwoord en andere geavanceerde instellingen zoals automatische uitschakeling en de AP-band.

Zoek en maak verbinding met de nieuwe wifi-hotspot

Wanneer de hotspot is geactiveerd, verbindt u uw andere apparaten ermee zoals u met elk ander Wi-Fi-netwerk zou doen:

 1. Zoek de Wi-Fi-hotspot op uw apparaat. Het kan u laten weten dat er nieuwe draadloze netwerken beschikbaar zijn. Om de draadloze netwerken te vinden, gebruikt u uw Android-telefoon en gaat u naar Instellingen > Draadloze netwerken > Wifi instellingen. Volg daarna de algemene wifi-verbindingsinstructies voor de meeste computers.

 2. Breng de verbinding tot stand door het wachtwoord voor de Wi-Fi-hotspot in te voeren.

Schakel gratis wifi-hotspot in bij abonnementen met beperkte provider

U krijgt mogelijk geen internettoegang op uw laptop of tablet nadat u verbinding hebt gemaakt, omdat sommige draadloze providers de toegang tot Wi-Fi-hotspots alleen beperken tot degenen die voor de functie betalen. Gebruik in dit geval een app zoals Elixir 2, die de Wi-Fi-hotspot op uw startscherm in- of uitschakelt. Dit maakt het mogelijk om direct toegang te krijgen tot de hotspot-functie en zonder extra kosten van uw draadloze provider. Als Elixir 2 niet werkt, doet FoxFi hetzelfde. Houd er rekening mee dat in veel gevallen het omzeilen van beperkingen van de provider een schending van de servicevoorwaarden in uw contract vormt. Gebruik deze apps naar eigen goeddunken.

Tips en overwegingen

Volg deze aanbevelingen wanneer u de Wi-Fi-hotspot gebruikt:

 • Schakel de Wi-Fi-hotspotfunctie uit wanneer u deze niet meer nodig hebt. Als u de functie geactiveerd laat, raakt de batterij van de mobiele telefoon leeg.
 • Draagbare Wi-Fi-hotspots zijn standaard ingesteld met WPA2-beveiliging en generieke wachtwoorden. Als u een hotspot op een openbare plaats gebruikt of als u zich zorgen maakt over hackers die uw gegevens onderscheppen, wijzig dan het wachtwoord voordat u uw signaal uitzendt.
 • Apparaten en providers gebruiken verschillende methoden om de functie voor mobiele hotspots te activeren. Sommige providers vereisen het gebruik van een zelfstandige app. Raadpleeg de specifieke instructies voor uw apparaat en serviceprovider.