Skip to content

Hoe u uw antivirussoftware kunt bijwerken

30 de juli de 2021
UnnamedMockup 33494dab7ef34293a6ffb971f6b7d3f7

Omdat virussen, adware, spyware en andere soorten malware voortdurend in ontwikkeling zijn, is het van cruciaal belang om de antivirussoftware van uw computer up-to-date te houden. Updates van antivirussoftware bevatten beveiligingspatches en andere bestanden die de nieuwste virussen en malware kunnen bestrijden. Veel van de beste antivirussoftwarepakketten hebben auto-updatefuncties, dus bijgewerkte bestanden en patches worden indien beschikbaar naar uw computer gedownload. Hier volgt een overzicht van de functies voor automatisch bijwerken in de beste antivirusprogramma’s, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw computer continu wordt beschermd. Een belangrijke beveiligingsupdate die u kunt uitvoeren, is het bijwerken van uw besturingssysteem. macOS- en Windows-updates zorgen ervoor dat hackers geen misbruik kunnen maken van kwetsbaarheden in een systeem.

AVG Antivirus

AVG biedt een gratis product, AVG AntiVirus Free, en een betaald product met bredere bescherming, AVG Internet Security. Bij beide versies moeten automatische updates standaard zijn ingeschakeld, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen. Hier leest u hoe u automatische updates beheert met AVG.

 1. Open AVG en selecteer in het menu Instellingen.

 2. Selecteer in het linkerdeelvenster Algemeenen selecteer vervolgens Bijwerken.

 3. In de Virusdefinities sectie, selecteer Meer opties.

 4. Selecteer Automatische update. Dit zorgt ervoor dat virusdefinities worden bijgewerkt wanneer er nieuwe beschikbaar zijn. Andere opties zijn: Vragen wanneer een update beschikbaar is, Handmatige update (niet aanbevolen), en Streaming-update inschakelen, die continu micro-updates downloadt wanneer nieuwe malware wordt ontdekt.

 5. Ga naar de Bijwerken sectie en, in de Sollicitatie gebied, selecteer Meer opties.

 6. Selecteer Automatische update. Dit zorgt ervoor dat eventuele applicatie-updates onmiddellijk naar uw computer worden gedownload.

Avast Antivirus

Avast houdt zijn virusdefinities regelmatig up-to-date, evenals andere applicatiefuncties. Automatische updates moeten standaard zijn ingeschakeld, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen. Hier leest u hoe u automatische updates voor alle antivirusproducten van Avast kunt beheren.

 1. Open Avast en selecteer in het menu Instellingen.

 2. Ga naar het linkerdeelvenster en selecteer Algemeenen selecteer vervolgens Bijwerken.

 3. In de Virusdefinities sectie, selecteer Meer opties.

 4. Selecteer Automatische update. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten. Andere opties zijn: Vragen wanneer een update beschikbaar is, Handmatige update (niet aanbevolen), of Streaming-update inschakelen, die continu micro-updates downloadt wanneer nieuwe malware wordt ontdekt.

 5. In de Bijwerken sectie, ga naar de Sollicitatie gebied en selecteer Meer opties.

 6. Selecteer Automatische update. Dit zorgt ervoor dat eventuele applicatie-updates onmiddellijk naar de computer worden gedownload.

Malwarebytes

Malwarebytes voor Windows voert automatisch database-updates en scans uit. Als het niet automatisch wordt bijgewerkt of gescand, controleert u of de instellingen correct zijn geconfigureerd.

 1. Open Malwarebytes en selecteer Instellingen.

 2. Op de Bescherming tabblad, scrol omlaag naar Updates.

 3. In de Updates sectie, zet aan Automatisch controleren op updatesen kies vervolgens hoe vaak Malwarebytes moet controleren op updates, bijvoorbeeld elk uur.

 4. Aanzetten Laat het me weten als de tijd sinds de laatste update meer dan 24 uur is om alert te blijven op eventuele updateproblemen.

Bitdefender

Bitdefender-abonnementen omvatten automatische updates van de applicatie en hulpprogramma’s voor de bescherming van cyberbedreigingen. Wanneer uw computer offline is, uw internetverbinding te traag is of uw computer geen internettoegang heeft, kunt u updates handmatig downloaden naar een computer met internettoegang en de updates vervolgens overbrengen naar uw offline computer met een verwisselbaar apparaat. Hier is hoe:

 1. Download het updatepakket, genaamd wekelijkse.exe, voor 32-bits besturingssystemen of 64-bits besturingssystemen.

 2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatiewizard te starten.

 3. Selecteer Volgende om het installatieproces te starten.

 4. Selecteer ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst en selecteer vervolgens Volgende.

 5. Selecteer Installeren om te beginnen met installeren.

 6. Selecteer Af hebben om de installatiewizard te sluiten. De wekelijkse.exe-toepassing is alleen een update van de virusdefinitie. Om productupdates te installeren, update Bitdefender met de using Bijwerken functie van het product op een computer met internetverbinding.

Kaspersky

Kaspersky wordt standaard elke twee uur automatisch bijgewerkt. U kunt ook op elk moment een handmatige update uitvoeren.

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Kaspersky-pictogram op het bureaublad en selecteer Bijwerken.

 2. Selecteer Database-update uitvoeren.

 3. Wacht terwijl het programma wordt bijgewerkt.