Skip to content

Hoe u uw app in de Apple App Store kunt krijgen

17 de augustus de 2021
GettyImages 646627844 5c5349ebc9e77c00016b26bd

Ontwikkelaars hebben altijd die angst op de loer dat hun app wordt afgewezen door de Apple App Store. De Apple App Store is een van de beste app-marktplaatsen in de mobiele industrie, en ook een van de moeilijkste om binnen te komen en erkend te worden als ontwikkelaar. Hier geven we je handige tips om je app goedgekeurd te krijgen door de Apple App Store.

Controleren op fouten

De meeste apps die de Apple App Store binnenkomen, worden onmiddellijk afgewezen omdat ze een of andere technische storing vertonen. Het kan zelfs neerkomen op pure onzorgvuldigheid van de ontwikkelaar, het invoeren van een foutief versienummer enzovoort. De nieuwste versie van de Xcode wordt geleverd met een Fix-It-functie, die de meeste kleine problemen kan wegnemen die anders het goedkeuringsproces zouden kunnen vertragen. Zorg ervoor dat uw app zowel technisch als anderszins foutloos is. Test uw app grondig voordat u deze naar de App Store verzendt.

Geef alle benodigde details

Zorg ervoor dat u alle benodigde gegevens invult, zonder er ook maar één weg te laten. De belangrijkste dingen hier zijn als volgt:

  • Uw naam, contactpersoon, telefoon/mobiel nummer en e-mailadres
  • De gebruikte API’s, met een beschrijving ervan
  • Of afbeeldingen of pictogrammen worden gebruikt en of ze in andere apps worden gebruikt
  • Links naar externe websites waar nodig, met een beschrijving daarvan, indien nodig

Hou het simpel

Het is verstandig om eerst een eenvoudige versie van uw app te presenteren. Ga terug naar de basis en reken af ​​met de onnodige franje voor de eerste indiening. Onthoud dat het eerste app-goedkeuringsproces de meeste tijd kost. Na goedkeuring zijn toekomstige updates veel gemakkelijker uit te voeren. Bewaar de geavanceerde functies dus voor latere releases van uw app. Het is echter niet verstandig om het te simpel te maken. Presenteer geen ’test’- of ‘bèta’-versie van uw app, omdat deze op het eerste gezicht waarschijnlijk wordt afgewezen.

Speel Volgens de regels

Apple heeft een reeks goed gedefinieerde, zeer strikte regels. Hoewel sommigen van hen misschien ronduit gek voor je klinken, moet je ervoor zorgen dat je de regels tot de ‘T’ volgt. Gebruik bijvoorbeeld geen spelfouten in technisch jargon. Gebruik ook nooit ongepubliceerde API’s. Niets dat op enigerlei wijze “gewelddadig” klinkt, zal door Apple worden geaccepteerd. Geef je app dus een naam die aantrekkelijk klinkt, zonder dat het “schadelijk” of “aanstootgevend” overkomt.

Lees eerdere casusgeschiedenis

Kom meer te weten over de ervaringen van andere Apple-ontwikkelaars, vraag rond en ontdek wat er precies nodig is om uw app goedgekeurd te krijgen in de Apple App Store. Lees indien mogelijk eerdere “case-geschiedenissen” van afwijzingen in de App Store om erachter te komen waarom die apps niet zijn goedgekeurd. Hierdoor krijg je een beter begrip van de App Store, waardoor je een betere app kunt maken.

Wees creatief

De Apple App Store heeft op dit moment meer dan 300.000 apps. Dit maakt het moeilijk voor ontwikkelaars om hun app met kop en schouders boven de rest uit te laten steken. Wees creatief met je app, kies een niche die niet erg verzadigd is en kijk of je je app op een andere manier kunt presenteren. Kies een nieuwe invalshoek voor uw app, maak deze bruikbaar en aantrekkelijk voor de gebruiker. Als u uw app niet buitengewoon kunt laten lijken, is de kans groot dat deze niet door het goedkeuringsproces van de App Store komt.

Wees beleefd

Weet dat de App Store dagelijks een groot aantal app-inzendingen afhandelt. Het minste dat u kunt doen, is beleefd tegen hen zijn, specifiek zijn over uw doelen en duidelijk het doel van uw app vermelden. Beleefdheid scoort over al het andere en straalt klasse en professionaliteit uit. Neem de tijd om uw begeleidende brief op te stellen en zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie opneemt.

Leer geduld

Doorgaans duurt het goedkeuringsproces van de App Store tussen de 1-4 weken. Maar soms kan het veel langer duren dan dat. Wees geduldig en wacht het vonnis af. In het geval dat u wordt afgewezen, zal iTunes u ook de redenen hiervoor laten weten. Zo weet u precies wat er mis is gegaan en hoe u dit bij uw volgende poging kunt oplossen.