Skip to content

Hoe u uw bureaublad kunt synchroniseren met de cloud met OneDrive

7 de augustus de 2021
landing devices bg 589b802b3df78c475898b836 5bf48813c9e77c0051342e32

Wat te weten

 • Ga naar Bureaubladeigenschappen > Plaats > Beweging > Een schijf > Nieuwe map, binnenkomen “Bureaublad,” Kiezen Selecteer map > Bevestigen.
 • Door je bureaublad te synchroniseren met OneDrive heb je toegang tot bestanden op elk apparaat.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw bureaublad naar de cloud verplaatst met OneDrive op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Waarom uw Windows-bureaublad synchroniseren met OneDrive?

Veelgebruikte mappen zoals uw Windows-bureaublad in de cloud plaatsen is een geweldige oplossing als u uw bureaublad gebruikt om gedownloade bestanden of veelgebruikte items op te slaan. Op die manier heb je die bestanden altijd op al je apparaten gesynchroniseerd. U kunt ook andere pc’s die u gebruikt aansluiten met OneDrive-synchronisatie.

Hoe u uw bureaublad naar de cloud kunt verplaatsen met OneDrive

Installeer voordat u begint de OneDrive-desktopsynchronisatieclient op uw versie van Windows. Windows 10 en Windows 8.1 hebben dit programma. Gebruikers van Windows 7 moeten de synchronisatieclient handmatig downloaden en installeren. Gebruikers van Windows 8 kunnen upgraden naar Windows 8.1 om OneDrive te gebruiken.

 1. Open de Windows Verkenner, klik met de rechtermuisknop Bureaublad, selecteer dan Eigenschappen.

 2. In de Bureaubladeigenschappen dialoogvenster, selecteer de Plaats tabblad.

  Het tabblad Locatie

 3. Selecteer Beweging.

  De knop Verplaatsen

 4. Dubbelklik in het dialoogvenster op Een schijfen selecteer vervolgens Nieuwe map om een ​​nieuwe map te maken. Noem maar op Bureaublad.

  De knop Nieuwe map

  Ongeacht hoe u de map noemt, deze wordt weergegeven als Bureaublad in de OneDrive-bestandslijst. Als u drie computerdesktops hebt die worden gesynchroniseerd met hetzelfde OneDrive-account, gebruiken ze elk een andere mapnaam, maar worden ze weergegeven als bureaublad.

 5. Met de Bureaublad map gemarkeerd, selecteer Selecteer map.

  De knop Map selecteren

 6. Selecteer Van toepassing zijn om de nieuwe instellingen toe te passen. Het tekstinvoervak ​​in de Plaats tabblad moet er als volgt uitzien:

  C:Gebruikers[User Name]OneDriveDesktop

  De knop Toepassen

 7. Selecteer Ja om te bevestigen dat u het bureaublad naar OneDrive wilt verplaatsen en selecteer vervolgens OK om de te sluiten Bureaubladeigenschappen dialoog venster.

Verplaats elke map op uw Windows-computer naar OneDrive met hetzelfde proces.

Zijn mijn bestanden veilig in de cloud?

Het verplaatsen van je bureaublad of andere mappen naar de cloud is handiger dan bestanden overzetten met een USB-stick. Er zijn echter enkele beveiligingsimplicaties van opslag in de cloud. Telkens wanneer u bestanden online zet, zijn die bestanden mogelijk toegankelijk voor anderen. Rechtshandhaving kan bijvoorbeeld een bevel gebruiken om toegang tot uw bestanden te eisen, en u wordt mogelijk niet op de hoogte gebracht wanneer dit gebeurt. Een vaker voorkomend probleem is wanneer hackers het wachtwoord van uw account raden of stelen. Als dat gebeurt, hebben de slechteriken mogelijk toegang tot uw OneDrive-bestanden. Dat is niet erg als je alleen oude poëzie van de middelbare school in de cloud hebt opgeslagen. Ongeautoriseerde toegang tot werkdocumenten of bestanden met persoonlijke informatie kan echter verwoestend zijn. Er zijn verschillende beveiligingsmaatregelen die u kunt nemen om dit risico te verkleinen. Een daarvan is om tweefactorauthenticatie in te schakelen voor uw cloudopslagaccount. Een eenvoudigere maatregel is om te voorkomen dat u iets in de cloud plaatst dat informatie bevat waarvan u niet wilt dat anderen het zien. Voor thuisgebruikers betekent dat meestal dat u items zoals financiële spreadsheets, rekeningen en hypotheken op uw harde schijf moet bewaren en niet in de cloud, met de bijbehorende risico’s die voortvloeien uit het verlies van toegang als de harde schijf defect raakt. Microsoft heeft een Personal Vault-functie voor OneDrive uitgebracht – die in 2019 in golven wordt uitgerold naar gebruikers over de hele wereld – die extra beveiliging biedt door middel van versleuteling en geforceerde meervoudige verificatie. Voor kritieke bestanden die relatief weinig worden gebruikt, biedt Personal Vault een goede balans tussen bescherming en gemakkelijke toegang.