Skip to content

Hoe u uw e-mailinstellingen kunt vinden in het Windows-register

22 de juni de 2021
GettyImages 88169497 57c774e55f9b5829f4c63d59

Outlook bewaart talloze e-mailinstellingen (cloudtoegang inschakelen, favorieten verbergen, Bcc weergeven en meer) in het Windows-register. Hier leest u hoe u erachter kunt komen waar uw Outlook-instellingen zijn, zodat u ze kunt bewerken.

Vind uw Outlook-instellingen in het Windows-register

Om uw Outlook-instellingen in het Windows-register te vinden, opent u de Register-editor en zoekt u de Outlook-map.

  1. Open de start menu en zoek naar regedit.

  2. Boven aan het venster Register-editor bevindt zich een locatieveld. Type HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice en druk op Enter.

  3. Aan de linkerkant van de Editor onder de Office-directory, selecteer de map van uw Outlook-versie. Als je Outlook 365, Outlook 2019 of Outlook 2016 hebt, gebruik je versie 16.0. Als je Outlook 2010 hebt, gebruik je versie 14.0

  4. In uw Outlook map aan de linkerkant van het scherm, open de Voorkeuren map. Aan de rechterkant van het scherm verschijnen de registervermeldingen van uw Outlook-instellingen.

    Register Outlook-instellingen

  5. Dubbelklik op een item om een ​​item te wijzigen. Inzendingen zijn ingesteld op ofwel 1 of 0, wat overeenkomt met respectievelijk aan of uit. Het veranderen van een 1 naar een 0 verandert een instelling van aan naar uit en vice versa.

  6. Om een ​​back-up te maken van registervermeldingen, klikt u op het dossier en selecteer vervolgens Exporteren. Zorg ervoor dat uw Outlook-tak (de Outlook-map waarin u hebt gewerkt) is geselecteerd en kies een naam en locatie voor uw geback-upte registerbestand.

    Register exporteren

Het bewerken van het register kan riskant zijn. Telkens wanneer u een wijziging aanbrengt, maakt u een back-up van uw oorspronkelijke instellingen, zodat u ernaar kunt terugkeren als er iets misgaat bij het wijzigen van instellingen.