Skip to content

Hoe u uw Eudora-map op Windows kunt identificeren

24 de juli de 2021
Getty Eudora Welty 137261672 56e8d4bb3df78c5ba057b6e8 4b2440e36c6b4258bf75aad91ff62680

Eudora was een e-mailclient die is vernoemd naar de Amerikaanse auteur Eudora Welty, een Amerikaanse schrijver van korte verhalen en romanschrijver die over het Amerikaanse Zuiden schreef vanwege haar korte verhaal “Waarom ik bij de PO woon” Welty, die nog leefde ten tijde van de aanvang van het programma (1988), was naar verluidt “blij en geamuseerd.” De software werd gebruikt op de besturingssystemen Apple Macintosh en Microsoft Windows, maar is niet meer in ontwikkeling. Eudora was opmerkelijk vanwege het aanbieden van een verscheidenheid aan instellingen om het gedrag aan te passen, waarvan vele niet beschikbaar waren in de gebruikersinterface, maar toegankelijk waren met behulp van x-eudora-setting URI’s die in een bericht moesten worden geplakt en erop moesten worden geklikt. Eudora ondersteunde de POP3-, IMAP- en SMTP-protocollen. Eudora had ook ondersteuning voor SSL en, in Windows, S/MIME-authenticatie, waardoor gebruikers e-mailcommunicatie kunnen ondertekenen of coderen voor de grootste veiligheid. Het ondersteunde ook verschillende palmtop-computerplatforms, waaronder Newton en het Palm OS.

Eudora en Qualcomm

Eudora werd in 1991 overgenomen door Qualcomm. Oorspronkelijk gratis gedistribueerd, werd Eudora gecommercialiseerd en zowel als Light (freeware) als Pro (commercieel) product aangeboden. Tussen 2003 en 2006 was de volledige Pro-versie ook beschikbaar als een “gesponsorde modus” (adware) distributie. In 2006 stopte Qualcomm met de ontwikkeling van de commerciële versie en sponsorde de creatie van een nieuwe open-sourceversie op basis van Mozilla Thunderbird, met de codenaam Penelope, later omgedoopt tot Eudora OSE. De ontwikkeling van de open-sourceversie stopte in 2010 en werd officieel beëindigd in 2013, waarbij gebruikers werd geadviseerd om over te schakelen naar de huidige versie van Thunderbird.

Eudora en Windows

Afhankelijk van uw versie van Windows en uw configuratie, kan Eudora uw berichten, adresboekgegevens en instellingen op een van de vele verschillende plaatsen bewaren. Als je er een back-up van wilde maken of ze wilde kopiëren, moest je eerst je Eudora-map identificeren. Hier ziet u hoe u uw Eudora-map op Windows zou hebben geïdentificeerd.

Hoe u uw Eudora-map op Windows kunt identificeren

Om uw Eudora-map op Windows te vinden:

  • Zoeken naar eudora.ini op jouw computer.

Als je maar één resultaat krijgt, is de map met eudora.ini je Eudora-map. Als er meerdere mappen zijn die eudora.ini bevatten, moet u ze allemaal openen om “uw” Eudora-map te identificeren. Zoek naar .mbx-bestanden en .fol-mappen die overeenkomen met uw opstelling van mailboxen in Eudora.

Vind uw Eudora-map sneller op Windows 2000/XP en later

Als je Windows 2000, XP of later gebruikt, probeer dan eerst dit:

  • Selecteer Loop van de Begin menu.
  • Type %appdata%QualcommEudora.
  • Selecteer Opbrengst om direct naar je Eudora-map te gaan.

Als dit laatste niet werkt, gebruik dan de bovenstaande methode om je Eudora-winkelmap te vinden.