Skip to content

Hoe u uw Fitbit Charge instelt

22 de juni de 2021
001 fitbit charge 2 setup 4580598 3a9b0538b2ae4afe8f723a6d32319220

Zodra je het hebt ingesteld, kan de Fitbit Charge 2 fitnesstracker je stappen registreren, je hartslag volgen en je trainingen volgen. Hier leest u hoe u een Fitbit Charge 2 verbindt met Bluetooth-apparaten zoals smartphones en pc’s. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met Android, iOS, Windows of Mac.

Een Fitbit Charge 2 instellen op een mobiel apparaat

Volg deze stappen om je Fitbit in te stellen met een smartphone of tablet met iOS of Android:

 1. Zorg ervoor dat je Fitbit Charge 2 is aangesloten op de oplaadkabel, is aangesloten en wordt opgeladen.

 2. Download de Fitbit-app voor Android of iOS.

 3. Start de app en log in als je al een Fitbit-account hebt, of tik op Word lid van Fitbit om uw account aan te maken.

 4. Nieuwe gebruikers moeten kiezen welk apparaat ze willen instellen voordat ze een account aanmaken. Als je al een account hebt, tik je op je Account pictogram in de linkerbovenhoek van het app-dashboard en tik vervolgens op Een apparaat instellen onder Apparaten.

 5. De Fitbit-app zoekt naar Fitbit-trackers in de buurt. Wanneer de Fitbit-app een compatibel apparaat detecteert, begint het koppelingsproces. Er wordt een pincode weergegeven op de Charge 2, die je in de Fitbit-app moet invoeren om de koppeling te bevestigen. Als je telefoon geen apparaten detecteert, controleer dan of de Bluetooth-functie is ingeschakeld.

 6. Zodra het koppelen is gelukt, is je Charge 2 gekoppeld aan je Fitbit-account. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien.

 7. De Fitbit-app wordt geopend in het dashboard. Om je Charge 2 te synchroniseren, tik je op de Account pictogram in de linkerbovenhoek.

 8. Tik op je 2 . opladen onder Apparaten.

 9. Onder Synchroniseren, kraan Synchroniseer nu om je Charge 2 handmatig te synchroniseren, of tik op De hele dag synchroniseren om uw Charge 2 gedurende de dag met tussenpozen op de achtergrond te synchroniseren.

Een Fitbit Charge 2 instellen op een pc of Mac

Als je geen Android- of iOS-apparaat hebt, kun je je Charge 2 nog steeds instellen met een Bluetooth-compatibele Mac of pc. Het proces is hetzelfde, maar u moet de juiste app voor uw besturingssysteem installeren. Je kunt de Fitbit-app voor Windows 10 of Fitbit Connect voor Mac downloaden van de Fitbit-website.

Fitbit Charge 2 aanpassen na installatie

Nadat je de installatie hebt voltooid, kun je enkele instellingen wijzigen om je Fitbit-ervaring aan te passen. Deze instellingen zoeken en inschakelen:

 1. Druk op Account pictogram in de linkerbovenhoek van het dashboard.

 2. Tik op je 2 . opladen onder Apparaten.

 3. Onder Algemeen, kunt u de volgende instellingen aanpassen:

  • Meldingen: Je kunt de Fitbit-meldingsfunctie instellen, die een aantal van de meldingen van je telefoon op je Charge 2 weerspiegelt.
  • Herinneringen om te verhuizen: Het inschakelen van deze functie zal ervoor zorgen dat je Fitbit je 10 minuten per uur op de hoogte stelt als je 250 stappen niet hebt bereikt.
  • Hoofd doel: Met deze instelling kunt u uw primaire fitnessdoel kiezen, inclusief stappen, afstand, calorieën, actieve minuten of beklommen verdiepingen.
  • Snelle kijk: Als deze functie is ingeschakeld, wordt het display van uw Charge 2 ingeschakeld wanneer u uw pols naar uw lichaam draait alsof u op een horloge kijkt.
  • Klokweergave: Pas het hoofdscherm van uw Charge 2 aan, waar u kunt kiezen uit een reeks verschillende klokstijlen.
 4. Navigeren naar Account > 2 . opladen > Synchroniseren en tik op Synchroniseer nu om je bijgewerkte instellingen toe te passen op je Fitbit-tracker.