Skip to content

Hoe u uw Fitbit draagt

7 de augustus de 2021
woman sitting outside on park bench checking fitbit and smartphone goal stats t20 GgYjAo a405a0b1bcf74e0eb9e33f449a2bcad7

Dus je hebt een Fitbit gekocht omdat je je stappen wilt volgen, of je hartslag, of misschien beide, en het kan zelfs zijn omdat je de smartwatch-functionaliteit van de Fitbit Versa en Versa 2 leuk vindt. Ongeacht de reden, hoe je je Fitbit kan grote invloed hebben op de informatie die het verzamelt. Hier leest u hoe u uw Fitbit op de juiste manier draagt, zodat deze nauwkeurig gegevens verzamelt.

Een Fitbit-tracker dragen voor dagelijkse activiteiten

Er zijn verschillende soorten Fitbit-trackers, waaronder de Charge-, Inspire-, Versa- en Ionic-lijnen, en de sleutel om het meeste uit deze fitnesstrackers te halen, is door ze te dragen. Als het even kan, altijd. En nog belangrijker, je moet ze correct dragen, zodat het apparaat je bewegingen en andere statistieken zoals hartslag nauwkeurig volgt.

Fitbit heeft ook een Ace-lijn die speciaal is ontworpen voor kinderen. Veel van dezelfde tips die hier worden gegeven voor volwassenen die Fitbit-apparaten dragen, zijn ook van toepassing op kinderen. Wat u doet, kan bepalen hoe u uw apparaat moet dragen. Hier leest u hoe een Fitbit gedragen moet worden tijdens normale dagelijkse activiteiten.

  1. Plaats de Fitbit om je pols, met de voorkant naar boven.

  2. Plaats de Fitbit zo dat deze zich ongeveer één vingerbreedte boven uw polsbeen bevindt.

  3. Trek de band strak zodat de Fitbit goed aansluit, maar niet zo strak dat hij niet een beetje kan bewegen. Door je Fitbit op deze manier te dragen, zorg je ervoor dat de hartslagmeter of andere sensoren aan de onderkant van het apparaat in contact blijven met je huid, zonder dat het apparaat zo strak komt te zitten dat het irriteert.

Hoe u uw Fitbit kunt dragen tijdens het sporten?

Wanneer u aan het trainen bent, kan het hebben van uw Fitbit te laag om uw pols leiden tot interferentie met de hartslagmeter (indien aanwezig). Dit komt omdat sommige oefeningen, zoals push-ups doen of gewichtheffen, ervoor kunnen zorgen dat u uw pols meer in een rechte hoek buigt, waardoor de bloedtoevoer naar het gebied rond de Fitbit kan worden afgesneden. In plaats daarvan, als je aan het trainen bent, moet je de Fitbit omhoog op je arm bewegen, zodat het twee tot drie vingerbreedtes boven je polsbeen is. Hierdoor worden de sensoren ver genoeg van de bocht in uw pols verwijderd, zodat de bloedstroom gemakkelijker kan worden gecontroleerd.

Hoe u uw Fitbit kunt dragen als u hem niet om uw pols kunt dragen

Soms is het dragen van een horloge-achtig apparaat niet mogelijk. Om veiligheidsredenen vereisen sommige banen bijvoorbeeld dat werknemers niets op hun armen tussen hun vingertoppen en ellebogen dragen. Als je de trackingmogelijkheden niet wilt verliezen terwijl je de Fitbit niet op je arm kunt hebben, kun je hem in een voorvak stoppen. Helaas kan de hartslagmeter in uw voorzak uw hartslag niet volgen, maar de Fitbit zou uw stappen nauwkeurig in uw zak moeten bijhouden. Als u de hartslagmeter niet gebruikt, kunt u deze uitschakelen om de levensduur van de batterij te verlengen.

Hoe u uw Fitbit niet moet dragen

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je je Fitbit draagt. De eerste is dat geen enkel Fitbit-model is ontworpen om op je enkel te worden gedragen. Veel mensen kopen aftermarket-bandjes die zijn ontworpen om je Fitbit om je enkel te laten dragen, en sommige gebruikers stoppen het apparaat zelfs gewoon in hun sokken, maar Fitbit-apparaten zijn speciaal ontworpen om om de pols te worden gedragen. Als u er een om uw enkel of in uw sok draagt, leidt dit tot onnauwkeurige tracking. Daarnaast zijn hier enkele andere tips om in gedachten te houden bij het dragen van uw Fitbit.

  • Draag het niet te strak: Als u uw Fitbit te strak aandraait, kan dit leiden tot een verminderde bloedstroom. Zorg ervoor dat de riem altijd comfortabel zit.
  • Draag de Fitbit niet te los: Als u het te los om uw pols houdt, zodat het rondschuift en geen contact met uw huid houdt, leidt dit tot onnauwkeurige metingen tijdens uw bewegingen en voor uw hartslag.
  • Draag je Fitbit niet als het bandje nat is: Als je van plan bent je Fitbit in het water te gebruiken of als de band nat wordt van het zweet, doe hem dan af zodra je klaar bent met je activiteit en droog de band. Dit voorkomt dat de natte band je huid irriteert.
  • Gebruik een polymeerband in het water of tijdens het sporten: Als je je Fitbit in het water draagt ​​of aan het sporten bent en je weet dat je flink gaat zweten, gebruik dan geen band (zoals nylon of leer) die het vocht opneemt en niet snel droogt. Gebruik in plaats daarvan de polymeerband die bij het apparaat is geleverd.