Skip to content

Hoe u uw Galaxy Watch kunt bijwerken

11 de juli de 2021
watch update leader df5320f7c99f47fcbd372f69d4d74aaf

Je smartwatch is in staat tot een breed scala aan functies en Samsung voegt bij elke update nog meer mogelijkheden toe. Dus hoe weet je zeker dat je de nieuwste versie van Tizen gebruikt? We laten u zien hoe u een Galaxy Watch-update naar de nieuwste software uitvoert. De nieuwste versie van Tizen voor de Galaxy Gear S2, de Galaxy Gear S3, de Galaxy Watch en de Galaxy Watch Active 2 is 4.0.0.4. Helaas zijn de horloges van Samsung niet bepaald gebruiksvriendelijk als het om updates gaat. U kunt de softwareversie op het horloge controleren, maar om te updaten moet u naar de app op uw telefoon gaan. Ondertussen vertelt de app op de telefoon je niet welke versie van Tizen je gebruikt – daarvoor moet je naar het horloge gaan. Het is verwarrend, dus hier leest u hoe u de Galaxy Watch-update uitvoert.

Hoe u uw softwareversie kunt controleren

Samsung-horloges draaien op Tizen, het eigen besturingssysteem van Samsung. Alle Samsung-horloges gebruiken dezelfde software en alle recente horloges kunnen worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van Tizen, namelijk Tizen 4.0.0.4.

 1. Eerst moet u bepalen welke versie van Tizen uw smartwatch gebruikt. Druk hiervoor op de App-knop op je horloge. Moet Instellingen > Over horloge.

 2. Kraan Software. Je ziet je versie van Tizen onder het kopje ‘Tizen-versie’.

 3. Controleer of het versienummer overeenkomt met de versie die bovenaan dit artikel wordt vermeld. Als het hetzelfde is, ben je helemaal klaar. Zo niet, dan is het tijd om te updaten.

Een back-up van uw horloge maken voordat u gaat updaten

Het is een goed idee om een ​​back-up te maken van de software van uw horloge voordat u een update uitvoert. Elke keer dat u het besturingssysteem van een apparaat wijzigt, kunnen uw instellingen en gegevens gevaar lopen.

 1. Je vindt de back-upoptie in de Galaxy Wearable App onder Account en back-up.

 2. Kies dan Backup en herstellen > Back-up instellingen.

  Account en back-up, Back-up en herstel, Back-upinstellingen

 3. Hier ziet u een lijst met alles waarvan u een back-up kunt maken. Deselecteer alles wat je niet wilt en tik op Nu backuppen.

  Schermen met back-upinstellingen voor Gear S3

Hoe u uw Samsung Galaxy Watch kunt bijwerken

Hoewel u alleen uw softwareversie op het horloge kunt controleren, kunt u uw horloge alleen bijwerken via de app op uw telefoon. Open de Samsung Wearable-app om te controleren op updates.

 1. Tik op het tabblad Start onder aan de pagina, scrol omlaag en tik op Over horloge > Horlogesoftware updaten.

  Tabblad Start, Over horloge, Horlogesoftware bijwerken

 2. Kraan Download en installeer.

 3. Als u moet installeren en bijwerken, volgt u de aanwijzingen. Zo niet, dan krijgt u te horen dat u over de nieuwste versie beschikt. Kraan OK.

  Downloaden en installeren, OK-knop

 4. In dit gebied kunt u ook de optie omschakelen naar: Automatisch downloaden via wifi. Als je updates niet automatisch wilt installeren, kun je deze optie aanzetten Uit. Het is Aan standaard.

Het is altijd een goed idee om de nieuwste versie van de software te hebben geïnstalleerd, dus we raden u aan deze optie aan te laten. Als je de optie aan laat, worden updates automatisch gedownload wanneer je verbonden bent met wifi, zodat je altijd over de nieuwste versie van de software beschikt.