Skip to content

Hoe u uw Gmail-adres kunt hacken om berichten te filteren en adressen toe te voegen

17 de juli de 2021
cebit 2012 technology trade fair 140705980 583a92d05f9b58d5b1136c37

Als je een Gmail-adres hebt, heb je technisch gezien alleen dat adres. Met deze tweaks kun je het echter verdelen in tientallen variaties die voor afzenders anders lijken, allemaal zonder daadwerkelijk nieuwe Gmail-accounts te maken. Kort gezegd houdt dit in dat je adres er anders uitziet met punten en plustekens. Elke website die uw e-mailadres heeft, zal dat denken will [email protected] verschilt van email.1@gmail1, en dat beide verschillend zijn van [email protected].

Gmail negeert punten en plustekens

Dit is mogelijk omdat Google punten en plustekens in zijn e-mailadressen negeert. Het behandelt alle inkomende e-mail – ongeacht een punt of plusteken – als exact hetzelfde account. Wat Gmail betreft, zijn de punten en plustekens er gewoon niet. Als dit verwarrend is, overweeg dan dit: toen je je aanmeldde voor Gmail en je e-mailadres koos, had je de onderstaande trucs kunnen gebruiken en hetzelfde adres hebben gekregen als je hebt. U kunt zelfs inloggen bij Gmail met een van deze aangepaste adressen, en Google brengt u naar hetzelfde e-mailaccount met dezelfde e-mails, contacten, enz.

Overal een punt toevoegen

Gmail negeert punten in adressen, dus plaats een punt ergens in je e-mail en Gmail doet alsof het niet bestaat. Elke website waarvoor u zich aanmeldt, ziet uw gestippelde e-mailadres als anders dan uw niet-gestippelde e-mailadres; dit betekent dat u zich voor meerdere accounts op dezelfde website kunt aanmelden zonder dat u meerdere e-mailaccounts nodig heeft. Hieronder staan ​​enkele voorbeelden. Houd er rekening mee dat elk adres exact hetzelfde is, dus u kunt e-mail naar al deze adressen sturen om dezelfde inbox te bereiken.

U kunt geen punt toevoegen na de @ teken, maar alles ervoor staat open voor aanpassingen. U kunt zelfs meer dan één periode toevoegen, zoals deze:

Nogmaals, volgens Google zijn alle drie bovenstaande e-mailadressen precies hetzelfde. U kunt echter drie Twitter-accounts maken met die adressen, omdat Twitter ervan uitgaat dat elk adres van een andere persoon is. Sommige websites herkennen dit gedrag en laten u niet meer dan één account maken met hetzelfde e-mailadres, zelfs als u deze periode-tweak gebruikt. Voor de meeste websites kunt u echter verwachten dat het werkt.

Uitzondering voor het toevoegen van een punt

U kunt ook meerdere perioden naast elkaar toevoegen. Deze methode werkt echter alleen om in te loggen bij Gmail; je kunt iemand geen bericht sturen als er twee stippen naast elkaar staan.

Voeg een plusteken toe

Een andere manier om verschillende Gmail-adressen te spawnen met niets anders dan een syntaxistruc, is door een plusteken toe te voegen aan het einde van de gebruikersnaam (vóór de @). Door dit te doen, kunt u andere woorden aan uw adres toevoegen, zodat het er in werkelijkheid heel anders uit kan zien. Hier zijn een paar voorbeelden waarin het e-mailadres wordt uitgebreid [email protected]:

Redenen om een ​​plusteken toe te voegen

Dus waarom zou je een plusteken aan je Gmail-account willen toevoegen? Naast het misleiden van sommige websites om u meerdere accounts te laten maken zoals hierboven beschreven, kunt u gemakkelijker begrijpen of een website uw e-mailadres aan adverteerders verkoopt. Als u bijvoorbeeld na het maken van een account op een website met [email protected], u e-mails krijgt die naar dat unieke adres worden gestuurd van bedrijven waarmee u nog nooit contact hebt opgenomen, kunt u er zeker van zijn dat de site waarvoor u zich heeft aangemeld uw e-mailadres heeft gegeven. U kunt ook uw plustekenadressen gebruiken om Gmail-filters in te stellen. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor een e-mailnieuwsbrief met de joeman+ilovehunting van bovenaf kunt u Gmail e-mails die naar dat adres worden verzonden automatisch laten filteren in een map die alleen berichten van die jachtnieuwsbrief bevat.

E-mailfilters instellen met gehackte adressen

U kunt als volgt e-mailfilters instellen met uw gehackte Gmail-adres:

 1. Klik op de tandwiel icoon in de rechterbovenhoek van Gmail en klik vervolgens op Alle instellingen bekijken uit het vervolgkeuzemenu.

 2. Klik Filters en geblokkeerde adressen uit de lijst met tabbladen.

  Gmail-instellingen met het tabblad Filters en geblokkeerde adressen gemarkeerd

 3. Klik Een nieuw filter maken helemaal onderaan de pagina.

  Gmail-instellingen met 'Een nieuw filter maken' gemarkeerd

 4. Typ het speciale Gmail-adres in de Naar tekstvak. U kunt bijvoorbeeld schrijven: [email protected] als u alle e-mails die naar dat adres zijn verzonden, wilt filteren.

 5. Klik Filter maken.

  Gmail-instellingen met de optie 'Filter maken' gemarkeerd

 6. Om berichten die naar dit adres zijn verzonden automatisch naar een specifieke map te verplaatsen, selecteert u een label naast next Pas het label toe. Er is ook een optie in dat vervolgkeuzemenu om een ​​nieuw label te maken. Vink eventueel andere opties aan die u wilt inschakelen, zoals: Markeer als gelezen of Stuur het nooit naar Spam.

  Een screenshot van Gmail met de optie Label toepassen gemarkeerd

 7. Klik Filter maken om het filter af te ronden.

  Een screenshot van Gmail met de knop Filter maken gemarkeerd