Skip to content

Hoe u uw hoekkleur in een Android-tablet kunt veranderen

29 de juli de 2021
Nook Color 577454355f9b5858759dfe68 2827c2bae0b145aca43536e5d55a5fc1

Het is mogelijk om Android op een Nook Color te installeren om er een volledig functionerende tablet van te maken. De Nook Color heeft misschien niet dezelfde krachtige processor als het nieuwste Samsung Galaxy-apparaat, maar het LCD-scherm en andere onderliggende hardware maken het een voldoende budgettablet.

Kun je Android op je Nook Color installeren?

Barnes & Noble ontwikkelde een aangepaste versie van Android, het besturingssysteem dat te vinden is op miljoenen smartphones en tablets, om de Nook Color e-reader van stroom te voorzien. Terwijl de Android 2.2-upgrade voor de Nook Color in 2011 een app store introduceerde, kun je de functionaliteit van het apparaat verder uitbreiden door een volledige versie van het Android-besturingssysteem te installeren.

Wat heb je nodig om Android op een Nook Color te installeren?

Een firmware-update uit 2011 maakte het niet langer mogelijk om de Nook Color- of sideload-apps te rooten, maar je kunt nog steeds een volledige versie van Android opstarten vanaf een geheugenkaart. Je hebt een Mac of Windows-pc nodig om de Android-opstartimage te maken, naast een geformatteerde microSD-kaart met minimaal 4 GB opslagruimte en een lees-/schrijfsnelheid van Klasse 4 of hoger. U kunt ook online Nook2Android (N2A)-geheugenkaarten vinden die vooraf zijn geladen met Android.

Android installeren op een Nook Color

Om van uw Nook Color een Android-tablet te maken:

  1. Download een virtuele afbeelding van uw favoriete versie van Android op uw computer. De Android-schijfkopie (ROM) moet compatibel zijn met de Nook Color. TheUnlockr.com heeft een lijst met aangepaste Nook Color Android ROM’s.

  2. Plaats de microSD-kaart in uw computer.

  3. Pak indien nodig de Android-schijfkopie uit en schrijf deze naar de SD-kaart. U kunt Etcher voor Windows of Mac gebruiken om de Android-afbeelding naar de SD-kaart te schrijven. Voer Etcher uit, kies de afbeelding en selecteer uw SD-station.

    Etcher downloadpagina

  4. Verwijder de geheugenkaart uit uw computer.

  5. Schakel uw Nook Color uit en plaats de microSD-kaart.

  6. Schakel de Nook Color in.

Android gebruiken op Nook Color

Als alles goed werkte, start je Nook Color op in de Android-versie die je hebt gekozen, waardoor het een volledig functionele Android-tablet wordt. Uw instellingen, downloads en wijzigingen vanaf dit punt worden opgeslagen op de geheugenkaart, waardoor de interne opslag van de Nook Color ongestoord blijft. Wanneer u klaar bent om terug te gaan naar uw voorraad Nook Color, hoeft u alleen maar het apparaat uit te schakelen, de microSD-kaart te verwijderen en weer aan te zetten. Omdat alles op de geheugenkaart draait (in plaats van op het interne geheugen), hebben de lees-/schrijfsnelheid en capaciteit van de kaart invloed op de prestaties. Klasse 4 is ongeveer net zo langzaam als waarmee je weg kunt komen, maar Klasse 6 of 10 zal de ervaring veel soepeler maken. Evenzo geeft 4 GB u niet veel ruimte voor apps, dus als u van plan bent uitgebreid gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van uw Nook Color, kunt u een geheugenkaart met een hogere capaciteit overwegen.