Skip to content

Hoe u uw IP-adres kunt vinden op Windows 10

11 de juli de 2021
how to find your ip address on windows 10 5184095 11 856eef850a394c21a83fb0d059f1b7a8

Wat te weten

 • Ethernet: Selecteer Ethernet in het menu Instellingen en zoek naar het IPv4-adres in het gedeelte Eigenschappen.
 • Wifi: Selecteer Wifi in Instellingen, en u kunt het IPv4-adres daar in het gedeelte Eigenschappen zien.
 • Zoek uw externe internet-IP-adres: controleer de internetpoortconfiguratie van uw router of gebruik een site zoals WhatIsMyIP.com.

Dit artikel behandelt verschillende manieren om uw IP-adres (Internet Protocol) te vinden op een Windows 10-computer met en zonder de opdrachtprompt.

Vind uw IP-adres in Windows-instellingen

Het IP-adres van uw Windows 10-pc is de identiteit van uw computer op het netwerk waarmee deze is verbonden. Soms heb je je IP-adres nodig om bepaalde programma’s te gebruiken. Gelukkig is het proces om uw IP-adres te vinden op een pc met Windows 10 eenvoudig. Het vinden van uw IP-adres in het instellingengebied van Windows 10 hangt af van of u uw Wi-Fi-netwerkinterface of uw Ethernet-interface gebruikt om verbinding te maken met uw netwerk.

 1. Selecteer Start en typ Instellingen. Selecteer de app Instellingen.

 2. Selecteer in het venster Instellingen Netwerk & internet.

  Netwerk en internet gemarkeerd in Windows 10 Instellingen

 3. Als u via ethernet met het netwerk bent verbonden, selecteert u Ethernet uit het linkermenu. Selecteer vervolgens de Ethernet aangesloten icoon.

  Ethernet verbonden selecteren met Ethernet gemarkeerd

 4. Scroll naar beneden op de pagina naar het gedeelte Eigenschappen en zoek naar de IPv4 adres. Dit is het IP-adres van uw computer op het netwerk waarmee deze is verbonden.

  Computer IP-adres onder Ethernet-eigenschappen gemarkeerd

 5. Als je wifi gebruikt, selecteer dan Wifi uit het linkermenu in het venster Instellingen. Selecteer de Wi-Fi verbonden pictogram bovenaan het venster.

  Verbonden pictogram selecteren met Wi-Fi en het verbonden pictogram gemarkeerd

 6. Blader in het venster Wi-Fi-instellingen omlaag naar het gedeelte Eigenschappen en zoek de IPv4-adres op deze pagina.

  Wi-Fi IPv4-adres gemarkeerd

Vind uw IP-adres met behulp van de opdrachtprompt

U kunt ook het IP-adres controleren dat uw Windows 10-computer gebruikt om verbinding te maken met het huidige netwerk met een eenvoudige ipconfig commando met behulp van de opdrachtprompttool.

 1. Selecteer Start en typ “opdrachtprompt”, klik met de rechtermuisknop op de app Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

  Opdrachtprompt openen als beheerder met "Uitvoeren als beheerder" gemarkeerd

 2. Typ “ipconfig” en druk op Enter. Scrol omlaag naar de Ethernet- of Wi-Fi-adapter waarmee je bent verbonden met het netwerk en zoek naar IPv4-adres. Hiermee wordt het IP-adres van uw Windows 10-computer weergegeven.

   ipconfig-opdracht met IP-adres gemarkeerd

Vind uw externe internet-IP-adres

De bovenstaande methoden laten u het “lokale” IP-adres van uw computer zien, dat wil zeggen het IP-adres dat door uw router op uw lokale thuisnetwerk aan uw computer is toegewezen. Dit is echter niet het IP-adres dat u gebruikt wanneer u op internet bent. Uw internet-IP-adres is het adres dat door uw internetprovider (ISP) aan uw router is toegewezen. U kunt dit “externe” IP-adres op twee manieren verkrijgen, hetzij door uw router te controleren of door een webservice te gebruiken die u uw internet-IP-adres kan tonen.

 1. Maak verbinding met uw thuisrouter als beheerder en zoek nadat u bent ingelogd naar het gedeelte met kabelinformatie en internetpoortinformatie. Hier moet je zien IP-adres/masker, die uw internet-IP-adres weergeeft.

  Netgear-thuisrouter met IP-adres gemarkeerd

 2. Een andere optie is om een ​​van de verschillende websites te gebruiken die aan u kunnen rapporteren wat uw IP-adres is. Twee van de meest populaire hiervan zijn WhatIsMyIP.com en MyIP.com.

  Screenshot van WhatIsMyIP.com

 3. Elk van deze opties geeft u uw internet-IP-adres.

FAQ

 • Hoe vind ik mijn lokale IP-adres in Windows 10?

  Vind uw lokale IP-adres in Windows 10 Netwerk en internet instellingen. Selecteer ofwel de Pictogram Ethernet aangesloten of Pictogram Wi-Fi verbonden. Scroll dan naar Eigendommen en zoek uw IPv4-adres.

 • Hoe vind ik mijn statische IP-adres in Windows 10?

  Als u een statisch IP-adres, ook wel een vast IP-adres genoemd, op uw Windows 10-computer hebt geconfigureerd, zoekt en selecteert u de Netwerkcentrum. Selecteer Verander adapterinstellingen. Klik met de rechtermuisknop op de verbindingspictogram en selecteer Eigendommenen scrol vervolgens omlaag om uw IPv4-adres te bekijken.

 • Hoe vind ik het IP-adres van mijn router in Windows 10?

  Om het IP-adres van uw router te vinden, opent u de opdrachtprompt en typt u ipconfig. druk op Enter. Zoek het IP-adres van uw router naast Standaard gateway. Of ga naar de Controlepaneel > Netwerk en internet en selecteer Bekijk netwerk status en taken. Selecteer uw verbindingspictogram > Details. Zoek het IP-adres van uw router naast IPv4-standaardgateway.