Skip to content

Hoe u uw iPad kindveilig maakt met ouderlijke beperkingen

7 de juli de 2021
kids and ipads 177219460 resized 56a532c45f9b58b7d0db7169

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > Scherm tijd, maak een 4-cijferige toegangscode aan en tik vervolgens op Inhouds- en privacybeperkingen om ouderlijk toezicht in te schakelen.
 • Stel de Apps installeren, Apps verwijderen, en In-app aankopen opties om Niet toestaan.
 • Tik op apps om bepaalde apps te beperken Toegestane apps en verplaats de schuifregelaars naast elke app waarvan u niet wilt dat uw kind toegang heeft tot de Uit positie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u iPad-beperkingen voor kinderen instelt met behulp van de iPad-schermtijd-functie, die werd geïntroduceerd in iOS 12.

Beperkingen inschakelen op iPad

De eerste stap naar een kindvriendelijke iPad is het inschakelen van beperkingen, de functie die beperkt welke applicaties op de iPad zijn toegestaan. Beperkingen worden ingeschakeld via Schermtijd, waar je doorheen kunt komen Instellingen > Scherm tijd. Beperkingen instellen:

 1. Kraan Instellingen op het startscherm van de iPad.

 2. Selecteer Scherm tijd in het linkerpaneel.

  Een screenshot van iPad-instellingen met Schermtijd gemarkeerd

 3. Kraan Gebruik de toegangscode voor schermtijd in het hoofdscherm.

  Een schermafbeelding van iPad-instellingen met de opdracht Schermtijdtoegangscode gebruiken gemarkeerd

 4. Voer een 4-cijferige toegangscode in om de door u ingestelde beperkingen te beschermen en te voorkomen dat uw kind wijzigingen aanbrengt. U moet deze code invoeren om in de toekomst wijzigingen aan te brengen. Het kan verschillen van de toegangscode die wordt gebruikt om de iPad te ontgrendelen.

  Instellingen voor een toegangscode voor beperkingen op iPad

 5. Tik in het scherm Schermtijd op Inhouds- en privacybeperkingen.

  Een screenshot van de schermtijd-instellingen van de iPad met de "Inhouds- en privacybeperkingen" optie gemarkeerd

 6. Verplaats de schuifregelaar naast Inhouds- en privacybeperkingen naar de Aan/groen-positie.

  Een screenshot van iPad-inhouds- en privacybeperkingen met de tuimelschakelaar gemarkeerd

 7. Maak selecties in de iTunes- en App Store-aankopen, Toegestane apps, Inhoudsbeperkingen, Privacy, en Toegestane wijzigingen secties.

Aankopenbeperkingen in iTunes & App Store

Het eerste gedeelte dat u tegenkomt in het scherm Inhouds- en privacybeperkingen is: iTunes- en App Store-aankopen. Tik het.

Een screenshot van Inhouds- en privacybeperkingen met de kop iTunes-aankopen gemarkeerd

Kies voor een van beide Toestaan of Niet toestaan elk van de volgende:

 • Apps installeren
 • Apps verwijderen
 • In-app aankopen

Voor jonge kinderen is Niet toestaan ​​de verstandigste keuze voor alle drie deze opties, met name voor in-app-aankopen.

Een screenshot van de instellingen voor aankopen van iTunes en App Store op een iPad met de optie Altijd vereist gemarkeerd

Terwijl u zich in dit scherm bevindt, selecteert u of u een wachtwoord wilt vereisen voor extra aankopen na het doen van een aankoop. Nogmaals, voor jonge kinderen (en misschien ook voor oudere) is Always Require de beste keuze.

In-app aankopen

Sommige ouders missen het uitschakelen van in-app-aankopen in deze stap, en dat kan terugkomen in je portemonnee. In-app-aankopen zijn gebruikelijk in gratis apps, wat betekent dat uw kind iets gratis kan downloaden om veel geld uit te geven aan het kopen van dingen in de app. Een voorbeeld is met freemium-games, dit zijn iPad-games die gratis zijn geprijsd maar gestapeld met in-app-aankopen. Deze aankopen, die vaak valuta, niveaus, items of voedsel in het spel zijn, kunnen gemakkelijk een hoog prijskaartje opleveren. Dit maakt het des te belangrijker voor ouders om in-app-aankopen op de iPad van een kind uit te schakelen. Soms is een in-app-aankoop geldig, zoals voor een uitbreiding naar een game die echte inhoud biedt. Vaak zijn in-app-aankopen snelkoppelingen die kunnen worden verkregen door het spel te spelen en bepaalde doelen te bereiken. Vaak is een game of app ontworpen om gebruikers te verleiden tot in-app-aankopen. Wanneer je in-app-aankopen uitschakelt, wordt de optie om deze extra’s in games en andere apps te kopen uitgeschakeld. Dit betekent geen verrassingen wanneer de iTunes-rekening in uw e-mail komt.

Apps installeren en verwijderen

Zelfs een tweejarige heeft niet veel tijd nodig om te leren hoe hij een iPad moet gebruiken. Dit omvat het vinden van hun weg naar de App Store en het kopen van apps. Standaard vraagt ​​de App Store om een ​​wachtwoord voor zelfs een gratis game of app, maar als je onlangs je wachtwoord hebt ingetypt, is er een respijtperiode waarin apps kunnen worden gedownload zonder te worden geverifieerd. Als de iPad voornamelijk wordt gebruikt door kinderen, vooral peuters, is het een goed idee om de App Store uit te schakelen. Dit geeft je niet alleen gemoedsrust dat je kind geen apps downloadt, maar ze kunnen ook niet door de App Store bladeren en smeken om een ​​leuk spel dat ze vinden. Als u besluit de App Store uit te schakelen, wilt u misschien ook de mogelijkheid om apps te verwijderen uitschakelen. Onthoud dat er tussenkomst van een ouder nodig is om apps naar de iPad te downloaden, dus als uw kind een game verwijdert omdat ze het beu zijn of gewoon per ongeluk, moet u de App Store opnieuw inschakelen, opnieuw downloaden de app of game en beperk vervolgens de App Store opnieuw.

Toegestane apps

Veel van de apps die bij de iPad worden geleverd, waaronder e-mail, FaceTime, de camera en de Safari-browser, bevinden zich in dit gedeelte: Tik in het scherm Inhouds- en privacybeperkingen op Toegestane apps.

Een screenshot van inhouds- en privacybeperkingen met toegestane apps gemarkeerd

Verplaats de schuifregelaars naast elke app of functie naar de positie Aan/groen of Uit/wit. Voor jonge kinderen is Off de voorzichtige keuze voor jonge kinderen.

Een screenshot van Toegestane apps met de uit-schakelaars gemarkeerd

Inhoudsbeperkingen

Dit scherm is een schat aan opties die u kunt gebruiken om de iPad-inhoud voor kinderen te personaliseren. Hoewel het misschien gemakkelijker is om de App Store eenvoudig uit te schakelen voor een tweejarige of een vierjarige, als het gaat om iemand die ouder is, zoals een pre-tiener, geeft u er misschien de voorkeur aan om ze wat meer toegang te geven. Je vindt het misschien niet erg als je tiener naar muziek luistert, maar liever Expliciete inhoud is niet inbegrepen. Misschien geeft u er de voorkeur aan G-films toe te staan, maar geen PG-13-films. U kunt dat en nog veel meer doen vanuit het scherm Inhoudsbeperkingen. In de Apps-categorieën kunt u inhoud per leeftijd beperken. De categorieën zijn 4+, 9+, 12+ en 17+. U kunt websites voor volwassenen beperken of expliciete taal in het algemeen verbieden. Om een ​​of al deze leeftijdsbeperkingen op de iPad in te schakelen: Tik op Inhoudsbeperkingen op het scherm Inhouds- en privacybeperkingen en maak vervolgens selecties in elke categorie om dit toe te staan ​​of om beperkingen in te stellen.

Een screenshot van de instellingen voor Inhoudsbeperkingen op een iPad met het gedeelte Toegestane winkelinhoud gemarkeerd

Safari-webbrowser beperken

Apple heeft een instelling toegevoegd waarmee je volledige controle hebt over wat je kind op internet kan bekijken. U kunt bij deze instelling komen via Scherm tijd > Inhouds- en privacybeperkingen > Inhoudsbeperkingen > Webinhoud. Standaard kunnen met iPad alle websites worden weergegeven, maar u kunt de limiet voor webinhoud instellen op Beperk websites voor volwassenen of Alleen toegestane websites om specifieke sites te kiezen uit een vooraf ingevulde lijst (inclusief Disney, PBS Kids, Time for Kids of een aangepaste URL).

Privacy

Het gedeelte Privacy van de Inhouds- en privacybeperkingen is de plaats waar u uw kind al dan niet toegang geeft tot locatievoorzieningen, contacten, agenda’s, Mijn locatie delen en andere Apple-services. In de meeste gevallen biedt het tikken op elke service u een eenvoudige keuze tussen Wijzigingen toestaan ​​of Wijzigingen niet toestaan.

Een screenshot van inhouds- en privacybeperkingen op een iPad met het gedeelte Privacy gemarkeerd

Toegestane wijzigingen

In het gedeelte Toegestane wijzigingen kunt u het beste selecteren: Niet toestaan voor de vermelde opties, waaronder Wachtwoordwijzigingen, Accountwijzigingen en Mobiele gegevenswijzigingen, voor alle kinderen. Misschien wilt u een uitzondering maken voor oudere kinderen voor Niet storen tijdens het rijden, Volumelimiet of App-activiteiten op de achtergrond.

Een screenshot van Inhouds- en privacybeperkingen op een iPad met het gedeelte Wijzigingen toestaan ​​gemarkeerd

Apps downloaden naar een kindveilige iPad

Nu uw iPad kindvriendelijk is, wilt u het misschien kindvriendelijk maken door een aantal geschikte apps of games te downloaden. Hoe doe je dit met al die beperkingen die je oplegt? U gebruikt uw toegangscode en schakelt tijdelijk in Apps installeren in het gedeelte iTunes- en App Store-aankopen van het scherm Inhouds- en privacybeperkingen. Download de app of game en schakel Apps installeren weer uit.

Apps cadeau doen aan de iPad van uw kind

Apple stopte in 2016 met de iTunes Allowance-functie. Een andere manier om apps aan een kindvriendelijke iPad toe te voegen, is door de iPad in te stellen met een eigen iTunes-account en de creditcard ervan te verwijderen. Je hebt dan de mogelijkheid om apps aan de iPad te schenken, waarmee je kunt controleren wat er is geïnstalleerd.