Skip to content

Hoe u uw iPad kunt versnellen en de prestaties kunt verbeteren?

24 de juni de 2021
speed and motion in tunnel 843131716 5c30f60046e0fb0001bd8778

In de pc-wereld kan een proces dat ‘overklokken’ wordt genoemd, een computer sneller laten werken. Er is echter geen vergelijkbaar proces beschikbaar om een ​​iPad te versnellen. Maar u kunt er met deze tips voor zorgen dat uw tablet optimaal presteert. Deze handleiding is van toepassing op iPads met iOS-versie 11 en hoger.

Sluit apps af die op de achtergrond worden uitgevoerd

Als uw iPad traag is, sluit u enkele van de apps die op de achtergrond worden uitgevoerd. Hoewel iOS het meestal goed doet om apps automatisch te sluiten wanneer de bronnen schaars worden, is het niet perfect. Als uw iPad een Home-knop heeft, sluit u apps door tweemaal op de Huis om het multitasking-scherm te openen. Veeg vervolgens omhoog over de apps die u wilt sluiten. Als uw iPad geen startknop heeft, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm totdat u uw geopende apps ziet en veegt u vervolgens omhoog over een app om deze te sluiten. Deze truc werkt het beste met een iPad die normaal snel werkt, maar de laatste tijd traag lijkt of langzamer wordt na het uitvoeren van bepaalde apps.

Verbeter uw wifi of herstel een zwak wifi-signaal

Als je internetsignaal zwak is, werkt je iPad niet zo goed als zou moeten. Je zult dit probleem vooral opmerken bij apps die muziek streamen of die gerelateerd zijn aan films of tv. Dat geldt ook voor veel andere apps. En de Safari-browser is afhankelijk van een goede verbinding om webpagina’s te downloaden. Controleer uw wifi-snelheid door een app zoals Ookla Speed ​​Test te downloaden. Deze app test hoe snel je kunt uploaden en downloaden via je netwerk. Wat is een lage snelheid en wat is een hoge snelheid? Dat hangt af van uw internetprovider (ISP). Over het algemeen is alles onder de 5 Mbps traag. U wilt ongeveer 8 tot 10 Mbps om HD-video te streamen, hoewel 15 of meer de voorkeur heeft. Als uw wifi-signaal in de buurt van de router snel is en in andere delen van het huis vertraagt, moet u mogelijk uw signaal versterken met een extra router of een nieuwere router. Voordat u uw portemonnee opent, verplaatst u uw hardware om te zien of het signaal verdwijnt. U moet ook de router opnieuw opstarten. Sommige routers hebben de neiging om na verloop van tijd langzamer te worden.

Vernieuwen app op achtergrond uitschakelen

Verversen van apps op de achtergrond controleert af en toe verschillende apps op uw iPad en downloadt inhoud om ze up-to-date te houden. Dit proces kan de app versnellen wanneer u deze start, maar het kan uw iPad ook vertragen wanneer u andere programma’s gebruikt. Om app-vernieuwing op de achtergrond uit te schakelen, ga naar Instellingen > Algemeen > appvernieuwing op de achtergrond. Tik vervolgens op de schakelaar om deze voor alle apps uit te schakelen.

iPad's Background App Refresh-instellingen met de schakelaar naast de functie gemarkeerd

Beweging en parallax verminderen

Deze aanpassing vermindert een deel van de afbeeldingen en bewegingen in de gebruikersinterface, inclusief het parallax-effect waardoor de achtergrondafbeelding achter stilstaande pictogrammen beweegt wanneer u de iPad draait. Ga naar Instellingen > Algemeen>Toegankelijkheid en tik op de verminder beweging schuifregelaar om het in te schakelen. Deze instelling zou een deel van de verwerkingstijd bij het gebruik van de iPad moeten verminderen, wat een beetje kan helpen bij prestatieproblemen.

De instelling Beweging verminderen op een iPad

Installeer een advertentieblokkering

Als uw iPad traag is tijdens het surfen op internet, installeer dan een adblocker om het te versnellen. De meeste advertenties die elke website die u bezoekt lijken te dekken, vereisen dat de iPad informatie uit een datacenter laadt. Elk van deze elementen kan de tijd die nodig is om de pagina te laden verlengen.

iOS bijgewerkt houden

Het is altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat u de meest recente versie van het besturingssysteem gebruikt. Hoewel dit de iPad kan vertragen, aangezien de nieuwste versie meer bronnen kan gebruiken, kan het ook bugs oplossen die de prestaties van uw iPad vertragen. U kunt controleren of iOS up-to-date is door naar . te gaan Instellingen > Algemeen > Software-update.

iPad-instellingen met de optie Algemeen en Software-update gemarkeerd