Skip to content

Hoe u uw iPad kunt wissen voordat u hem verkoopt?

20 de juli de 2021
7054401417 b989bda3cd k 580116905f9b5805c2f5c4b2

Dus je hebt besloten om je iPad in te ruilen en te upgraden naar de nieuwste editie. Of misschien heb je ervoor gekozen om de overstap te maken naar een Android- of Windows-tablet. Voordat u zich naar een winkel haast die inruil accepteert of uw oude iPad inpakt om deze naar een site als Gazelle te sturen, moet u enkele beschermende maatregelen nemen. Volg deze stappen om uw persoonlijke gegevens te verwijderen, zodat potentiële criminelen of andere nieuwsgierigen niet bij uw gegevens kunnen komen. Deze instructies zijn specifiek voor iPadOS 14. Ze zouden echter over het algemeen van toepassing moeten zijn op alle oudere iPad-besturingssystemen.

Maak een back-up van uw gegevens met iCloud

Kies je voor een nieuwe iPad, zorg dan voor een goede back-up van je documenten, instellingen en andere gegevens op iCloud. Door deze stap te nemen, kunt u een soepele overgang naar uw nieuwe iPad maken door uw gegevens te herstellen nadat u de nieuwe in gebruik hebt genomen. Zorg ervoor dat uw uitgaande apparaat de nieuwste versie van iPadOS heeft voordat u uw laatste back-up uitvoert. Het verkrijgen van de meest recente update helpt mogelijke incompatibiliteitsproblemen met versies te voorkomen, aangezien uw nieuwe iPad waarschijnlijk wordt geleverd met de meest recente versie van iPadOS. Controleer op een nieuwe update van Instellingen > Algemeen > Software-update. Een back-up van uw iPad maken naar iCloud voordat u de gegevens wist:

 1. Druk op Instellingen icoon.

 2. Selecteer uw Apple ID bovenaan de Instellingen pagina en selecteer vervolgens iCloud vanaf de rechterkant van het scherm.

  iPad-instellingen met de kop Apple ID en iCloud gemarkeerd

 3. Kiezen iCloud-back-up.

  De iCloud-back-upoptie in iCloud-instellingen op een iPad

 4. Kraan Nu backuppen.

  De opdracht Nu een back-up maken op een iPad

  Als je deze functie niet hebt ingeschakeld, tik je op de schakelaar naast iCloud-back-up om het aan te zetten.

 5. Nadat uw back-up is voltooid, controleert u de datum en tijd naast: Laatste succesvolle back-up om ervoor te zorgen dat de back-up met succes is voltooid.

  De "laatste succesvolle back-up" item op het iCloud-back-upscherm van de iPad

U kunt ook een iPad-back-up maken met uw Mac of pc.

Hoe u de gegevens van uw iPad kunt wissen

Het belangrijkste onderdeel van het verkoopklaar maken van uw iPad is ervoor te zorgen dat u alle sporen van uw identiteit ervan verwijdert. Verkoop of geef een iPad niet weg zonder eerst de gegevens te wissen.

 1. Druk op Instellingen icoon.

  De Instellingen-app op iPad

 2. Selecteer Algemeen.

  iPad-instellingen met de kop Algemeen gemarkeerd

 3. Kiezen Resetten.

  De optie Reset in iPad Algemene instellingen

 4. Kraan Wis alle inhoud en instellingen.

  De "Wis alle inhoud en instellingen" optie in het Reset-menu van de iPad

  Als je een bericht ziet waarin staat dat je nog steeds een back-up maakt naar iCloud, selecteer je Back-up dan wissen om eerst de back-up te voltooien.

 5. Zelfs als u onlangs een back-up van uw iPad naar iCloud hebt gemaakt, ontvangt u mogelijk een prompt waarin u wordt gevraagd een nieuwe back-up uit te voeren of door te gaan met het wissen.

  Opties voor iCloud-back-up op een iPad

 6. Als u een toegangscode (ontgrendelcode) hebt ingeschakeld, voert u deze in het volgende venster in.

  Het venster Voer toegangscode in tijdens het iPad-resetproces

 7. Kiezen wissen wanneer het pop-upmenu verschijnt.

  De opdracht Wissen in het venster iPad wissen

 8. Als u beperkingen hebt ingeschakeld, voert u uw toegangscode voor beperkingen in.

 9. Bevestig het wissen een tweede keer. Kiezen wissen opnieuw.

  Het laatste Wis-commando in het iPad-resetproces

Afhankelijk van de versie van iOS die op de iPad is geïnstalleerd, moet u mogelijk het wachtwoord van uw Apple ID-account invoeren om deze van de iPad te verwijderen. U hebt toegang tot internet nodig (via wifi of mobiele verbinding) om deze stap uit te voeren.

Zoek naar het Hallo-scherm

Zodra het wis- en resetproces begint, wordt het scherm enkele minuten leeg terwijl de iPad uw gegevens wist en deze terugzet naar de fabrieksinstellingen. U zult waarschijnlijk een voortgangsbalk zien die de status van het wis- en resetproces toont. Wanneer de iPad het proces voltooit, ziet u de Hallo of Welkom Configuratie-assistent scherm alsof u de iPad voor de eerste keer instelt. Als u het Hallo- of Welkomstscherm niet ziet, werkte iets in het wisproces niet correct en moet u het proces herhalen. Als u dit niet doet, kan degene die uw iPad verkrijgt toegang krijgen tot uw persoonlijke informatie en gegevens.