Skip to content

Hoe u uw iPad opnieuw kunt opstarten

7 de augustus de 2021
how to reboot your ipad 1994495 d0a97f9e3ceb4e0bad143da004f38a8e

Het opnieuw opstarten van de iPad is de beste tip voor het oplossen van problemen die wordt gegeven voor de meeste iPad-problemen. Het opnieuw opstarten van een apparaat is vaak de eerste stap bij het oplossen van problemen. Wanneer uw iPad niet meer reageert, apps willekeurig crashen of het apparaat te langzaam werkt, start u het opnieuw op. Deze instructies werken voor alle hardwareversies van de iPad.

Waarom opnieuw opstarten werkt

Opnieuw opstarten wist het tijdelijke geheugen van het apparaat en geeft het een nieuwe start. Als u uw iPad weken of maanden achter elkaar laat werken, kunt u hem in de sluimerstand zetten als u hem niet gebruikt. Na verloop van tijd kunnen er kleine bugs opduiken die de iPad verstoren. Een veelgemaakte fout bij de iPad is om te denken dat hij wordt uitgeschakeld wanneer je hem in de slaapstand zet. Terwijl het gebruik van de Sleep/Wake-knop aan de bovenrand van het apparaat ervoor zorgt dat het scherm donker wordt, werkt uw iPad in de energiebesparende modus. Wanneer hij wakker wordt, bevindt uw iPad zich in dezelfde staat als toen hij ging slapen. Dat betekent dat het dezelfde problemen zal vertonen die het tegenkwam waardoor je het opnieuw hebt opgestart.

Hoe de iPad uit te schakelen

Houd de ingedrukt Slaap/Wakker hardwareknop enkele seconden ingedrukt. De iPad vraagt ​​u een knop te schuiven om zet het apparaat uit. Volg de aanwijzingen op het scherm door de knop van links naar rechts te schuiven om de iPad opnieuw op te starten. Het iPad-scherm geeft een cirkel van streepjes weer om aan te geven dat het bezet is. Nadat de iPad volledig is uitgeschakeld, wordt het scherm volledig zwart. Als de iPad is vastgelopen, wordt de schuif om uit te schakelen bericht verschijnt mogelijk niet. Blijf de knop ingedrukt houden. Na ongeveer 20 seconden wordt de iPad uitgeschakeld zonder bevestiging. Dit wordt een gedwongen herstart genoemd omdat het op hardwareniveau werkt wanneer de iPad-software niet meer reageert. Nadat het iPad-scherm helemaal zwart is, wacht u een paar seconden en houdt u vervolgens de Slaap/Wakker knop opnieuw om de herstart te activeren. Wanneer het Apple-logo in het midden van het scherm verschijnt, laat je de ​Slaap/Wakker knop. De iPad start opnieuw op kort nadat het logo verschijnt.

8 redenen om uw iPad opnieuw op te starten

De iPad is een betrouwbaar apparaat dat door Apple is ontwikkeld om storingen en fouten in het besturingssysteem te weerstaan. Af en toe een storing bederft echter elk apparaat. Het opnieuw opstarten is zinvol als een primaire stap voor probleemoplossing in acht situaties:

  • De iPad werkt traag of loopt soms een paar seconden vast: Bij de meeste computers nemen de prestaties in de loop van de tijd af als ze wekenlang worden gebruikt. Als je denkt dat je iPad iets langzamer werkt dan normaal, probeer dan opnieuw op te starten.
  • Een bepaalde app blijft crashen: Een manier om dit probleem op te lossen, is door de app te verwijderen en opnieuw te downloaden uit de App Store. Een herstart is echter een goede eerste stap voordat u dit doet.
  • Je hebt problemen met het verbinden met wifi: Start de iPad opnieuw op om bestaande netwerkverbindingen te resetten. Hoewel, de iPad een paar seconden in de vliegtuigmodus zetten, is meestal de eerste stap voordat je opnieuw opstart.
  • De iPad maakt geen geluid meer: De meest voorkomende reden waarom een ​​iPad stil wordt, is dat de Mute-knop is ingeschakeld, wat eenvoudig kan worden verholpen door het bedieningspaneel te openen en op de Stom knop. Als je niet wilt zoeken naar de andere redenen waarom de iPad stil zou kunnen worden, kan een herstart dwingen wat het apparaat dempt om standaard naar een niet-gedempte modus te gaan.
  • Het schermtoetsenbord verschijnt niet meer of is traag: Het opnieuw opstarten van de iPad is een goede manier om problemen met het schermtoetsenbord of met Spotlight Search te verhelpen.
  • AirPlay werkt niet meer: Als u probeert uw iPad via Apple TV op uw tv aan te sluiten en de koppeling niet correct werkt, start u de Apple TV opnieuw op. Als dat niet werkt, doe dan hetzelfde voor de iPad.
  • De batterij van de iPad gaat te snel leeg: Er zijn tal van manieren om te besparen op de levensduur van de batterij, maar als uw iPad te snel leeg lijkt te lopen, is een herstart wellicht aan de orde.
  • Een Bluetooth-apparaat maakt geen verbinding: Bluetooth-apparaten zoals draadloze hoofdtelefoons aansluiten op de iPad is meestal eenvoudig. Als u echter problemen ondervindt, kan het zijn dat u de iPad opnieuw opstart. Zet het apparaat eerst in de Bluetooth-detectiemodus door de aanwijzingen te volgen, en als dat niet lukt, start u zowel het accessoire als de iPad opnieuw op.

Consistente problemen met uw apparaat duiden op een probleem waarvoor mogelijk een bezoek aan de Apple Store nodig is.