Skip to content

Hoe u uw MacBook of MacBook Pro kunt resetten

28 de juli de 2021
GettyImages 533123384 5bafafb6c9e77c0026f9f659 ec2b5670a9854d46befba79d7a6ad763

Als je vreemde glitches en problemen met je MacBook of MacBook Pro bent begonnen die geen enkele probleemoplossing kan oplossen, is het misschien tijd voor een nieuwe start. Hier leest u hoe u een MacBook Pro reset.

Maak een back-up van uw gegevens voordat u uw MacBook Pro reset

Zelfs als u van plan bent uw gegevens nooit meer te gebruiken, moet u er een back-up van maken, voor het geval dat. Het laatste wat iemand wil, is iets belangrijks permanent verwijderen. MacBook Pro-gebruikers moeten Time Machine gebruiken om een ​​back-up van uw MacBook te maken voor het geval u uw gegevens moet herstellen.

 1. Open Tijd machine van de Toepassingen map op uw Mac of door op het pictogram in het Dock te klikken.

 2. Sluit een externe harde schijf aan op uw computer en selecteer deze door te klikken op Gebruik als back-upschijf.

  Gebruiken als back-upschijf geselecteerd op een Mac

  Hoewel u iCloud kunt gebruiken om een ​​back-up van uw gegevens te maken, kunt u geen back-up maken van het besturingssysteem of uw toepassingen in de cloud. Time Machine maakt een back-up van alles.

 3. Selecteer het Time Machine-pictogram in de menubalk en klik op Nu backuppen in het Time Machine-menu.

  Back-up Nu geselecteerd in het Time Machine-menu

 4. Wacht tot de back-up is voltooid en koppel vervolgens de externe schijf los.

Hoe MacBook Pro terug te zetten naar fabrieksinstellingen

Nu u een back-up van al uw informatie hebt gemaakt, kunt u beginnen met het resetten van de MacBook Pro. Voordat u uw computer reset, moet u ervoor zorgen dat u een solide internetverbinding heeft, zodat u na de reset de nieuwste versie van macOS kunt downloaden. Sluit indien mogelijk uw computer rechtstreeks aan op uw router of modem. U moet uw MacBook Pro altijd terugzetten naar de fabrieksinstellingen voordat u hem verkoopt of wegdoet. Een bestand in de prullenbak gooien en het leegmaken is niet genoeg, omdat er nog steeds manieren zijn om het bestand later te herstellen. Een fabrieksreset zorgt ervoor dat uw gegevens van de machine worden gewist en niet kunnen worden hersteld.

 1. Sluit je MacBook af.

 2. Start de laptop opnieuw op in de herstelmodus. Er zijn drie manieren om dit te doen, en ze vereisen elk een toetsenbordcombinatie.

  • De eerste is ingedrukt houden Opdracht+R terwijl de MacBook opstart. Met deze optie wordt de standaardversie van de herstelmodus geopend en kunt u de nieuwste versie van macOS installeren.
  • De tweede is ingedrukt houden Keuze+Opdracht+R. Deze opdracht geeft u de mogelijkheid om te upgraden naar de nieuwste versie van macOS die compatibel is met uw machine.
  • De derde manier is om ingedrukt te houden Verschuiving+Keuze+Opdracht+R. Deze combinatie installeert de versie van macOS die bij uw computer is geleverd of de dichtstbijzijnde beschikbare versie als dat besturingssysteem niet langer kan worden gedownload.

  Ongeacht welke methode u gebruikt, houd de toetsen ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.

 3. Klik in het venster dat verschijnt op Schijfhulpprogramma.

 4. Klik in het venster Schijfhulpprogramma op Weergave en dan klikken Toon alle apparaten.

 5. Kies de schijf die u wilt wissen. Het zal waarschijnlijk “Macintosh HD” heten.

 6. Klik Wissen.

 7. Sluit Schijfhulpprogramma af en keer terug naar het vorige venster.

 8. Klik MacOS opnieuw installeren.

  macOS Herstelmodus-venster

 9. Volg de stappen die u op het scherm ziet. Geef voldoende tijd om de installatie te voltooien. Dit proces kan enkele uren in beslag nemen.

 10. Wanneer het besturingssysteem is geïnstalleerd, wordt de Mac opnieuw opgestart. Voer uw Apple ID en gebruikersnaam in wanneer daarom wordt gevraagd.

 11. Als u uw MacBook Pro reset om hem te verkopen, drukt u op Opdracht+Q om de machine uit te schakelen.