Skip to content

Hoe u uw mobiele internetsnelheid in de auto kunt verhogen

11 de augustus de 2021
GettyImages 487738531 56a104c65f9b58eba4b6b311 5c8bc159c9e77c00010e966e

Of je nu je telefoon of een speciale mobiele hotspot gebruikt om internettoegang in je auto te bieden, je hebt waarschijnlijk op een of ander moment te maken gehad met ontvangst- of snelheidsproblemen. De mobiele netwerken van grote namen hebben hun infrastructuur de afgelopen decennia echt uitgebreid en de mobiele connectiviteit en snelheden zijn een stuk beter dan ooit, maar de situatie is nog verre van perfect. En in een wereld waar je nog steeds dode hoeken of slechte mobiele connectiviteit in je huis of kantoor kunt tegenkomen, zou het niet echt als een verrassing moeten komen als je nog ergere problemen tegenkomt tijdens het rondrijden in je auto. In sommige situaties, afhankelijk van factoren zoals de plaatsing en dekking van de zendmasten, is het misschien niet mogelijk om daar iets aan te doen. Maar als je geluk hebt, kunnen een of meer van deze manieren om je mobiele internetsnelheid te verhogen, lonend zijn.

Sloot je mooie telefoonhoesje

Het is een koud, hard feit dat niet alle telefoons gelijk zijn gemaakt, en een groot deel daarvan is dat bijna alle moderne mobiele telefoons interne antennes gebruiken. Dit is een goede zaak in termen van esthetiek, maar het kan enorme problemen veroorzaken als het op ontvangst aankomt, en je hoeft niet verder te kijken dan de eerste lancering van de iPhone 4 om dat te bewijzen. In dat geval was de contra-intuïtieve oplossing om een ​​zaak te plaatsen tussen de extern antennering en uw hand. In vrijwel elke andere situatie is het tegenovergestelde waar: verwijder je hoesje en de kans is vrij groot dat je mobiele ontvangst (en je internetverbinding) zal verbeteren.

Verplaats uw telefoon of hotspot

Telefoon op middenconsole

Wanneer u in uw auto rondrijdt, verandert de positie van uw telefoon of hotspot natuurlijk als u van plaats naar plaats gaat, wat kan leiden tot verbroken oproepen en slechte internetverbinding, afhankelijk van de lokale mobiele dekking. U kunt daar niet veel aan doen, maar het veranderen van de positie van uw telefoon of hotspot in uw auto kan veel helpen. Als je verbindingsproblemen hebt en je telefoon of hotspot is opgeborgen in een dashboardkastje of middenconsole, trek hem eruit en probeer hem op het dashboard of de voorruit te plaatsen – als dat legaal is waar je bent – met een geschikte houder die niet verder gaat de antenne belemmeren.

Probeer een signaalversterker voor mobiele telefoons

Signaalversterking

Mobiele signaalversterkers zijn apparaten die bestaan ​​uit een antenne die u buiten uw voertuig monteert, een basisstation in uw voertuig en een andere antenne in uw voertuig. Deze apparaten werken niet altijd, maar ze zijn zeker een optie die het ontdekken waard is als je woont en rijdt in een gebied met een vlekkerige mobiele dekking, of als je een voertuig bestuurt dat een anders fatsoenlijk signaal blokkeert en het verplaatsen van je telefoon niet werkt . Vanwege de manier waarop mobiele signaalversterkers werken, kunt u er alleen een gebruiken die speciaal is ontworpen om te werken met het netwerk van uw mobiele provider.

Probeer een snelheidsverhogende app

Mobiel internet

De meeste apps die beweren de snelheid van je internetverbinding te verhogen, zijn meer placebo dan iets anders, maar er zijn een paar uitzonderingen, en het kan geen kwaad om het te proberen. Met name als je een geroote Android-telefoon hebt, kun je een app installeren die de TCP/IP-instellingen van de telefoon aanpast en je verbindingssnelheid verbetert. Dit zal niets doen als uw probleem meer te maken heeft met een slechte dekking dan met een lage verbindingssnelheid, maar het is het proberen waard als uw verbinding al solide is.

Handel in kwantiteit voor kwaliteit

Man porren telefoon

Als uw provider 4G-gegevens aanbiedt en uw telefoon dit ondersteunt, lijkt het misschien niet intuïtief om het uit te schakelen. Als u dit echter doet, kan dit leiden tot een langzamere, maar solide gegevensverbinding. Dit is met name het geval als u in een gebied woont waar de lokale 4G-netwerkinfrastructuur de werkbelasting niet aankan die wordt opgelegd door het aantal mensen dat het probeert te gebruiken. Aangezien 3G vaak perfect bruikbaar is voor activiteiten zoals het streamen van muziek, kan dit de beste optie zijn als je in een gebied woont met een vlekkerige 4G-infrastructuur.

Upgrade uw hardware

Oude telefoon nieuwe telefoon

In schril contrast met de vorige optie, waarbij oververzadigde huidige generatie-netwerken betrokken waren, kan uw probleem eigenlijk uw hardware zijn. Als je een telefoon of hotspot gebruikt die een beetje lang in de tand begint te zitten – wat verontrustend snel kan gebeuren in de wereld van mobiele telefoons – dan is een upgrade misschien in de kaarten. Misschien kom je zelfs in aanmerking voor een gratis cadeau.

Overschakelen naar een andere provider

Vork in de weg

Soms is de simpele waarheid dat uw provider de bron is van al uw problemen. Als hun lokale mobiele netwerkinfrastructuur niet op orde is, of als ze hun hogesnelheidsinfrastructuur gewoon niet genoeg hebben uitgebouwd, dan is een overstap misschien aan de orde. In sommige gevallen, als u in een grootstedelijk gebied woont, zult u merken dat overstappen van een grote provider naar een kleine provider – op een ander netwerk – tot minder congestie zal leiden en uw probleem zal oplossen. Misschien vindt u zelfs dat als u in een landelijk gebied woont, een kleine, lokale vervoerder het beste aan uw behoeften kan voldoen. In andere situaties, als je in een gebied woont dat niet wordt bediend door kleine of lokale luchtvaartmaatschappijen, of als je veel reist, dan zijn de grote jongens, met hun uitgebreide netwerken, de enige manier om te gaan.