Skip to content

Hoe u uw mobiele telefoon als wifi-hotspot kunt gebruiken

22 de juni de 2021
data orb on smart phone 686931481 593f257a3df78c537bc79e41

Android- en iOS-apparaten hebben een Wi-Fi-hotspotfunctie die rechtstreeks in de software is ingebouwd. Nadat de hotspot is geconfigureerd, kunnen apparaten er net zo gemakkelijk verbinding mee maken als wanneer ze verbinding maken met een draadloos netwerk. Ze zien de SSID en hebben het aangepaste wachtwoord nodig dat je hebt gekozen tijdens het instellen van de hotspot.

Wi-Fi hotspot-functies

De Wi-Fi-hotspotmogelijkheden op de iPhone en Android zijn een soort tethering, maar in tegenstelling tot andere tethering-opties die via USB of Bluetooth werken, kun je meerdere apparaten tegelijk verbinden. Om de service te gebruiken, moet uw mobiele telefoon een eigen data-abonnement hebben. Sommige draadloze providers bieden gratis hotspot-functies (zoals Verizon), maar andere brengen mogelijk een apart tethering- of hotspotplan in rekening, waarmee u ongeveer $ 15 per maand kunt betalen. Soms kunt u deze extra kosten echter omzeilen door uw smartphone te rooten of te jailbreaken en een tethering-app te gebruiken om er een draadloze mobiele hotspot van te maken. Hier zijn de details voor hotspot-kosten voor enkele van de belangrijkste mobiele telefoonmaatschappijen: AT&T, Verizon, T-Mobile en Sprint. Het draadloze netwerk dat u met uw smartphone instelt, is standaard gecodeerd met sterke WPA2-beveiliging, zodat onbevoegde gebruikers geen verbinding kunnen maken met uw apparaten. Als u voor extra veiligheid niet wordt gevraagd om een ​​wachtwoord in te stellen, gaat u naar de instellingen om het wachtwoord toe te voegen of te wijzigen. Als u uw telefoon als draadloze modem gebruikt, gaat de batterij langer mee, dus zorg ervoor dat u de Wi-Fi-hotspotfunctie uitschakelt nadat u deze hebt gebruikt. Bekijk ook enkele andere manieren waarop u de batterij kunt sparen wanneer uw telefoon als hotspot werkt.

Waar vindt u de Wi-Fi Hotspot-instellingen

De hotspot-mogelijkheden op smartphones bevinden zich meestal in hetzelfde gebied van de instellingen en laten je vergelijkbare opties wijzigen, zoals de netwerknaam en het wachtwoord, en misschien zelfs het beveiligingsprotocol.

  • Android: De hotspot-functie op Androids heet Draagbare wifi hotspot of Tethering en mobiele hotspot, en is normaal te vinden in Instellingen > Verbindingen.
  • iPhone: Voor iPhones is het gelabeld als Persoonlijke hotspot op de voorpagina van de Instellingen app. Oudere versies van iOS moeten mogelijk ingaan op Instellingen > Algemeen > Netwerk eerste. Bekijk hoe je je iPhone als hotspot kunt gebruiken als je hulp nodig hebt.
  • BlackBerry: Zoek de instelling in Beheer verbindingen > Wifi > Mobiele hotspot. Om wijzigingen in de instellingen aan te brengen, moet u mogelijk toegang hebben tot Opties > Netwerk en verbindingen > Mobiele hotspot-verbindingen > Opties. BlackBerry’s geven je fijnere controle over de hotspot-opties, zoals je de draadloze band laten wijzigen, bestandsoverdrachten tussen de clients toestaan/niet toestaan ​​en het automatisch afsluiten van de hotspot.
  • Windows telefoon: Het hotspot-gedeelte op Windows Phone is in Instellingen > Internet delen.