Skip to content

Hoe u uw Motorola Moto Z . kunt modificeren

17 de augustus de 2021
AlexaMotoMod 5a84c5e7a9d4f90036b0c9a6

Moto Mods zijn apparaten die aan de achterkant van Moto Z-smartphones worden bevestigd en ze superkrachten geven, zoals een luidere luidspreker, een supergrote batterij of zelfs een projector. De apparaten (Mods genoemd) hechten zich via magneten aan de Moto Z-serie. Het voordeel van Moto Z Mods is dat je ze vaak kunt gebruiken wanneer je je Z-smartphone upgradet; het nadeel is natuurlijk dat wanneer het ontwerp van de telefoon verandert, je Mods betwistbaar kunnen worden. Er is ook een Moto Mods Development Kit waarmee je je eigen Mod kunt maken, als onderdeel van de “Transform the Smartphone Challenge”. De kit bevat de tools die nodig zijn om een ​​prototype te bouwen, inclusief een Reference Mod. Lenovo werkte samen met Indiegogo om deelnemers te helpen geld in te zamelen om te gebruiken voor prototyping.

Moto-gamepad

Wat we leuk vinden?

 • Haalt gamen van je touchscreen.
 • Verbetert de ervaring van het spelen van first-person shooters (FPS) en racegames.

Wat we niet leuk vinden

 • Er zitten geen speakers bij, dus voor het beste geluid heb je een koptelefoon nodig.

De Moto Gamepad brengt mobiel gamen naar een hoger niveau door dubbele bedieningssticks, een D-pad (vierwegbesturing), vier actieknoppen en twee rode LED-lampjes toe te voegen aan je Moto Z-smartphone. Het bevat ook een koptelefoonaansluiting, die ontbreekt bij sommige Moto Z-smartphones. De batterij gaat tot 8 uur mee en de Gamepad is compatibel met honderden games in de Google Play Store. Download de Moto Game Explorer-app om snel compatibele titels te vinden.

Hasselblad True Zoom

De Hasselblad True Zoom-lensmod, met verlengde lens

Wat we leuk vinden?

 • Ideaal voor betere close-ups.

Wat we niet leuk vinden

 • Het kan een aanslag op de batterij van uw smartphone zijn.

Deze Hasselblad Mod tilt je camera naar een hoger niveau met een 10x optische zoomlens, een externe flitser en ondersteuning voor het RAW-formaat. Met een echte zoomlens kun je details vastleggen zonder in te boeten aan beeldkwaliteit, omdat de lens dichter bij de actie komt. Uw smartphone gebruikt waarschijnlijk digitale zoom, wat de fotokwaliteit verslechtert door de grootte van pixels te vergroten. (Denk aan het gebruik van de vergrotingsfunctie op een kopieerapparaat – daar is niet veel duidelijkheid.) Fotograferen in RAW resulteert in een niet-gecomprimeerde afbeelding (in tegenstelling tot een JPEG), wat fotografen meer flexibiliteit geeft bij het bewerken. De camera heeft een 12-megapixelsensor en maakt 1080p-video; het kan naast kleur ook zwart-witfoto’s maken. De Hasselblad True Zoom wordt niet geleverd met een batterij, maar wel met een draagtas.

Moto 360-camera

De Moto 360 Camera Mod naast de Moto Z2 Force Edition-smartphone

De Motorola 360 Mod naast een Moto Z2 Force smartphone.

Wat we leuk vinden?

 • Het live streamen van 360-video’s is best cool.
 • De mogelijkheid om foto’s en video’s on-the-fly te bewerken is een tijdsbesparing.

Wat we niet leuk vinden

 • Beeldkwaliteit niet zo goed als traditionele opnamen.
 • Meer een noviteit dan een must-have feature.

De Moto 360 Camera produceert 4K 360 video’s met Ultra HD audio en foto’s met een gezichtsveld van 150 graden. De camera heeft een dubbele 13-megapixelsensor en ingebouwde bewerkingssoftware, inclusief bijsnijden, filters, belichtingsaanpassing en meer, evenals videobewerkingstools. Je kunt video’s live streamen op sociale media of ze delen met de Google Foto’s-app.

Moto Insta-Share-projector

De Moto Z Insta-Share-projector

Wat we leuk vinden?

 • Coole manier om grappige video’s en games on-the-fly te delen.

Wat we niet leuk vinden

 • Werkt alleen met apps die een tweede beeldscherm ondersteunen.

De Insta-Share Projector verandert platte oppervlakken in een groot scherm (tot 70 inch diagonaal), zodat je content van je Moto Z-smartphone kunt weergeven in een resolutie van 480p. Het wordt geleverd met een standaard zodat je het precies goed kunt kantelen en wordt geleverd met een kleine tas om het in op te bergen als je het niet gebruikt. De meegeleverde batterij gaat ongeveer een uur mee voordat de stroom van de smartphone wordt gebruikt. De projectormod kan audio afspelen door verbinding te maken met uw smartphone via Bluetooth of aux-kabel.

Polaroid Insta Share-printer

Polaroid Insta-Share-printer die een foto van 2 bij 3 afdrukt

Wat we leuk vinden?

 • Afgedrukte foto’s zijn geweldig voor feesten en andere evenementen.

Wat we niet leuk vinden

 • Elke print kost je ongeveer 40 cent.

Deze Mod verandert je telefoon in een Polaroid, compleet met een ontspanknop. Klik de Mod aan en maak een foto, voeg filters toe, deel deze met vrienden of print hem met 2×3 Zink Zero Ink zelfklevend papier. U kunt ook bestaande foto’s afdrukken. De ingebouwde batterij kan ongeveer 20 afdrukken per lading aan en de camera kan maximaal 10 vellen papier bevatten.

Moto Smart-luidspreker met Amazon Alexa

De Moto Smart Speaker met Amazon Alexa, naar beneden gericht met het indicatielampje aan

Wat we leuk vinden?

 • Handig om Alexa te hebben
 • Opgepompte speaker voor je smartphone.

Wat we niet leuk vinden

 • Het biedt niet de volledige Alexa-ervaring.
 • Hoort niet altijd stemmen als er omgevingsgeluid is.
 • Als je muziek wilt afspelen, ben je beperkt tot de muziek- en videodiensten van Amazon.

Trouw aan zijn naam, voegt deze Mod Amazon Alexa toe aan je Moto Z, zodat je vragen kunt stellen, muziek kunt afspelen, je slimme huis kunt bedienen en krantenkoppen, het weer kunt krijgen en je planning voor de dag kunt bekijken. De Mod maakt automatisch verbinding met het wifi- of 4G-netwerk dat je smartphone gebruikt. Er zijn twee speakers voor stereogeluid en vier microfoons om je commando’s op te pikken. De ingebouwde batterij gaat tot 15 uur mee en je kunt beide tegelijkertijd opladen door de luidspreker aan te sluiten en de telefoon in het dockingstation te plaatsen. De Moto Smart Speaker met Amazon Alexa is hierboven afgebeeld met de Moto Z2 Force.

Shell in Moto-stijl

De Moto Mod Style Shell-koffer in houtskoolaskleur

Wat we leuk vinden?

 • Voegt stijl en persoonlijkheid toe aan uw smartphone.
 • Je kunt ze naar behoefte verwisselen.

Wat we niet leuk vinden

 • Terwijl ze je telefoon beschermen tegen krassen, doen de hoesjes niets anders.

De Moto Style Shell is gewoon een hoes om de achterkant van je Moto Z te bedekken. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en materialen, waaronder Corning Gorilla Glass.

Moto Folio

Moto Folio Mods opgesteld naast een Moto Z-smartphone

Wat we leuk vinden?

 • Wie houdt er niet van een zak?

Wat we niet leuk vinden

 • De kleuropties van de Folio zijn niet zo levendig als de Moto Style Shells.

De Moto Folio is een ander hoesje, verkrijgbaar in een paar kleuren, voor je Moto Z, maar het voegt een zak toe voor je creditcard, ID of wat geld.

Hoe Moto Mods werken

Om Moto Mods te gebruiken, hebt u een Moto Z-smartphone en de nieuwste versie van de Moto Mods Manager-app nodig, die beschikbaar is op Google Play maar vooraf op uw apparaat moet zijn geïnstalleerd. Dan hoef je er alleen maar een aan te klikken, de gouden contactpunten bij elkaar te passen, en je Moto Z trilt, toont een bericht op het scherm en laat een geluid horen om te bevestigen dat hij de Mod herkent. (U hoeft uw Motorola-telefoon niet eerst uit te schakelen.) Om een ​​Mod te verwijderen, zoekt u de groef aan de zijkant en duwt u de telefoon met uw vinger naar buiten. Sommige van de Mods zijn hoesjes om de gemagnetiseerde achterkant te bedekken, terwijl andere op batterijen werken en een functie vervullen, zoals we hieronder bespreken, en een USB-C-poort hebben om op te laden. Als je zowel de smartphone als de Mod tegelijk oplaadt, krijgt de telefoon voorrang. Om het batterijniveau van een Mod te controleren, trekt u het meldingenpaneel of de snelle instellingen omlaag, waar u batterijpictogrammen ziet voor zowel de smartphone als de Mod. Wanneer de Mod is losgekoppeld, kun je dit controleren door op de aan / uit-knop te drukken om het indicatielampje in te schakelen, dat groen knippert voor vol, rood voor bijna leeg en constant groen, geel of rood voor alles daartussenin. Laten we eens kijken naar de huidige klasse van Moto Mods.