Skip to content

Hoe u uw Nintendo Switch oplaadt

2 de juli de 2021
charge nintendo switch 4136834 f94eeb0c245346c0b2401c2af1ac6b4d

Wat te weten

  • De Switch laadt op wanneer hij is aangesloten op het dock, en je kunt de Joy-Cons aansluiten op de zijkant van de console om op te laden.
  • Sluit in draagbare modus een USB-C-kabel aan op de USB-poort aan de onderkant van de switch en sluit het andere uiteinde aan op een stroombron.
  • Gebruik de Joy-Con Charging Grip om van je Joy-Cons een enkele controller te maken met een USB-kabel om de Joy-Cons op te laden terwijl je speelt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Nintendo Switch en de Joy-Con-controllers oplaadt in consolemodus en draagbare modus.

Hoe u uw Nintendo Switch en Joy-Cons kunt opladen in de consolemodus

Het opladen van de Nintendo Switch in consolemodus is eenvoudig, hoewel de Joy-Cons een uitdaging kunnen zijn. Hier leest u hoe u de Switch en zijn controllers oplaadt en de levensduur van de batterij controleert.

Wanneer de Switch Console is aangesloten op het Dock, wordt hij opgeladen

De beste manier om ervoor te zorgen dat het correct wordt opgeladen, is door te controleren of u het scherm van de Switch op de tv kunt zien, dus als u zich aan het docken bent nadat u in draagbare modus hebt gespeeld, controleer dan nogmaals of het op de tv wordt weergegeven voordat u de kamer verlaat.

Hoe de batterijniveaus van de schakelaar te controleren

Aan het batterijpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm kun je precies zien hoeveel stroom de Switch heeft. Op een volledige lading kan de Switch je ongeveer drie uur gamen. Hoeveel specifiek zal afhangen van de exacte game, maar Legend of Zelda: Breath of The Wild, het vlaggenschip van Nintendo, haalt deze batterijduur van drie uur vrijwel dood.

Hoe lang duurt het voordat de switch is opgeladen?

Als u de Switch op het dock hebt aangesloten, duurt het ongeveer net zo lang om op te laden als om de batterij leeg te maken. Dit vertaalt zich in ongeveer twee en een half uur oplaadtijd om een ​​batterijduur van 100 procent te bereiken.

De Joy-Cons opladen

Ze hebben elk ongeveer 20 uur batterijduur, maar als een van hen tijdens een speelsessie uitvalt, is dat een probleem. De Nintendo Switch heeft geen manier om de Joy-Cons op afstand op te laden, dus je moet de Joy-Cons op de zijkant van de Switch aansluiten om op te laden. Het goede nieuws is dat de Switch zelf niet hoeft te worden gedockt om de Joy-Cons op te laden, zodat je hem in draagbare modus kunt gebruiken. Maar wat als uw Switch bijna leeg is? Als je niet wilt dat je speelsessie wordt onderbroken, kun je investeren in de Joy-Con Charging Grip. Dit accessoire is vergelijkbaar met de handgreep die van je Joy-Cons een enkele controller maakt, met één groot verschil: je kunt een USB-C-kabel gebruiken om de Joy-Cons op te laden terwijl je speelt.

Hoe u uw Nintendo Switch en Joy-Cons oplaadt in draagbare modus

Als je alleen een game speelt, is het opladen van de schakelaar eenvoudig. Sluit een USB-C-kabel aan op de USB-poort aan de onderkant van de Switch en blijf spelen. Als je Joy-Cons aan de zijkant van de Switch zijn bevestigd, zou het goed moeten komen.

Opladen tijdens gebruik van de standaard van de schakelaar

Als je de standaard op de achterkant van de Switch gebruikt en je Switch op een stevig oppervlak (zoals een tafel) hebt staan, zal de USB-poort aan de onderkant van de Nintendo Switch een beetje moeilijk te gebruiken zijn. Waarom heeft Nintendo het zo gebouwd? Ze konden de poort niet aan de zijkanten plaatsen waar de Joy-Cons heen gaan, dus moesten ze ofwel met de bovenkant of de onderkant gaan. De bovenkant zou vreemd zijn om op te laden terwijl je hem als een handheld gebruikt, dus gingen ze met de basis mee. Hoe kom je aan deze ergernis? De gemakkelijkste manier is om een ​​paar boeken te pakken om rond de switch te plaatsen, zodat je de hoofdeenheid kunt optillen en een holte voor de kabel kunt creëren. Maar dit is onhandig, dus zoek naar externe accessoirefabrikanten om in de (hopelijk nabije) toekomst enkele oplossingen aan te bieden.

Hoe u uw Nintendo Switch onderweg kunt opladen

Als je een commercial hebt gezien met een groep vrienden rond de Nintendo Switch in het midden van een park of op een basketbalveld, heb je je misschien afgevraagd wat ze zouden doen als de batterijduur van 2-3 uur is verstreken. De simpele oplossing: draagbare stroom.

Je kunt je Nintendo Switch opladen door hem op je laptop aan te sluiten. Dit duurt zeker langer dan een stopcontact, maar als je je speeltijd moet verlengen of tijdens een reis wilt opladen, is dat voldoende. Je moet je Nintendo Switch echter uitschakelen om dit te laten werken. Wanneer ingeschakeld, heeft de Switch de neiging om de laptop op te laden in plaats van andersom. Maar als je serieus wilt gamen onderweg, kun je altijd investeren in een batterijpakket. In een wereld die wordt omringd door zoveel mobiele apparaten, zijn deze gemakkelijk genoeg te vinden, maar de sleutel hier is om er een te vinden die USB-C gebruikt.

Opladen en spelen in consolemodus

Het lijdt geen twijfel dat Nintendo Switch-games op hun best zijn als ze op een groot tv-scherm worden bekeken. Dus wat doe je als de batterij van je Joy-Cons leeg is en je wilt blijven spelen in consolemodus?

Joy-Con-oplaadgreep

Normaal gesproken zou je naar de draagbare modus moeten overschakelen, maar dit betekent dat je niet het voordeel krijgt om op het grote scherm te spelen. Als alternatief kunt u ongeveer $ 30 uitgeven aan een Joy-Con-oplaadgreep. Dit accessoire is hetzelfde als de grip die bij de Switch wordt geleverd, met één groot verschil: je kunt je Joy-Cons opladen terwijl je speelt. Je moet de Joy-Con-oplaadgreep op je console aansluiten met een USB-C-kabel om dit te bereiken, maar zolang je een lang genoeg snoer hebt, is dit geen hoge prijs om te betalen.

Hoe u meer kilometers kunt halen uit de batterij van uw Nintendo Switch

Je kunt niet veel met je Nintendo Switch doen om de levensduur buitenshuis te verlengen. Maar er zijn een paar dingen die je kunt doen:

  • Gebruik de Joy-Cons in de vrijstaande modus. Als je de Joy-Cons in de zijkanten van je Switch steekt, loopt de batterij veel sneller leeg.
  • Schakel wifi en Near Field Communications (NFC) uit. Ga naar Instellingen > Vliegtuigmodus en schakel Vliegtuigmodus in. In deze modus worden Bluetooth, Wi-Fi en NFC uitgeschakeld. U moet Bluetooth weer inschakelen om de Joy-Cons draadloos te gebruiken.
  • Verlaag de helderheid van het scherm. Ga naar Instellingen > Scherm helderheid om de helderheid van het scherm aan te passen. U kunt Auto-Brightness ingeschakeld laten. Verplaats de schuifregelaar naar links om het terug te bellen.

Als je nog steeds problemen hebt met het opladen van de console, probeer dan deze tips voor het oplossen van problemen voor de Nintendo Switch om te zien of je het probleem zelf kunt oplossen.