Skip to content

Hoe u uw PS Vita-startscherm kunt aanpassen

3 de augustus de 2021
GettyImages 52472123 57caf5225f9b5829f4002529

Wat te weten

  • Ga eerst naar de bewerkingsmodus: start de PS Vita en houd het scherm aangeraakt. Wanneer het scherm van de normale weergave verandert, tilt u uw vinger op.
  • Als u pictogrammen opnieuw wilt rangschikken, raakt u er een aan en sleept u deze naar een nieuwe locatie. Zorg ervoor dat u het pictogram aanraakt, vasthoudt en verschuift, en niet alleen tikt.
  • Om een ​​pictogram te verwijderen, tikt u erop en selecteert u Verwijderen. Kraan + om een ​​nieuwe pagina toe te voegen. Tik op . om achtergrond toe te voegen Achtergrondinstellingen en selecteer een afbeelding.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het startscherm van je PS Vita kunt aanpassen door pictogrammen te herschikken of te verwijderen, meer pagina’s toe te voegen en achtergrondbehang toe te voegen of te wijzigen.

Ga naar de bewerkingsmodus om toegang te krijgen tot aanpassingsopties

Om aanpassingsfuncties op je PS Vita uit te voeren, is de eerste stap het invoeren van ​bewerkingsmodus.

  1. Zet je PS Vita aan.

  2. Als het eenmaal is opgestart, houdt u het scherm overal aangeraakt. Zorg ervoor dat u uw vinger op het scherm houdt in plaats van gewoon te tikken, want als u op een pictogram tikt, wordt het Live-gebied geopend voor de applicatie of game die het vertegenwoordigt.

  3. Het scherm verandert van de normale weergave naar een versie zonder de bovenste balk en een deel van het randmateriaal. Je ziet ook een klein rond pictogram toegevoegd aan de rechterbovenhoek van elk spel- of applicatiepictogram en een duidelijk/grijs rechthoekig pictogram met een plussymbool rechtsonder in het scherm.

  4. Zodra u deze wijzigingen ziet, haalt u uw vinger van het scherm.

Pictogrammen herschikken

Zodra het startscherm van je PS Vita in de bewerkingsmodus staat, is het herschikken van de pictogrammen net zo eenvoudig als er een aanraken en naar de nieuwe positie slepen en vervolgens loslaten. Zorg ervoor dat u niet op het pictogram tikt: raak het aan en laat uw vinger erop, schuif uw vinger naar de plek waar u het pictogram wilt hebben en til uw vinger op wanneer het op zijn plaats zit.

Pictogrammen verwijderen

Tik met je PS Vita-startscherm in de bewerkingsmodus op het pictogram dat je wilt verwijderen. Er verschijnt een menu. Selecteer Verwijderen en het pictogram zal verdwijnen. Als u besluit niet te verwijderen, kunt u annuleren op het moment dat het menu verschijnt. Het verwijderen van het pictogram van een game of applicatie kan ook de game of applicatie van je systeem verwijderen, dus zorg ervoor dat je echt iets wilt verwijderen voordat je het verwijdert. Als je het niet zeker weet, kun je altijd een nieuwe pagina aan je startscherm toevoegen (zie hieronder) en het pictogram daarheen verplaatsen, zodat het niet op je voorpagina staat, maar nog steeds toegankelijk is.

Pagina’s toevoegen

Als je PS Vita-startscherm in de bewerkingsmodus staat, zie je rechtsonder in het scherm een ​​doorschijnend plusteken in een cirkel. Om een ​​nieuwe pagina aan uw startscherm toe te voegen, tikt u eenvoudig op het plusteken. Nu kunt u desgewenst pictogrammen van andere pagina’s van uw startscherm slepen, aangezien meerdere pagina’s verticaal worden gestapeld terwijl het scherm in de bewerkingsmodus staat, dus sleep ze naar beneden over het scherm totdat de gewenste pagina omhoog schuift en laat ze dan los.

Achtergrondachtergrond toevoegen

U kunt elke gewenste afbeelding instellen als achtergrondbehang. Eerst moet je de gewenste afbeelding vinden. Voor de best mogelijke afbeelding moet u ervoor zorgen dat de afbeelding op uw computer wordt aangepast tot 960 x 544 pixels en deze opslaat in een formaat dat leesbaar is voor de PS Vita. Zet de afbeelding vervolgens over naar de geheugenkaart van je PS Vita. Zet het startscherm van je PS Vita in de bewerkingsmodus, zoals hierboven. Tik nu op de Achtergrondinstellingen icoon rechtsonder in het scherm. Het lijkt een beetje op een rechthoekig yin-yang-symbool (het is een vereenvoudigde versie van de standaardachtergrond van de PS Vita met zijn swoosh-patroon). Er verschijnt een nieuw scherm waarin u de gewenste afbeelding kunt selecteren. Gebruik hetzelfde proces om naar een andere afbeelding te gaan als u van gedachten verandert over de gewenste afbeelding. Het is duidelijk dat je het hele uiterlijk van de PS Vita op deze manier niet kunt veranderen, of zelfs het algemene uiterlijk van het startscherm, met zijn schattige ronde pictogrammen en verspringende rasterindeling. Maar als u uw meest gebruikte pictogrammen meteen vooraan plaatst, kan dit uw hele ervaring met een apparaat aanzienlijk verbeteren. En hoewel je achtergrondafbeelding grotendeels wordt verdoezeld door de pictogrammen op het startscherm, is het nog steeds een leuke touch om je eigen stempel op het uiterlijk van je apparaat te kunnen drukken.