Skip to content

Hoe u uw toetsenbord tijdelijk kunt vergrendelen

13 de september de 2021
gray cat and a pink laptop with a screen of death 1085061206 4edc2dca26994643bcf34342603c4a35

Wat te weten

 • Snel een Windows-toetsenbord vergrendelen door te typen Win+L of CTRL+ALT+Verwijderen.
 • MacBook-gebruikers kunnen gewoon het deksel sluiten of gebruiken Control-Shift-Power dingen op slot te doen.
 • Er zijn ook opties van derden als u niet om de benadering van de fabrikant geeft.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het toetsenbord van uw computer kunt vergrendelen wanneer u het niet gebruikt, inclusief sneltoetsen en apps van derden.

Een laptoptoetsenbord uitschakelen

De eenvoudigste manier om uw toetsenbord uit te schakelen, is door uw computer te vergrendelen of in de slaapstand te zetten. Op Windows-machines zijn er verschillende manieren om dit te doen.

 • Win+L
 • CTRL+ALT+Verwijderen
 • Startknop
 • Sluit het deksel
 • Gebruik een schermbeveiliging

De eenvoudigste methode is de Win+L-sneltoets. Elk typen dat gebeurt nadat u deze snelkoppeling hebt gebruikt, dient alleen om het scherm te activeren. De volgende gemakkelijkste is om op CTRL+ALT+Delete te drukken. Deze snelkoppeling opent een menu met een optie Vergrendelen, evenals uitloggen, van account wisselen en taakbeheer. Om uw computer te vergrendelen en de levensduur van de batterij te verlengen, klikt u op de Start-knop, vervolgens op het Power-symbool en selecteert u Slaapstand. Druk op de fysieke aan/uit-knop om hem wakker te maken. U kunt ook naar de slaapstand gaan door de laptopklep te sluiten. Ten slotte kunt u een schermbeveiliging gebruiken en deze zo instellen dat wanneer deze is uitgeschakeld, het inlogscherm wordt weergegeven. Open het Configuratiescherm, typ screensaver, selecteer screensaver wijzigen. Selecteer een schermbeveiliging als u er nog geen gebruikt, stel in hoeveel tijd er moet verstrijken voordat deze wordt ingeschakeld en vink het vakje aan naast Aan hervatten, aanmeldscherm weergeven. Natuurlijk vereisen al deze methoden dat u een uniek en sterk wachtwoord gebruikt.

Een MacBook-toetsenbord vergrendelen

Er zijn vergelijkbare opties voor het vergrendelen van een MacBook. De eenvoudigste zijn:

 • Sluit het deksel
 • Gebruik Control-Shift-Power om je MacBook te vergrendelen
 • Gebruik Command-Option-Power om je MacBook in de sluimerstand te zetten
 • Selecteer de slaapoptie in het Apple-menu

Net als op Windows-computers hebben Macs handige sneltoetsen. Je kunt de toetsenbordcombinatie Control-Shift-Power gebruiken om een ​​MacBook te vergrendelen of Command-Option-Power om de MacBook in de slaapstand te zetten. Een andere methode is om op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm te klikken en vervolgens te slapen. Door het deksel te sluiten, wordt je MacBook ook in slaapstand gebracht.

Een toetsenbord vergrendelen met een hulpprogramma van derden

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee u uw toetsenbord kunt vergrendelen zonder uw machine te vergrendelen of het scherm uit te schakelen. Op zo’n optie wordt Keyboard Locker genoemd, die door How-To Geek-medewerkers is samengesteld uit een AutoHotKey-script. (AutoHotKey is een gratis scripttool die wordt gebruikt voor het automatiseren van taken in Windows.) Nadat u Keyboard Locker hebt geïnstalleerd, kunt u CTRL+ALT+L gebruiken om uw toetsenbord uit te schakelen; typ het woord ontgrendelen om het opnieuw in te schakelen. Andere opties zijn BlueLife KeyFreeze, Keyboard and Mouse Locker en Kid-Key-Lock.