Skip to content

Hoe u uw uitzending kunt streamen op uw PS4

16 de juli de 2021
GettyImages 843018956 5bda3a6e46e0fb005164ef70

Als je goed bent, ben je goed, en dat moet je absoluut laten zien. Hier leest u hoe u op PS4 uitzendt naar Twitch, YouTube en meer. Het streamen van video via internet is leuk en kan een lucratieve carrière zijn als het op de juiste manier wordt gebruikt. Zorg er echter voor dat u uw echte naam of adres niet aan kijkers geeft en zorg ervoor dat niets in de stream te veel persoonlijke informatie prijsgeeft. Zorg ervoor dat alle e-mail is opgeschoond en dat niets op de achtergrond uw locatie onthult.

Koppel je PlayStation 4-account aan YouTube

Voordat je mindere spelers gaat fraggen zodat de hele wereld ze kan zien, moet je eerst je PlayStation- en YouTube-accounts koppelen.

 1. Ga in het hoofdmenu van Playstation naar Instellingen > Accountbeheer > Koppeling met andere diensten.

 2. Selecteer YouTube uit de lijst met opties en selecteer vervolgens Log in van het scherm dat verschijnt.

 3. Hiermee wordt de webbrowser van de PS4 geopend. Voer uw Google/YouTube-inloggegevens in. Als je authenticatie in twee stappen hebt ingeschakeld, moet je de verificatiecode op het volgende scherm invoeren. Tweestapsverificatie kan ook vereisen dat je je account authenticeert wanneer je voor de eerste keer gameplay probeert uit te zenden.

 4. Selecteer het YouTube-account dat je wilt gebruiken.

 5. Wanneer je dit proces hebt voltooid, ontvang je een bevestigingsscherm met de tekst ‘Je SEN-account is nu gekoppeld aan je YouTube-account’.

Koppel je PlayStation 4-account met Twitch

Net als YouTube moet je je Twitch-account aan je PlayStation Network-account koppelen voordat je begint met streamen.

 1. Ga in het hoofdmenu van Playstation naar Instellingen > Accountbeheer > Koppeling met andere diensten.

 2. Selecteer Zenuwtrekking uit de lijst met opties en selecteer vervolgens Log in van het scherm dat verschijnt.

 3. Open http://www.twitch.tv/activate op een mobiel apparaat of laptop en voer de code aan de rechterkant van het scherm in. Als je nog geen Twitch-account hebt gemaakt, moet je dat hier doen.

 4. Nadat je de code hebt ingevoerd, gaat je PlayStation 4 automatisch naar het volgende scherm en wordt het bericht weergegeven: “Je SEN-account is nu gekoppeld aan je Twitch-account.” U ziet ook een bericht op uw computer of mobiele apparaat waarin de gekoppelde accounts worden bevestigd.

Hoewel je je Twitter-account aan je PlayStation Network-account kunt koppelen, kun je er geen live gameplay naar streamen. U kunt echter wel clips en screenshots uploaden.

Hoe uit te zenden op PS4

Nu je accounts zijn gekoppeld, is het tijd om je controller af te vegen en je vaardigheden op te frissen. Hier leest u hoe u op PS4 kunt streamen naar het kanaal van uw keuze.

 1. Start de game op die je wilt spelen. Tenzij je een gevestigde fanbase hebt, zal het kiezen van een nieuwe, populaire game of een game met een gevestigde multiplayer-basis je de meeste kijkers opleveren.

 2. druk de Delen knop aan de linkerkant van je controller.

 3. Selecteer Gameplay uitzenden.

 4. Selecteer het kanaal waarop u wilt uitzenden.

 5. U krijgt een reeks opties aan de rechterkant van het scherm te zien. Selecteer degene die je wilt gebruiken, inclusief het al dan niet streamen van video vanaf je PlayStation Camera. Als je geen camera hebt, kun je nog steeds gameplay uitzenden.

 6. Geef je stream een ​​titel.

 7. Selecteer de kwaliteit van de stream. Opties op Twitch variëren van 540p Standard tot 720p High. Opties op YouTube variëren van 360p Standaard tot 720p Hoog.

 8. Als je streamt op YouTube, heb je de mogelijkheid om tags toe te voegen, zodat kijkers je gemakkelijker kunnen vinden via zoektermen.

 9. Selecteer Begin met uitzenden.

 10. Gefeliciteerd! Je streamt nu gameplay en laat je vaardigheden aan de wereld zien.

Als dit de eerste keer is dat je streamt op YouTube, moet je mogelijk tot 24 uur wachten voordat je gaat uitzenden. Wanneer je begint met uitzenden, kunnen kijkers je scherm zien en alles wat je doet, hoewel er waarschijnlijk een vertraging van twee tot drie seconden zal zijn. Deze vertraging is normaal en helpt om audio- en videoproblemen veroorzaakt door vertraging te verminderen, en voorkomt ook dat iemand je stream-snipt. Als je een microfoon hebt aangesloten en de optie hebt geselecteerd, kun je ook rechtstreeks met je kijkers praten. Ze kunnen gefrustreerde uitroepen horen die je zou kunnen maken als het spel zich tegen je keert, dus wees voorzichtig! Twitch en YouTube nemen gezinsvriendelijke beoordelingen serieus.