Skip to content

Hoe u uw Wii online kunt krijgen (draadloos of bedraad)

8 de augustus de 2021
wii 5b2a94e83418c6003687ab0d

Om je Wii online te krijgen, heb je eerst een snelle internetverbinding nodig. Voor een draadloze verbinding, hebt u een draadloos netwerktoegangspunt nodig, ook wel een draadloze hub genoemd. De Wii werkt met de meeste standaard draadloze hubs. Voor een bekabelde verbinding, hebt u een Ethernet-adapter nodig. We gebruikten Nyko’s Net Connect. Sluit hem aan op een van de USB-poorten van de Wii. De USB-poorten zijn de twee kleine, rechthoekige sleuven aan de achterkant van de Wii. U hebt ook een Ethernet-kabel nodig die loopt van uw modem of van een Ethernet-breedbandrouter die op uw modem is aangesloten.

Toegang tot de internetinstellingen van de Wii

Klik in het hoofdmenu op Wii-opties (de cirkel met “Wii” erop geschreven in de linker benedenhoek). Klik Wii-instellingen

Klik op de rechterpijl om naar de tweede Wii-instellingenpagina te gaan. Klik op internet. Klik op Verbindingsinstellingen

U kunt maximaal 3 verbindingen instellen, maar de meeste mensen hebben er maar één nodig. Klik op Aansluiting 1. Als u een draadloos netwerk gebruikt, klikt u op Draadloze verbinding. Als u een USB Ethernet-adapter gebruikt, klikt u op Bekabelde verbinding. Klik Oke voor de Wii om een ​​verbindingstest te starten.

Zoek een draadloos toegangspunt

Klik Een toegangspunt zoeken. (Voor informatie over de andere optie, het gebruik van Nintendo’s stopgezette Nintendo Wi-Fi USB Connector, ga je naar Nintendo’s site. De Wii zal een paar seconden zoeken naar toegangspunten. Wanneer het je vertelt om het toegangspunt te kiezen waarmee je verbinding wilt maken, klik op OK. (Als het geen toegangspunten vindt, moet je uitzoeken wat er mis is met je draadloze netwerk.) Je hebt nu een lijst met draadloze toegangspunten waar je naartoe kunt scrollen. De lijst toont de naam van de toegangspunt, de beveiligingsstatus aangegeven door een hangslot) en de signaalsterkte. Als het hangslot ontgrendeld is en de signaalsterkte goed is, zou je die verbinding zelfs kunnen gebruiken als deze niet van jou is, hoewel sommige mensen het verkeerd vinden om op deze manier de bandbreedte van anderen te stelen. Uw toegangspunt heeft een naam die u eraan hebt gegeven of een standaard generieke naam (sommige worden bijvoorbeeld gewoon WLAN genoemd). Klik op de gewenste verbinding. Als het een beveiligde verbinding is, wordt u gevraagd een wachtwoord in te voeren. Nadat je dit hebt gedaan, moet je klikken op OK een paar keer om naar een scherm te gaan waar uw verbinding wordt getest.

Kijk of het werkt

Wacht even terwijl de Wii je verbinding test. Als de test succesvol is, wordt je waarschijnlijk gevraagd of je een Wii-systeemupdate wilt uitvoeren. Tenzij je homebrew-applicaties op je Wii hebt, wil je waarschijnlijk doorgaan en de update uitvoeren, maar als je wilt, kun je nee zeggen. Op dit punt bent u verbonden en kunt u online games spelen, games kopen in de online winkel (zoals World of Goo of zelfs surfen op het World Wide Web).