Skip to content

Hoe u uw Wii op uw televisie aansluit

7 de augustus de 2021
wiiback 580703fe5f9b5805c2f5992c

Nadat je alles uit de doos hebt gehaald, kun je beslissen waar je je Wii wilt neerzetten. Het moet zich in de buurt van uw tv en in de buurt van een stopcontact bevinden. Je kunt de Wii plat leggen of op zijn kant zetten. Als u het plat neerlegt, gaat u verder met stap 2, De kabels aansluiten. Als je de Wii in een verticale positie wilt plaatsen, moet je de Wii Console-standaard gebruiken, dit is de grijze basiseenheid. Bevestig de consoleplaat aan de onderkant van de standaard, plaats deze op je plank en plaats de Wii erop zodat de afgeschuinde rand van de console uitgelijnd is met de afgeschuinde rand van de standaard.

Sluit de kabels aan op de Wii

Er zijn drie kabels die op de Wii worden aangesloten: de AC-adapter (ook bekend als het netsnoer); de A/V-connector (die aan één uiteinde drie gekleurde stekkers heeft); en de sensorbalk. De stekker van elk is duidelijk gevormd, zodat elke kabelstekker maar in één poort aan de achterkant van de Wii past. (De twee kleine poorten van dezelfde grootte zijn voor USB-apparaten – negeer ze voor nu). Steek de AC-adapter in de grootste van de drie poorten. Steek de stekker van de Sensor Bar in de kleine rode poort. Steek de A/V-kabel in de resterende poort.

Sluit de Wii aan op je televisie

Wii aangesloten op TV

Om je Wii op je televisie aan te sluiten, zoek je de aansluitingen op je tv die, net als de A/V-kabel, geel, wit en rood zijn gekleurd. De stopcontacten bevinden zich over het algemeen aan de achterkant van de tv, maar je kunt ze ook aan de zijkant of voorkant vinden. Mogelijk hebt u meer dan één set poorten, in welk geval u ze allemaal kunt gebruiken. Steek elke stekker in een poort van dezelfde kleur.

Plaats de sensorbalk

de sensorbalk plaatsen

De sensorbalk kan bovenop uw tv of direct onder het scherm worden geplaatst en moet in het midden van het scherm worden geplaatst. Er zijn twee plakkerige schuimkussentjes aan de onderkant van de sensor; verwijder de plastic film die ze bedekt en druk de sensor voorzichtig op zijn plaats.

Sluit je Wii aan

Steek vervolgens de AC-adapter gewoon in een stopcontact of een stekkerdoos. Druk op de aan/uit-knop op de console. Er verschijnt een groen lampje op de aan/uit-knop.

Batterijen in de afstandsbediening plaatsen

Batterij in de afstandsbediening plaatsen

De afstandsbediening wordt geleverd in een rubberen hoes, ontworpen om hem te beschermen, die u gedeeltelijk moet verwijderen om het batterijklepje te openen. Plaats de batterijen, sluit het batterijklepje en trek de jas weer aan. Druk nu op de A-knop op de afstandsbediening om te controleren of deze werkt (er verschijnt een blauw lampje aan de onderkant van de afstandsbediening).

Synchroniseer de afstandsbediening

De afstandsbediening synchroniseren

De Wii-afstandsbediening die bij je Wii wordt geleverd, is al gesynchroniseerd, wat betekent dat je console correct met de afstandsbediening communiceert. Als je extra afstandsbedieningen hebt gekocht, moet je deze zelf synchroniseren. Om dit te doen, verwijdert u het batterijklepje van de afstandsbediening en drukt u kort op de rode SYNC-knop aan de binnenkant. Open dan het deurtje aan de voorkant van de Wii waar je nog een rode SYNC-knop vindt, die je ook moet indrukken en loslaten. Als een blauw lampje aan de onderkant van de afstandsbediening gaat branden, is het gesynchroniseerd. Als u de afstandsbediening gebruikt, schuift u eerst de polsband van de Wii-afstandsbediening om uw hand. Soms als mensen met hun afstandsbediening zwaaien, glipt hij uit hun hand en breekt er iets.

Voltooi het instellen en spelen van games

Zet je televisie aan. Stel je tv-ingang in voor het ingangskanaal waarop je Wii is aangesloten. Dit kan meestal worden gedaan via een knop op de afstandsbediening van uw televisie, die gewoonlijk ’tv/video’ of ‘invoerselectie’ wordt genoemd. Lees alle tekst op het scherm. Dit is ofwel een waarschuwing, in welk geval u op de A-knop kunt drukken, ofwel een verzoek om informatie, zoals of de sensor boven of onder uw tv zit en wat de datum is. Richt de afstandsbediening recht op het scherm. U ziet een cursor die lijkt op de muiscursor op een computer. De “A”-knop doet het equivalent van een muisklik. Als je alle vragen hebt beantwoord, ben je klaar om games te spelen. Duw een spelschijf in de schijfsleuf; de geïllustreerde kant van de cd moet van de aan/uit-knop af wijzen. Het hoofdscherm van de Wii toont een aantal dozen in de vorm van een tv-scherm, en als je op de linkerbovenhoek klikt, ga je naar het spelscherm. Klik op de BEGIN knop en begin met spelen. Plezier hebben!