Skip to content

Hoe UAC uit te schakelen in Windows 10

21 de juni de 2023
uac windows 10 624bdf97a5fc4002bc6ca895b72ebfd0

Wat te weten

 • Beste manier: Ga naar Controlepaneel > Gebruikersaccounts > Wijzig de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer > Nooit op de hoogte.
 • Gebruikersaccountbeheer (UAC) helpt ongeoorloofde wijzigingen te voorkomen. We raden af ​​om het uit te schakelen.
 • Het gebruik van het Configuratiescherm laat weinig ruimte voor fouten versus het bewerken van het register. Dit werkt alleen voor beheerders.

In dit artikel wordt beschreven hoe u UAC in Windows 10 op twee verschillende manieren uitschakelt. We leggen ook uit waarom je UAC zou willen uitschakelen en of het veilig is om dit te doen.

Hoe UAC uit te schakelen in Windows 10

Er zijn twee primaire methoden. Dit maakt eerst gebruik van het Configuratiescherm en is wat we aanbevelen omdat het de “normale” techniek is en weinig ruimte laat voor fouten. Maar als je graag in het register werkt (of jij behoefte om welke reden dan ook), die stappen staan ​​verderop op de pagina.

Controlepaneel

Er is een gebruiksvriendelijke schuifregelaaroptie in het Configuratiescherm om Gebruikersaccountbeheer uit te schakelen.

 1. Configuratiescherm openen. Een manier om daar te komen, is ernaar te zoeken met behulp van de zoekbalk in het Start-menu.

 2. Kiezen Gebruikersaccounts. Als u het op de volgende pagina weer ziet, selecteert u het nogmaals.

  Gebruikersaccounts gemarkeerd in Configuratiescherm-categorieën in Windows 10.

 3. Selecteer Wijzig de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer.

  De knop Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen gemarkeerd in Gebruikersaccounts in het Configuratiescherm van Windows 10.

 4. Sleep de knop helemaal naar beneden, naar Nooit op de hoogteen selecteer vervolgens OK.

  De instellingen voor Gebruikersaccountbeheer zijn ingesteld op Nooit melden in het Configuratiescherm van Windows 10.

 5. Bevestig de wijziging met Ja.

  De knop Ja gemarkeerd in het bevestigingsvenster Gebruikersaccountbeheer in Windows 10.

Bewerk het register

Een andere manier om UAC volledig uit te schakelen, is via een Windows-registeraanpassing. Het is iets ingewikkelder dan de Control Panel-methode, maar nog steeds goed te doen.

 1. Register-editor openen. De snelste manier is om de Run-box te openen met Win+R en voer dan in regedit.

  regedit geschreven en gemarkeerd in het vak Uitvoeren in Windows 10.

 2. Ga naar dit pad:

  HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem

 3. Dubbelklik LUA inschakelen aan de rechterkant om de instellingen te openen.

 4. Stel de waarde in op 0 en selecteer vervolgens OK.

  EnableLUA DWORD-waarde ingesteld op 0 in Register-editor.

 5. Start uw computer opnieuw op om de wijziging door te voeren.

Is het veilig om UAC uit te schakelen?

De standaardstatus van Gebruikersaccountbeheer moet ingeschakeld zijn. En met een goede reden. Onder normale omstandigheden krijgt u een prompt om verschillende acties te bevestigen voordat ze op uw computer kunnen plaatsvinden. Met name bij het installeren van programma’s, het openen van de Register-editor en het wijzigen van belangrijke systeeminstellingen. Verschillende taken activeren de prompt. Wat ertoe leidt dat de meeste mensen UAC willen uitschakelen, is dat het vervelend kan zijn. Gebombardeerd worden door deze prompts elke keer dat je die taken wilt uitvoeren, kan opdringerig lijken. De meeste mensen denken waarschijnlijk niet twee keer na wanneer het verschijnt, ze klikken zo snel mogelijk om er voorbij te gaan en verder te gaan met wat ze eerder aan het doen waren. Hoewel het gemakkelijk te vergeten is vanwege hoe vaak je het ziet, is de prompt er met een reden. Als u niet oppast, kunt u het verzoek van een kwaadaardig programma om verhoogde rechten accepteren, wat uiteindelijk tot desastreuze gevolgen kan leiden. De rechten die het eerder had, worden geüpgraded omdat u het groen licht hebt gegeven. Dit proces wordt op auto-drive gezet wanneer UAC is uitgeschakeld. Al die kritieke, systeemgerelateerde taken die u moet controleren voordat ze plaatsvinden, krijgen zonder nadenken verhoogde machtigingen. Het openen van de Register-editor gebeurt gewoon – geen prompt. Programma-installaties kunnen geruisloos doorgaan zonder uw toestemming. Je ziet hoe gevaarlijk dat kan zijn. We raden u af Gebruikersaccountbeheer uit te schakelen. Maar als u om welke reden dan ook tijdelijk moet, zorg er dan voor dat u het opnieuw inschakelt wanneer u klaar bent met uw taak.