Skip to content

Hoe uit te zenden op Steam

3 de juli de 2021
steambroadcast 5c649c33c9e77c00016628eb

Wat te weten

 • Om een ​​uitzending in Steam in te stellen, ga naar Instellingen > Uitzending > Privacy-instelling > Iedereen kan mijn games bekijken > OK.
 • Druk op . om te beginnen met streamen Shift+Tab terwijl het spel draait om de Steam-overlay te openen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kunt beginnen met uitzenden op Steam, inclusief vereisten, hoe het werkt en hoe je een uitzending opzet.

Vereisten voor stoomuitzendingen

In vergelijking met andere live streaming-opties is Steam-uitzending uiterst eenvoudig. Je hebt geen extra software nodig, dus de toetredingsdrempel is erg laag. Als je een snelle internetverbinding hebt en je computer krachtig genoeg is, kun je een livestreamer worden met de Steam-uitzendfunctie.

Hoe werkt Steam Broadcasting?

Steam-uitzendingen gebruiken de Steam-client om je gameplay live via internet op te nemen, te coderen en uit te zenden. Net als andere software voor livestreaming, kunt u een microfoon aansluiten om met uw kijkers te communiceren, en u kunt er ook voor kiezen om audio van andere toepassingen op uw computer op te nemen of niet. De Steam-client bevat een sectie met uitzendingen in de community, die ook toegankelijk is via de Steam Community-website. Dit is vergelijkbaar met Twitch en YouTube Gaming omdat het een centrale locatie biedt waar je nieuwe streamers kunt ontdekken en kunt zien wie de specifieke game streamt die je wilt bekijken. Als niemand de game streamt die je wilt, hoef je alleen maar een paar instellingen te wijzigen, de game te starten en je kunt hem zelf gaan streamen.

Een Steam-uitzending instellen

Voordat je je games via Steam kunt streamen, moet je de uitzendfunctionaliteit instellen. Dit moet via de Steam-client worden gedaan voordat je een game gaat spelen. Ga als volgt te werk om je Steam-client klaar te maken om je games uit te zenden:

 1. Open de Steam-client en klik op Stoom in het menu dat zich in de linkerbovenhoek van het venster bevindt.

 2. Klik Instellingen.

  Menu-item Instellingen in Steam

 3. Klik Uitzending.

  Uitzendmenu in Steam-instellingen

 4. Klik op het vervolgkeuzemenu hieronder Privacy-instelling.

  Privacy-instelling: vervolgkeuzemenu Uitzending uitgeschakeld

 5. Klik Iedereen kan mijn games bekijken om Steam-uitzendingen volledig in te schakelen.

  Iedereen kan mijn games-menu-item bekijken in Privacy-instellingen voor Steam

  Selecteer vrienden kunnen mijn games bekijken om te voorkomen dat vreemden uw uitzendingen kunnen zien. Als u selecteert: vrienden kunnen vragen om mijn games te bekijken, ontvang je een prompt wanneer een vriend die je hebt toegevoegd, je uitzending wil bekijken.

 6. Klik OK.

  OK-knop in Uitzendinstellingen in Steam

  Je kunt hier de instellingen aanpassen als je computer of internetverbinding het streamen van video van hoge kwaliteit niet aankan. Hier schakel je ook je microfoon in. Als u klikt neem mijn microfoon op, zullen uw kijkers u kunnen horen praten.

 7. Je Steam-client is nu klaar om je gamestreams uit te zenden.

Hoe uit te zenden op Steam

Zodra je uitzendingen hebt ingeschakeld, ben je klaar om games te streamen. Dit is nog eenvoudiger, omdat Steam automatisch begint te streamen wanneer je een game speelt met de uitzendfunctie ingeschakeld. Steam geeft je een aantal opties om ervoor te zorgen dat je stream werkt, en je kunt ook dingen verfijnen als je eenmaal aan het streamen bent. Hier leest u hoe u kunt beginnen met streamen met de uitzendfunctie van Steam:

 1. Open je Steam-bibliotheek, zoek de game die je wilt uitzenden en klik op Speel.

  Afspeelknop in Steam

 2. druk op Shift+Tab terwijl het spel draait om de Steam-overlay te openen en klik op Instellingen als u een van uw uitzendinstellingen wilt aanpassen.

  Uitzendinstellingen en pictogrammen in Steam-overlay

  Als je uitzending werkt, zie je een rode cirkel, het woord LIVE en het huidige aantal kijkers in de rechterbovenhoek van het scherm. Als de cirkel grijs is, betekent dit dat je uitzending niet werkt.

 3. Pas alle gewenste instellingen aan. Als u bent vergeten uw microfoon in te schakelen, kunt u deze aanzetten. U kunt de kwaliteit van uw uitzendingen ook direct aanpassen als u problemen heeft met de internetsnelheid of als uw computer streaming in hoge definitie niet aankan.

  Uitzendopties voor Steam

 4. Klik OK als u klaar bent, drukt u op ontsnappen om terug te keren naar je spel.

  OK-knop om terug te keren naar Steam-game

 5. Je spel wordt nu uitgezonden en mensen kunnen het bekijken.

Hoe verschilt Steam Broadcasting van Twitch en YouTube Gaming?

Het grootste verschil tussen Steam-uitzendingen en concurrenten zoals Twitch en YouTube Gaming is dat het een stuk eenvoudiger is om met Steam-uitzendingen aan de slag te gaan. Je hebt geen extra software nodig, want de Steam-client regelt alles zelf voor je. Steam handelt niet alleen alle streamingtaken intern af, het heeft ook een ingebouwd systeem waarmee kijkers je streams kunnen zien en bekijken. Dit is vergelijkbaar met de Twitch- en YouTube Gaming-websites, maar het is eigenlijk beschikbaar vanuit de Steam-client, wat kan helpen je streams bloot te stellen aan het enorme wereldwijde publiek van Steam.

Een screenshot van de Steam Broadcast-pagina in de Steam-client.

Het andere grote verschil is dat Steam-uitzendingen niet zo complex zijn als livestreaming op andere services, wat een tweesnijdend zwaard is. Het is gemakkelijker te gebruiken, maar je kunt geen overlays toevoegen, dynamisch schakelen tussen verschillende vensters en video’s of iets anders doen dat streamingsoftware normaal gesproken mogelijk maakt. Naast deze verschillen kun je alleen live streamen met Steam-uitzendingen als je daadwerkelijk games op het platform hebt gekocht. Gratis Steam-accounts beginnen in een beperkte staat, die wordt opgeheven zodra je ten minste $ 5 USD uitgeeft in de Steam-winkel, of een in-game-item koopt in een gratis te spelen game zoals DOTA 2. Beperkte Steam-accounts, eerder om aankopen te doen, geen gebruik kunnen maken van Steam-uitzendingen. Dat betekent dat je geen account kunt maken en meteen kunt beginnen met het streamen van een gratis te spelen game, maar je kunt de Steam-uitzendfunctie ontgrendelen door daadwerkelijk iets op het platform te kopen. Het laatste verschil is dat Steam-uitzendingen je streams in geen enkele vorm opslaat. Zowel Twitch als YouTube Gaming bewaren streams, of geven je de optie om ze te bewaren, zodat je kijkers ze later kunnen bekijken. Steam-uitzendingen hebben die optie niet, dus je kijkers kunnen je alleen live bekijken.