Skip to content

Hoe USB-apparaten op een iPad aan te sluiten

18 de juli de 2021
how to connect usb devices to ipad 1999862 final a5a7bb104ece4b29952705a4c4c7bee8

Wat te weten

  • Nieuwere iPad Pro-modellen worden geleverd met een USB-C-poort. Mogelijk hebt u een USB-C-naar-USB-adapter nodig voor uw apparaat.
  • Voor de meeste andere iPad-modellen heb je een Lightning-naar-USB-kabeladapter nodig.
  • Als alternatief kunt u draadloos verbinding maken met USB-apparaten via AirDrop, AirPlay, AirPrint of Bluetooth.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een iPad aansluit op een USB-apparaat. Instructies zijn van toepassing op alle versies van de iPad.

Gebruik USB-apparaten met iPads met de USB-C-poort

De iPad Pro-modellen van 2018 en 2019 met 11-inch en 12,9-inch schermen hebben een USB-C-poort. Dit zijn de eerste iPads die dat doen. Deze modellen zijn voorzien van de volgende generatie USB-C-poort waarmee u elk USB-C-apparaat dat iPad-compatibel is, kunt aansluiten op een iPad Pro. Met deze modellen is het probleem van het aansluiten van USB-apparaten op de iPad opgelost. Het is echter alleen opgelost voor USB-C-accessoires. Als je een ouder USB-apparaat hebt dat je met deze modellen wilt gebruiken, heb je een adapter nodig. Apple biedt een USB-C-naar-USB-adapter van $ 19 aan. Sluit uw oude USB-apparaten aan op deze adapter en steek de adapter vervolgens in de USB-C-poort van de iPad en u kunt aan de slag. 1:03

Een USB-apparaat aansluiten op een iPad

U kunt ook USB-apparaten aansluiten op een iPhone.

Gebruik USB-apparaten met iPads met de Lightning-poort

Als je een iPad van de 4e generatie of nieuwer hebt, een iPad Air-model, een iPad Pro-model dat vóór eind 2018 is uitgebracht of een iPad mini-model, heb je een Apple Lightning-naar-USB-camera-adapter nodig om USB te gebruiken. apparaten. U kunt de adapterkabel aansluiten op de Lightning-poort aan de onderkant van de iPad en vervolgens een USB-accessoire aansluiten op het andere uiteinde van de kabel. Dit accessoire is ontworpen om digitale camera’s op de iPad aan te sluiten om foto’s en video’s te importeren, maar dat is niet alles. U kunt ook andere USB-accessoires aansluiten, zoals toetsenborden, microfoons en printers. Niet elk USB-accessoire werkt met deze adapter. De iPad moet het ondersteunen. Veel accessoires werken echter met de iPad en je breidt de iPad-opties voor accessoires ermee uit.

De 2019 iPad Air en 2019 iPad mini worden geleverd met een Lightning-naar-USB-kabel, dus je hoeft misschien geen nieuwe adapter te kopen.

Gebruik USB-apparaten met iPads met de 30-pins dockconnector

Je hebt opties, zelfs als je een ouder iPad-model hebt met de brede 30-pins Dock Connector. In dat geval heb je een Dock Connector-naar-USB-adapter nodig in plaats van de Lightning-naar-USB-adapter. Er zijn opties op de markt, maar kijk rond en lees recensies voordat u koopt om er zeker van te zijn dat u iets van goede kwaliteit en brede compatibiliteit krijgt. Net als bij de Camera Adapter wordt deze kabel in de poort aan de onderkant van de iPad gestoken.

Andere manieren om accessoires op de iPad aan te sluiten

USB is niet de enige manier om accessoires en andere apparaten op een iPad aan te sluiten. Er zijn veel draadloze functies ingebouwd in iOS die u kunt gebruiken om met andere apparaten te communiceren. Niet elk accessoire ondersteunt deze functies, dus het kan zijn dat je nieuwe apparaten moet kopen als je van deze functies wilt profiteren.

  • AirDrop: Dit is een Apple-technologie die beschikbaar is op apparaten met iOS 7.0 en hoger. Het zet draadloos bestanden over tussen iPhones, iPads en Macs.
  • AirPlay: Deze technologie van Apple streamt audio en video van een iPad naar speakers en schermen. Als je compatibele accessoires hebt, kun je met AirPlay audio en video streamen en het iPad-scherm spiegelen op een tv via de Apple TV.
  • AirPrint: Dit is Apple’s oplossing voor het printen vanaf iPads die niet zijn aangesloten op USB-apparaten. Ondersteuning voor deze draadloze technologie is ingebouwd in iOS, maar je hebt een AirPrint-compatibele printer nodig om deze te gebruiken, wat de meeste nieuwe printers doen.
  • Bluetooth: Dit draadloze netwerkstandaard op korte afstand communiceert met toetsenborden, hoofdtelefoons, microfoons, iPads en soortgelijke apparaten. Het is een industriestandaard, dus u vindt hier het breedste scala aan opties.

Bestanden overbrengen van een flashstation via de cloud

Als u geen van deze draadloze accessoires hebt en bestanden van een flashstation of ander USB-opslagapparaat naar een iPad wilt kopiëren, is er een tijdelijke oplossing. U kunt de bestanden van een USB-apparaat naar een computer kopiëren en de bestanden opslaan in een online cloudopslagservice. Verbind de dienst met je telefoon of tablet via de app van het bedrijf, en je hebt toegang tot die bestanden vanaf het USB-apparaat. Dit elimineert de noodzaak voor een Bluetooth-compatibel apparaat en betekent dat u geen USB-adapter hoeft aan te schaffen.