Skip to content

Hoe USB-tethering in te stellen op Windows 10

10 de januari de 2023
usbfeat 5c51f6e546e0fb00014c3a5d

Wat te weten

 • Verbind eerst uw Android of iPhone met uw laptop met een USB-kabel.
 • Ga vervolgens naar Instellingen op je telefoon > inschakelen USB Tethering (Android) of Persoonlijke hotspot (iPhone).
 • Open in de Windows-taakbalk het bestand van de computer Netwerk- en internetinstellingen om de verbinding te verifiëren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u USB-tethering instelt op Windows 10-apparaten, waarmee u een Wi-Fi-hotspot kunt maken voor toegang tot internet, zelfs als er geen netwerkverbinding beschikbaar is. Er zijn ook tips voor het oplossen van problemen als er iets niet goed werkt.

Hoe USB-tethering in te stellen op Windows 10

Controleer voordat u begint of zowel het besturingssysteem van uw telefoon als het besturingssysteem van uw computer zijn bijgewerkt naar de nieuwste versies. Afhankelijk van uw mobiele provider kan er ook een vast bedrag in rekening worden gebracht voor het koppelen van een laptop aan een mobiel apparaat. Neem contact op met uw vervoerder als u zich zorgen maakt over extra kosten. USB-tethering instellen tussen uw mobiele apparaat en uw Windows 10-computer:

 1. Verbind uw mobiele apparaat met uw laptop via een USB-kabel. Gebruik voor Android-telefoons een USB-naar-micro-USB- of USB-naar-USB-C-connector. Gebruik voor iPhones de standaard bliksemconnector.

 2. Open de instellingen van je telefoon en ga naar Netwerk & Internet > Hotspot en tethering (Android) of Mobiel > Persoonlijke hotspot (iPhone).

 3. aanzetten USB tethering (op Android) of Persoonlijke hotspot (op iPhone) om in te schakelen. Uw laptop zou nu toegang tot internet moeten hebben via het mobiele abonnement van uw telefoon. Zorg ervoor dat u automatische draadloze verbindingen uitschakelt, zodat uw computer geen verbinding probeert te maken met andere netwerken waartoe u geen toegang hebt.

 4. Open die van je computer Netwerk- en internetinstellingen in de Windows-taakbalk om te controleren of u bent verbonden. Afhankelijk van je apparaat kan er staan ​​dat je verbonden bent via LAN. Als je problemen hebt met de verbinding, sluit je je telefoon dan aan op een andere USB-poort of gebruik je een andere kabel.

Problemen oplossen met Windows 10 USB-tethering

Als USB-tethering niet werkt in Windows 10, kan het zijn dat het stuurprogramma voor de netwerkadapter verouderd is. Om dit probleem op te lossen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Apparaat beheerder.

  Windows Apparaatbeheer in het menu

 2. Vouw de Netwerkadapters tabblad, klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

  Vouw het tabblad Netwerkadapters uit, klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

 3. Selecteer Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.

  Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware

U moet de computer opnieuw opstarten nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd. Als de Device Manager zegt dat je al de nieuwste driver hebt, dan kan het probleem liggen bij je verbinding, je telefoon of je mobiele data.

Wat is USB-tethering?

Tethering is het proces van het delen van de mobiele data van je telefoon om toegang te krijgen tot internet op een ander apparaat, zoals een laptop. U kunt tetheren via Bluetooth of NFC, maar USB-tethering is de snelste en meest effectieve methode. Dat gezegd hebbende, USB-tethering kan niet concurreren met de snelheden van een solide Wi-Fi-verbinding. Wees voorzichtig met hoeveel gegevens u gebruikt wanneer u tethered bent. Aangezien veel data-abonnementen oplopende bedragen in rekening brengen op basis van datagebruik, kan het bekijken van video’s of het downloaden van bestanden via een tethered-verbinding uw telefoonrekening snel verhogen. In sommige gevallen is het mogelijk om tether om te keren en wifi van uw computer naar uw telefoon te delen om data te besparen.

FAQ

 • Waarom werkt USB-tethering niet?

  Als USB-tethering niet werkt, heb je een verbindingsprobleem. Om het probleem op te lossen als USB-tethering niet werkt, probeert u Wi-Fi uit te schakelen, ervoor te zorgen dat de USB-kabel werkt en correct is aangesloten, een andere USB-poort te testen en uw apparaat opnieuw op te starten. U kunt ook proberen het Windows-stuurprogramma voor tethering bij te werken.

 • Waarom kan ik USB-tethering niet inschakelen?

  Het is mogelijk dat u van provider bent veranderd en dat USB-tethering een functie was van uw vorige provider. Het is ook mogelijk dat de apparaten elkaar niet herkennen vanwege een defecte USB-kabel of -poort of een andere storing.

 • Hoe stel ik USB-tethering in Windows 11 in?

  Schakel eerst de wifi van Windows 11 uit en verbind uw smartphone via een USB-kabel. Activeer op je iPhone je Persoonlijke hotspot (of inschakelen Mobiele hotspot op Android). Het Ethernet-pictogram verschijnt in de taakbalk naast de klok nadat de verbinding tot stand is gebracht.