Skip to content

Hoe Vcomp110.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

27 de juli de 2021
vcomp110 dll error message 595395815f9b584bfe63d860

Er zijn verschillende manieren waarop vcomp110.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u vcomp110.dll-fouten kunt zien:

 • Vcomp110.dll niet gevonden. Deze toepassing kan niet worden gestart omdat vcomp110.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]vcomp110.dll. Het programma kan niet starten omdat vcomp110.dll op uw computer ontbreekt. Probeer het programma opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen.
 • Het bestand vcomp110.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: vcomp110.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Oorzaken van Vcomp110.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

Vcomp110.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het vcomp110 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen vcomp110.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Vcomp110.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de vcomp110.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Het vcomp110.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Vcomp110.dll-fouten te herstellen

Download vcomp110.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van vcomp110.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de vcomp110.dll-fout.

 1. Download het Visual C++ Redistributable voor Visual Studio 2012 Update 4-pakket en voer het uit. Hiermee wordt vcomp110.dll vervangen/hersteld door de meest recente kopie van Microsoft. Je krijgt een paar downloadopties van Microsoft voor deze update, gebaseerd op de versie van Windows die je hebt geïnstalleerd: x86 (32-bits) of x64 (64-bits). Zoek uit of u een 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt. Als uw computer minder dan 5 jaar oud is, is het hoogstwaarschijnlijk een 64-bits machine. Doe je best om deze stap te voltooien. Het toepassen van deze update is bijna altijd de oplossing voor vcomp110.dll-fouten.

 2. Installeer Visual C++ Redistributable opnieuw vanuit de installatiemap van het programma als de download van Microsoft de fout vcomp110.dll niet heeft verholpen. Soms bevat het videospel of de toepassing een specifieke versie van het DLL-bestand die beter werkt dan een versie van de website van Microsoft. De map waarin u moet kijken, hangt af van de game of het programma met de vcomp110.dll-fout. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken in C:gamemapgametitel_redist voor een bestand als MSVC2012, of in een vcredist map voor een bestand zoals vcredist_x86 of vcredist_x64. Als je daar twee bestanden ziet, open ze dan allebei om het ontbrekende of corrupte bestand vcomp110.dll te vervangen.

 3. Herstel vcomp110.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” vcomp110.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk vcomp110.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u vcomp110.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van vcomp110.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige vcomp110.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de vcomp110.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de vcomp110.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 6. Installeer het programma dat de vcomp110.dll-fout veroorzaakt opnieuw. Als de fout vcomp110.dll optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, kan het helpen om dat programma opnieuw te installeren.

 7. Kopieer het bestand vcomp110.dll ergens anders op uw computer en plak het in de juiste map. De “juiste” map hangt af van welk programma de DLL-fout geeft. Zoek de installatiemap van de probleemtoepassing en zoek naar het programmabestand waarmee het wordt gestart (het zal een EXE-bestand zijn). Plak het bestand vcomp110.dll daar. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van het DLL-bestand of het EXE-bestand van het programma, zoek dan snel op je computer met een tool als Everything.

 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand vcomp110.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen tot de laatste stap overgelaten, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die vcomp110.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele vcomp110.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om vcomp110.dll-gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige vcomp110.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. Ik raad zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ik heb de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de fout vcomp110.dll corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de vcomp110.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als vcomp110.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.