Skip to content

Hoe Venmo te gebruiken

11 de juli de 2021
HeadlineImage 5bad98cd46e0fb002612afc4 fc102ad7ec0a41309905dbdeddf2e79b

Dus je weet alles over Venmo en bent klaar om het te gaan gebruiken? Geweldig, we hebben de stappen en tips om u op weg te helpen.

Venmo Aanmelden en inloggen

Allereerst moet je de app downloaden voor iOS of Android (Windows-apparaten ondersteunen Venmo niet). In de app kies je een manier om een ​​account aan te maken via Facebook of met behulp van een e-mailadres. Je moet een mobiel nummer valideren door de code in te voeren die ze je sms’en, en dan ben je klaar om een ​​account in te stellen. Uw account zal een foto bevatten, wat van cruciaal belang is, omdat het mensen in staat stelt snel te verifiëren dat u degene bent die ze willen betalen

U kiest ook een gebruikersnaam, die uniek moet zijn en waarmee andere gebruikers naar u kunnen zoeken om geld aan te vragen of te verzenden. De app zal vragen of je wilt linken naar Facebook (als je je nog niet hebt geregistreerd via Facebook) en vervolgens vragen of je je telefooncontacten wilt synchroniseren om Venmo-gebruikers te vinden die je al kent.

Venmo-beveiligingsinstellingen aanpassen

Nadat u uw profiel heeft gemaakt, leidt Venmo u door de beveiligingsopties. De standaardinstelling van de app is Openbaar, wat betekent dat iedereen die de app gebruikt, je activiteiten kan zien. Je kunt dat veranderen door naar Instellingen > Privacy als u liever niet wilt dat uw gesplitste tabblad in cyberspace wordt uitgezonden en door andere gebruikers wordt becommentarieerd. Het betalingsbedrag zelf wordt niet weergegeven, maar de informatie van/naar en eventuele opmerkingen zijn openbaar zichtbaar, tenzij u uw instellingen bijwerkt.

Toegang tot instellingen in Venmo

Uw andere beveiligingsopties zijn: Vrienden, waar alleen mensen die u in de app kent uw transacties kunnen zien, of Privaat, die alleen de betaler/begunstigde toont. Als jij en een vriend verschillende privacy-instellingen hebben, zal Venmo standaard de instelling gebruiken die beperkter is tussen de twee mensen die bij de transactie betrokken zijn. Voor extra beveiliging kunt u Instellingen gebruiken om Touch ID of een toegangscode te vereisen om Venmo te openen.

Een betalingsoptie toevoegen aan Venmo

Om Venmo te kunnen gebruiken, moet je een betalingsoptie toevoegen door te koppelen aan een bankrekening of door een creditcard of betaalpas toe te voegen. Betalen met uw Venmo-saldo, via uw bankrekening of met een bankpas is gratis; het gebruik van een creditcard brengt een toeslag van 3% met zich mee.

Betalingsopties toevoegen aan Venmo

Als u ervoor kiest om uw bankrekening te koppelen, kunt u ofwel onmiddellijk verifiëren door uw banklogin en wachtwoord op te geven aan het beveiligde Venmo-systeem. Als u liever niet uw banklogin invoert, kunt u een paar dagen wachten totdat Venmo micro-overschrijvingen doet om uw account te valideren.

Venmo-limieten

Voordat u uw identiteit bij Venmo verifieert door de laatste vier cijfers van uw SSN, uw postcode en uw geboortedatum toe te voegen aan uw Venmo-account, heeft u een wekelijkse voortschrijdende limiet van $ 299. Nadat uw identiteit is geverifieerd, gelden de volgende limieten.

  • Alle transacties gecombineerd (tegoeden verzenden, geautoriseerde handelaarsbetalingen en Venmo Mastercard®-aankopen gecombineerd): $ 4.999,99 wekelijkse voortschrijdende limiet
  • Geld overmaken (betalingen aan en geaccepteerde verzoeken van andere Venmo-gebruikers): wekelijkse limiet van $ 2.999,99
  • Geautoriseerde Merchant Payments (betalingen voor goederen of diensten via mobiele websites of apps van door Venmo goedgekeurde verkopers): $ 2.000 per aankoop, 30 transacties per dag

De Venmo Mastercard heeft specifieke limieten van $ 3.000 per aankoop, een wekelijkse voortschrijdende limiet van $ 500 voor herladen en een dagelijkse limiet van $ 400 voor geldautomaten, vrij verkrijgbare opnames en geld terug bij aankooptransacties. Alle limieten worden periodiek herzien en kunnen door Venmo worden gewijzigd.

Een Venmo-betaling verzenden of aanvragen

Wanneer u klaar bent om geld te verzenden of aan te vragen, kunt u: Zoek naar mensen om uw vriend voor de transactie te vinden. De zoekfunctie werkt voor gebruikersnamen (beginnend met @) of voor voor- en achternaam. Wanneer u de juiste persoon heeft gevonden, kunt u een beschrijving van de transactie invoeren en vervolgens ofwel Betalen of Verzoek.

Betaal of vraag Venmo-fondsen aan

De standaardoptie is om eerst het saldo dat u in uw Venmo-account heeft te gebruiken. Als u niet over voldoende Venmo-tegoeden beschikt, kunt u kiezen of u uw bankrekening of een kaart wilt gebruiken. Als je Venmo gaat proberen, bekijk dan zeker onze berichten over het annuleren van een Venmo-betaling en het toevoegen van geld aan je Venmo-account.