Skip to content

Hoe ver reikt de Apple Watch?

8 de juli de 2022
GettyImages 1173443496 74117fab1cf944da8d7e56021229ae45

Wat te weten

 • Bluetooth op de Apple Watch heeft een maximaal bereik van 100 meter, al kan het bereik in de praktijk korter zijn.
 • Als de gekoppelde iPhone is verbonden met een bekend wifi-netwerk, kunnen de Apple Watch en iPhone communiceren via wifi.
 • Apple Watch-modellen met ingebouwde LTE mobiele toegang kunnen overal waar ze toegang hebben tot mobiele data verbinding maken met internet.

In dit artikel wordt het bereik van een Apple Watch uitgelegd, hoe ver een Apple Watch en iPhone uit elkaar kunnen staan ​​en nog steeds werken, wat je kunt doen met een Apple Watch die niet is aangesloten op een iPhone en aanverwante onderwerpen. Hoewel dit artikel voornamelijk verwijst naar recente Apple Watch-modellen – Series 6 en Series 7 – zijn de hier besproken ideeën en concepten over het algemeen van toepassing op de meeste moderne Watch-modellen.

Werkt Apple Watch als de telefoon ver weg is?

De Apple Watch is handig in veel verschillende situaties, maar het is het beste wanneer gekoppeld of verbonden met een iPhone en binnen een bepaald bereik. In die situatie kunnen de Watch en iPhone communiceren en gegevens uitwisselen, zoals meldingen, muziek, gezondheidsgegevens en meer. De cruciale vraag voor dat scenario is: hoe ver kunnen de Apple Watch en iPhone van elkaar verwijderd zijn? Het antwoord hangt af van hoe het horloge en de iPhone verbinding maken. De twee apparaten maken verbinding via Bluetooth, een draadloze technologie op korte afstand. De meest recente Apple Watch-modellen gebruiken Bluetooth 4.0, met een maximaal bereik van 100 meter/330 voet. De maximale verbindingsafstand die wordt ondersteund door Bluetooth 4.0 is niet altijd zo lang bij gebruik in de echte wereld. In veel gevallen zal de maximale lengte afnemen vanwege omgevingsfactoren: voornamelijk muren en vloeren en het aantal draadloze signalen in een bepaald gebied.

Wat gebeurt er als een Apple Watch buiten het Bluetooth-bereik is?

Wat gebeurt er als de Apple Watch en iPhone zo ver uit elkaar staan ​​dat ze geen verbinding met elkaar kunnen maken? Dat is waar wifi om de hoek komt kijken. Als het horloge en de iPhone geen verbinding kunnen maken via Bluetooth, vallen ze terug op het proberen verbinding te maken via hun ingebouwde wifi-chips. In dat geval, als de iPhone is verbonden met een 2,4 Ghz wifi-netwerk (het horloge is niet compatibel met 5 Ghz wifi-netwerken), probeert het horloge er contact mee te maken via wifi. Dat betekent dat de ondersteunde afstand tussen de apparaten in dat geval overal is waar wifi kan komen. Hoewel dat niet per se veel verder uit elkaar ligt dan met Bluetooth, betekent het wel dat de Watch en iPhone met elkaar kunnen communiceren wanneer ze zich bijvoorbeeld in hetzelfde gebouw bevinden. De Apple Watch vertrouwt voornamelijk op Bluetooth omdat Bluetooth minder stroom verbruikt dan wifi. Dus hoewel de Apple Watch wifi kan gebruiken om met de iPhone te communiceren, valt hij zo vaak mogelijk terug op Bluetooth om de batterij te sparen.

Kun je Apple Watch gebruiken zonder telefoon?

Zelfs als de Apple Watch en iPhone zo ver uit elkaar staan ​​dat ze buiten bereik zijn voor zowel Bluetooth als wifi, zijn er veel manieren om een ​​Apple Watch zonder iPhone te gebruiken. Enkele dingen die u kunt doen met een Apple Watch waarvoor geen iPhone nodig is, zijn onder meer:

 • Activiteit en trainingen volgen.
 • Luisteren naar muziek en podcasts die zijn gesynchroniseerd met de Watch.
 • De wijzerplaat van het horloge wijzigen.
 • Spraakmemo’s opnemen op het horloge.
 • Kalenders bekijken.
 • Aankopen doen met Apple Pay.
 • Timers, alarmen en stopwatches gebruiken.

Onbeperkt bereik: Apple Watch met mobiel

De belangrijke uitzondering op alles in dit artikel is de Apple Watch met mobiele modellen. Deze modellen zijn niet beperkt tot verbinding maken via Bluetooth (of, als uitwijkmogelijkheid, Wi-Fi). Deze modellen hebben net als smartphones toegang tot internet via 4G LTE mobiele netwerken. Dat betekent dat deze Apple Watches taken kunnen uitvoeren en verbindingen kunnen maken overal waar een 4G LTE-netwerk is (zolang ze een actief maandabonnement hebben bij een telefoonmaatschappij, tenminste). Als je een Apple Watch met mobiel hebt, kun je het volgende doen zonder verbinding met een iPhone:

 • Telefoneren.
 • Sms’jes versturen.
 • Muziek streamen.
 • Notificaties ontvangen.

FAQ

 • Hoe ver reikt de Walkie Talkie op Apple Watch?

  Er zijn geen afstandsbeperkingen wanneer u de Apple Watch Walkie-Talkie-app gebruikt. De Walkie-Talkie-functie maakt gebruik van FaceTime-audio via internet. Zolang beide Apple Watches een werkende internetverbinding hebben, werkt Walkie-Talkie.

 • Hoe schakel ik Bluetooth in op een Apple Watch?

  Druk op de digitale kroon om het apps-scherm weer te geven. Tik Instellingen > Bluetooth > tik op de Bluetooth-schakelaar.

 • Hoe ontkoppel ik een Apple Watch?

  Om een ​​Apple Watch te ontkoppelen, opent u de Apple Watch-app op de iPhone en tikt u op Mijn horloge > i > Apple Watch ontkoppelen. Of open het apps-scherm en selecteer Instellingen > Algemeen > Wis alle inhoud en instellingen. Voer uw wachtwoord en selecteer Alles wissen.