Skip to content

Hoe verschillen Microsoft 365 en Office 2019?

2 de juli de 2021
PowerPointPresenter Web 56a6c45b5f9b58b7d0e47f71

De branding en nomenclatuur tussen het traditionele Microsoft Office voor desktop en Microsoft 365 kan onduidelijk aanvoelen. Als je over deze producten hoort, vraag je je misschien af, hoe verschillen ze en in welke opzichten lijken ze op elkaar? Gelukkig komt het perspectief op deze producten in beeld als je een paar belangrijke ideeën in overweging neemt.

Microsoft’s marketinguitdaging heeft desktopgebruikers ertoe gebracht Microsoft 365 te adopteren

Het lijkt erop dat Microsoft deze twee verschillende productnamen soms door elkaar gebruikt om consumenten ertoe te brengen over te stappen van desktopversies van Microsoft Office naar de cloudgebaseerde Microsoft 365. De gemengde aanpak is ook te wijten aan productevolutie. De lite-versies van programma-apps die voorheen onder de naam ‘Microsoft 365′ beschikbaar waren, zijn nu uitgegroeid tot een cloudervaring met de volledige desktopversies. Zoals je misschien wel vermoedt, zijn Microsoft 365-abonnementen daarom op de lange termijn over het algemeen duurder dan het eenmalig kopen van versies van Office: omdat je de traditionele Word-, Excel-, PowerPoint- en andere programma’s krijgt, samen met extra cloudfuncties.

De grotere context van cloudgebaseerde omgevingen

Cloud computing voegt een nieuwe laag toe aan hoe we denken over computerorganisatie. Het kan worden gezien als het toevoegen van een nieuwe schijf waarop u kunt opslaan, maar het is meer dan dat. Volledige computerfuncties kunnen ook in de cloud worden gehost, wat veel verder gaat dan dit te zien als een extra opslageenheid in de lucht. In die zin is cloudcomputing meer een gemeenschap van virtueel computergebruik waarvoor u zich kunt aanmelden.

Enkele bewegende delen van OneDrive

OneDrive verwijst naar de volledige Microsoft-cloud en Microsoft 365 is het deel van die cloud voor productiviteitsoplossingen, waaronder de nieuwste Office-suite (de softwarebundel Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, Outlook of OneNote, afhankelijk van de abonnement of abonnement dat u gebruikt). U kunt veel van deze productiviteitstools op verschillende apparaten synchroniseren. Mogelijk bent u geïnteresseerd in andere voor uw organisatie of huishouden.

Microsoft 365 gaat verder dan de traditionele desktopversie

Hoewel Microsoft 365-gebruikers toegang hebben tot de volledige desktopversie van Office-programma’s, biedt het ook altijd toegang tot de nieuwste versie van Office, omdat het op de servers van Microsoft staat. Extra tools zijn ook alleen beschikbaar voor abonnees, zoals Microsoft Planner. Ook zijn de mobiele versies van Office uitgebreider en hebben ze meer mogelijkheden met een abonnement. Met een Microsoft 365-abonnement krijg je ook cloudopslag voor bestanden. De hoeveelheid OneDrive-opslag hangt af van het abonnement dat u kiest. Die bestanden moeten toegankelijk zijn vanaf elk van uw apparaten.

De rol van tijd in dit naamspel

Je bent misschien meer gewend om over Microsoft 365 te horen, maar als dat niet het geval is, zul je dat waarschijnlijk in de loop van de tijd zijn. Als u de behoefte aan exacte nomenclatuur kunt opschorten, is dat waarschijnlijk uw beste strategie hier. Houd er rekening mee dat zowel Office voor desktop als Microsoft 365 evoluerende producten zijn.