Skip to content

Hoe verwijderde notities op iPhone te herstellen

30 de juli de 2021
GettyImages 1134243365 5300f843ed0d40ab8989465bc2f1db79

De iOS Notes-app is de perfecte plek om herinneringen, takenlijsten, boodschappenlijstjes en algemene notities die u wilt onthouden te bewaren. Zijn je iPhone-notities ineens verdwenen? Heb je ze per ongeluk verwijderd? Geen paniek. Het herstellen van verloren iPhone-notities is eenvoudig te doen. Dit artikel is bedoeld voor iPhones met iOS 12 en hoger.

Hoe u notities op de iPhone kunt herstellen vanuit de onlangs verwijderde map

Om te beginnen, kunt u eenvoudig de map ‘Recent verwijderd’ in uw Notes-app vinden om uw notities te controleren. Uw map ‘Recent verwijderd’ bevat slechts 30 dagen notities. Daarna worden notities permanent verwijderd, wat tot 40 dagen kan duren om te voltooien.

 1. Open de Opmerkingen: app en tik op de pijl terug om naar het scherm Mappen te gaan, als u daar nog niet bent.

 2. Tik in je lijst met mappen op Onlangs verwijderd.

 3. Druk op drie stippen in een cirkel in de rechterbovenhoek van het scherm Recent verwijderd.

 4. Kiezen Selecteer Notities onderaan het scherm.

 5. Druk op cirkel links van de noten die u wilt herstellen.

 6. Tik in de linkerbenedenhoek op Verplaatsen naaren selecteer vervolgens de map waarnaar u uw notities wilt verplaatsen.

  Een selectie van verwijderde notities in de Notes-app op iPhone

Hoe iPhone-notities te herstellen via accountinstellingen

Het is mogelijk dat u de instellingen van uw Notes-app hebt gewijzigd, waardoor iPhone-notities ontbreken. Misschien heb je een e-mailadres van je iPhone verwijderd waardoor je aantekeningen erbij hoorden. Dit betekent simpelweg dat uw iPhone de Notes niet meer kan vinden. Als je een e-mailaccount van derden zoals Gmail gebruikt om je notities op te slaan, controleer dan je accountinstellingen om er zeker van te zijn dat alles up-to-date is. Het is een goede vuistregel om uw e-mailaccounts verbonden te houden om ervoor te zorgen dat uw notities niet verdwijnen. Het creëert een eenvoudige back-up voor toekomstige ongevallen.

 1. Kraan Instellingen > Wachtwoorden & Accounts.

 2. Tik op het e-mailaccount dat u wilt controleren. Heeft u onlangs uw e-mailwachtwoord gewijzigd? Als u uw wachtwoord op uw iPhone niet hebt bijgewerkt, is het mogelijk dat eventuele notities die aan uw account zijn gekoppeld, niet worden bijgewerkt. Wijzig je wachtwoord op je iPhone via Instellingen.

 3. Zorg ervoor dat Notities is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, schakelt u het in en kijkt u of uw notities in uw app worden weergegeven.

  E-mailaccountinstellingen controleren op verwijderde Notes op iPhone

  Als u andere e-mailbronnen gebruikt, herhaalt u deze stappen voor elk account. Of, als uw e-mailaccount ontbreekt, voegt u het opnieuw toe.

Hoe notities op iPhone te herstellen met iCloud

Als uw notities permanent zijn verwijderd en u ze niet kunt vinden in uw map ‘Recent verwijderd’ en uw accountinstellingen perfect in orde zijn, kunt u proberen uw notities te vinden met iCloud. De kicker is dat je eerder iCloud moet hebben gebruikt om je notities daar te bewaren.

 1. Tik op je iPhone op Instellingen.

 2. Selecteer uw naam helemaal bovenaan het menu.

 3. Kraan iCloud.

 4. Naast Opmerkingen:, tik de tuimelschakelaar op aan. Het wordt groen als het is gelukt. Nu worden alle notities die in uw iCloud-account zijn opgeslagen, gedownload naar uw iPhone.

  Notities en iCloud gebruiken om notities van iCloud te herstellen

Hoe iPhone-notities te herstellen met behulp van online iCloud-account

U kunt proberen uw aantekeningen te vinden door online in te loggen op uw iCloud-account. Hoewel de vorige stap deze stap zou moeten behandelen, is het oké om je bases te dekken, voor het geval dat.

 1. Bezoek iCloud.com en log in op uw iCloud-account.

 2. Selecteer op het startscherm de Opmerkingen: app.

 3. Controleer of u uw ontbrekende notities kunt vinden. Als u ze vindt, kunt u ze eenvoudig opslaan op uw computer of apparaat of er een screenshot van maken. Als je een Mac gebruikt, kun je ze exporteren naar PDF’s.

Hoe u notities kunt herstellen met iTunes of iCloud-back-up

Kun je de belangrijke notities die je hebt verwijderd nog steeds niet vinden? Je hebt de mogelijkheid om je iPhone te herstellen met iTunes-back-up. Hiermee wordt een eerdere versie van uw iPhone gevonden waar uw notities kunnen worden opgeslagen en wordt die versie op uw apparaat hersteld. U kunt ook een back-up maken met iCloud, wat een iets ander proces is met uw iPhone. Probeer alleen een iPhone-back-up als de notities die je nodig hebt de moeite waard zijn. Deze optie overschrijft de huidige gegevens op uw iPhone en vervangt deze door de back-up.