Skip to content

Hoe verwijderde tekstberichten op elke telefoon te herstellen

17 de augustus de 2021
GettyImages 525956536 f1c8a23b12e2480cad7b8a4544b1c0d2

Wat te weten

 • iPhone: Ga naar Instellingen > Algemeen > Resetten en tik op Wis alle inhoud en instellingen. Herstellen vanaf een iCloud-back-up.
 • Android: Dit is niet zo eenvoudig. Toch kunt u mogelijk een app van derden gebruiken om verwijderde sms-berichten te herstellen.
 • Alle methoden om verwijderde sms-berichten te herstellen, zijn afhankelijk van regelmatige back-ups om het verwijderde bericht terug te krijgen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u verwijderde sms-berichten op iPhones kunt herstellen met iCloud en iTunes (iOS 10 of hoger), en hoe u apps van derden (en welke) kunt gebruiken om teksten op Android (2.3 of hoger) te herstellen.

Hoe verwijderde tekstberichten voor iPhone te krijgen met iCloud

Het proces omvat het herstellen van uw apparaat met gegevens van een recente iCloud-back-up. Alle berichten die op het moment van de back-up op uw telefoon aanwezig waren, kunnen worden opgehaald. Houd er rekening mee dat uw telefoon mogelijk geen back-up maakt naar iCloud en zelfs als dit het geval is, maakt deze mogelijk geen back-up van informatie uit de Berichten-app. Voordat u de onderstaande stappen volgt, moet u mogelijk een back-up van uw sms-berichten maken. Alleen gegevens en berichten die op uw apparaat aanwezig waren op het moment dat de back-up plaatsvond, verschijnen op uw iPhone nadat het herstelproces is voltooid.

 1. Ga naar Instellingen > Algemeen. Scroll vervolgens naar beneden en tik op Resetten. Deze methode is niet voor bangeriken. U verwijdert de gegevens die momenteel op uw iPhone zijn opgeslagen en herstelt vervolgens uw iPhone met de gegevens van een recente back-up. Alle nieuwe berichten of andere inhoud die na de laatste back-up zijn gebeurd, gaan verloren.

 2. Kraan Wis alle inhoud en instellingen.

 3. Zet je iPhone aan en begin hem in te stellen alsof hij nieuw is.

 4. Wanneer je aankomt bij het venster met de titel Apps en gegevens, selecteer Herstellen vanuit iCloud-back-up. U kunt er ook voor kiezen om: Herstellen vanuit iTunes-back-up als u rechtstreeks een back-up op uw computer hebt gemaakt met iTunes.

 5. Uw iPhone kan u vragen om u aan te melden bij uw iCloud-account met uw Apple ID en wachtwoord. Doe dit om verder te gaan.

 6. Er verschijnt een lijst met recente back-ups. Als er meer dan één back-up is, kunt u de back-up kiezen die u wilt gebruiken door de datum en tijd te controleren.

 7. Wacht even terwijl het gegevensoverdrachtproces is voltooid. Als het klaar is, zou u alle berichten en gegevens moeten hebben die u had op het moment van de geselecteerde back-up.

Herstel verwijderde iPhone-tekstberichten met iTunes

Als u uw iPhone regelmatig synchroniseert met iTunes op uw Mac in plaats van met iCloud, heeft iTunes een back-up beschikbaar vanaf elke keer dat u synchroniseert, tenzij u de functie hebt uitgeschakeld om uw iPhone automatisch met uw computer te synchroniseren. Als je dat sms-bericht terug wilt krijgen en je hebt een back-up van je iPhone op je computer gemaakt, dan kun je het waarschijnlijk herstellen met een recente back-up. Deze methode wist de gegevens die momenteel op uw iPhone staan ​​en vervangt deze door een momentopname van de gegevens die op uw iPhone stonden toen u er voor het laatst een back-up van maakte. Als u zich niet op uw gemak voelt om dit te doen, geeft u misschien de voorkeur aan een andere methode.

 1. Verbind uw iPhone met uw computer met behulp van een geschikte kabel. Uw iPhone kan u vragen om deze te ontgrendelen. Als dat zo is, ga je gang en doe dat.

 2. Als iTunes niet automatisch wordt geopend, opent u iTunes handmatig op uw computer.

 3. Om uw iPhone in iTunes te vinden, zoekt u naar een klein pictogram voor uw iPhone net onder en rechts van de knop Afspelen. Selecteer het. Als u meer dan één aangesloten apparaat heeft, selecteert u iPhone uit het vervolgkeuzemenu.

  iPhone selecteren in iTunes

 4. In de Back-ups gedeelte aan de rechterkant van de Overzicht scherm, zou u opties moeten zien om handmatig een back-up te maken en uw iPhone te herstellen, samen met de datum en methode van uw meest recente back-up. Selecteer Back-up terugzetten verder gaan.

  iPhone-back-up herstellen vanuit iTunes

 5. De meest recente back-up vervangt alle gegevens op uw telefoon. Het proces duurt even. U zou uw ontbrekende sms-berichten moeten zien als uw meest recente back-up heeft plaatsgevonden voordat ze werden verwijderd.

U kunt ook herstellen met een app van derden voor iPhone

Als geen van de bovenstaande methoden voor u werkt, is de volgende optie om een ​​app van derden te proberen om uw verwijderde sms-berichten te herstellen. Er zijn tal van apps die zijn ontworpen om u te helpen verwijderde sms-berichten te herstellen, waarvan vele gratis proefversies bieden en ook kunnen worden gebruikt om andere soorten verloren gegevens van een iPhone te herstellen.

Enigma Recovery-app op iOS

Enkele van de herstel-apps voor sms-berichten voor de iPhone die positieve recensies krijgen, zijn onder meer:

 • Enigma Herstel
 • TelefoonRedding
 • Dr.fone

Hoe verwijderde teksten op Android op te halen

Het verhaal is een beetje anders als je verwijderde teksten op een Samsung Galaxy of een andere Android-telefoon ophaalt. Als je geen back-up van sms-berichten hebt gemaakt naar de cloudservice van Google, kun je het beste een app voor berichtherstel gebruiken om verwijderde sms-berichten te herstellen. Maak er dan een gewoonte van om regelmatig een back-up van uw Android-telefoon te maken, zodat u in de toekomst teksten en andere gegevens kunt ophalen.

Drie schermen van de SMS Backup & Restore-app van Android

Deze informatie is van toepassing ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi of een andere fabrikant. Deze apps bieden vaak gratis proefversies en bevatten de mogelijkheid om andere soorten gegevens van je Android te herstellen, wat van pas kan komen. Enkele van de apps van derden voor het herstellen van verwijderde teksten op Android die online positieve knikken krijgen, zijn onder meer:

 • SMS-back-up en -herstel
 • FonePaw Android-gegevensherstel
 • MobiKin Doctor voor Android
 • Dr.fone voor Android

Het is stressvol om te beseffen dat je per ongeluk een belangrijk bericht hebt verwijderd, maar met wat geduld en de juiste tools kun je de verwijderde berichten vaak herstellen. Door regelmatig een back-up van uw iPhone of Android-apparaat te maken, kunt u erop vertrouwen dat u nooit meer een belangrijk sms-bericht kwijtraakt.