Skip to content

Hoe videoconferentie-apps strijden om uw scherm

13 de juni de 2021
GettyImages 1238466405 948edc8de2ea488d87d6455944e4751a

Belangrijkste leerpunten

  • Een op de vier werknemers werkt op afstand.
  • Zoom is naar voren gekomen als het platform bij uitstek.
  • Er zijn psychologische factoren waarmee u rekening moet houden bij online vergaderingen.

Of je het nu leuk vindt of niet, de virtuele vergadering wordt onderdeel van het nieuwe normaal in het Amerikaanse bedrijfsleven. Met een op de vier Amerikanen die vanuit huis werken, is de videovergaderingsindustrie in volledige competitieve modus. De nieuwe rasterweergave van 49 personen en functies voor achtergrondvervaging van Google Meet positioneren het bedrijf beter in de strijd met rivalen Zoom, Microsoft Teams, WebEx en Skype. “Lockdown heeft aangetoond dat mensen effectief vanuit huis kunnen werken, dus in de toekomst zullen mensen in een hybride omgeving werken”, zei Mike McCarthy, VP bij Starleaf in een e-mail aan reddingsdraad. “Een deel van het werk zal vanuit huis worden gedaan en betrouwbaar en veilig virtueel vergaderen zijn daar een essentieel onderdeel van. Mensen zullen nog steeds vanuit hun kantoor werken, omdat sociale interactie nog steeds erg belangrijk is, maar de nadruk zal liggen op virtueel vergaderen.”

Hybride model zal winnen

Neal Taparia, CEO van startup Solitaired, gelooft dat alle toekomstige vergaderingen zullen worden beïnvloed door videoconferenties. “Elke vergadering zal een virtueel element hebben. Zelfs wanneer bedrijven teruggaan naar hun kantoren, zullen ze nog steeds externe werknemers hebben. Hybride vergaderingen met virtuele deelnemers worden de norm. Dit betekent dat bedrijven zullen moeten investeren in de juiste technologieën en moeten leren hoe ze hybride vergaderingen kunnen houden,” vertelde hij reddingsdraad in een e-mail.

Zoom naar boven

Al deze bedrijven verkeren in een felle concurrentie voor videovergaderingen. Zoom is de marktleider, nummer 3 in de Google Store-downloadgrafiek en nr. 5 in de Apple Store-downloadgrafiek.

Google Meet staat op de tweede plaats, gevolgd door Microsoft Teams, Cisco’s Webex, en Skype, de pionier in het veld. Zoom, Google Meet en Microsoft Teams hebben allemaal de 100 miljoen downloads overschreden, terwijl Webex de 50 miljoen downloads heeft overschreden. Skype, gelanceerd in 2010, is meer dan een miljard keer gedownload.

Psychologische factoren

Kelly Strain van Premiere Global Services in Georgia schrijft dat er vier psychologische bevindingen zijn die we moeten overwegen voor onze volgende online bijeenkomst:

  • Emotionele uitingen zijn besmettelijk;
  • Om de beurt spreken resulteert in online vergaderingen van hogere kwaliteit;
  • Slechte geluidskwaliteit veroorzaakt fysieke stress; en
  • Mensen gedragen zich anders als ze bekeken worden.

Platforms Functies toevoegen

Naarmate de concurrentie heviger wordt, introduceren de kanshebbers zoveel nieuwe functies als hun ontwikkelaars kunnen verzamelen. Zoom, dat al vroeg in de pandemie met een beveiligingscrisis te maken kreeg, reageerde met een veiligheidsbelofte van 90 dagen om alle updates, behalve de beveiliging, te bevriezen. De inspanning resulteerde in Zoom 5.0, ontworpen om alle beveiligingsproblemen aan te pakken en het end-to-end-coderingsalgoritme van de app te versterken. Google heeft Google Meet Series One onthuld, die in samenwerking met Lenovo zijn AI-aangedreven videobellen naar bedrijven brengt.

Webex, dat voorheen alleen betalend was, biedt nu een gratis service voor vergaderingen van 50 minuten met maar liefst 100 deelnemers. High-res video-opnamen kunnen worden opgeslagen in de cloud en langere vergaderingen zijn beschikbaar voor maandelijkse tarieven vanaf $ 13,50. Skype heeft deze maand v8.64 uitgebracht, waarmee je de reactiekiezer kunt aanpassen en enkele problemen met sneltoetsen kunt oplossen. Microsoft heeft vorige week ingebouwde tools toegevoegd om het leren af ​​te stemmen op de behoeften van studenten. Met meer dan 230.000 onderwijsinstellingen die Teams gebruiken voor extern en hybride leren, heeft Microsoft sociaal-emotioneel leren-specifieke lofbadges toegevoegd om sociale vaardigheden van studenten te herkennen, emotionele woordenschat te vergroten en waardevolle erkenning te geven aan de dagelijkse overwinningen in het leerproces van hun studenten.

Virtuele vergaderingen zijn een reddingsvlot

Barry Myers van Slingshot Events zegt dat virtuele vergaderingen tijdens de pandemie een reddingsboei zijn geweest voor bedrijven. “Online vergaderingen hebben het spek voor bedrijven gered tijdens de pandemische sluiting, omdat deze een essentieel hulpmiddel zijn gebleken om teams verbonden te houden”, zei hij in een e-mail aan reddingsdraad. “Virtuele vergaderingen zijn een uitbreiding van de voordelen van het traditionele telefoongesprek”, vervolgt Myers. “Ze elimineren de obstakels van geografische afstand. Ze maken realtime betrokkenheid mogelijk, waardoor het efficiënt is om rijke interacties te hebben. En ze kunnen grotendeels worden bereikt met de hardware, software en netwerkverbindingen die al op bijna elke werkplek aanwezig zijn.” “Lockdown heeft aangetoond dat mensen effectief thuis kunnen werken…” Virtuele vergaderingen zijn niet meer weg te denken. Bedrijven beseffen de waarde van telewerken en kansen op afstand voor werknemers, of ze nu volledig op afstand werken of in een hybride model werken. Als de pandemie voorbij is, zeggen veel bedrijven dat er een ‘nieuw normaal’ zal zijn, met werken op afstand en virtuele vergaderingen als middelpunt. Met providers die strijden om het favoriete virtuele vergaderplatform te zijn, belooft de ervaring alleen maar beter te worden.