Skip to content

Hoe VR je laptop kan vervangen

7 de juli de 2021
GettyImages 1155257412 88d52e4f779943a89712c3ee6f66af54

Belangrijkste leerpunten

  • Virtual reality kan uiteindelijk uw laptop of pc vervangen naarmate de hardware en software beter in staat zijn.
  • Een recent gerucht over Oculus Quest suggereert dat het VR-bedrijf van Facebook Android-apps naar zijn headsets zou kunnen brengen.
  • Experts zeggen dat toegang tot het Android-ecosysteem op VR een geheel nieuwe reeks mogelijkheden zou kunnen openen.
Je hebt je laptop misschien niet veel langer nodig, omdat virtual reality nieuwe mogelijkheden krijgt, zeggen experts. Een recent gerucht over Oculus Quest suggereert dat het VR-bedrijf van Facebook Android-apps naar zijn headsets zou kunnen brengen. Het maakt deel uit van een groeiende beweging om VR nuttig te maken voor meer dan alleen gamen. Nieuwe apps doen alles, van sporten tot werken in een virtuele wereld. Androids-apps op je headset kunnen het verschil maken als het gaat om productiviteit, door toegang te geven tot software zoals Zoom en Microsoft’s OneNote. Twitter-gebruiker @TheMysticle vond onlangs enkele Android-apps in het gedeelte met preview-apps van de Oculus-winkel. “Velen geloven dat VR uiteindelijk het belangrijkste computerplatform zal zijn voor hoe mensen omgaan met digitale inhoud”, zei DJ Smith, mede-oprichter van virtual reality-bedrijf The Glimpse Group, in een e-mailinterview. “Dit omvat het vervangen van de meeste functionaliteit van de huidige televisies, computers en telefoons. De simpele analogie is: waarom moet ik betalen voor een tv met groot scherm in mijn woonkamer als ik een VR-headset kan opzetten en me als Ik zit in mijn eigen bioscoop.”

Een nieuwe wereld van apps

Het plaatsen van Android op de Oculus zou een hele nieuwe wereld voor gebruikers kunnen openen, zei Hayes Mackaman, de CEO van 8i, een VR-softwarebedrijf, in een e-mailinterview. “Op dit moment wordt de aantrekkingskracht van VR enigszins beperkt door de moeilijkheid om door het applicatie-ecosysteem te navigeren”, zei Mackaman. “Een van de belangrijkste gebruiksscenario’s voor de korte termijn voor Android-compatibiliteit is het pushen van de headset naar de ‘werkplek van de toekomst’-markt.” “Consumenten zijn erg gewend geraakt aan een naadloze gebruikerservaring. Voor mij is dit een stap in de goede richting voor Oculus – des te meer dat toegang tot Android in VR kan worden gezien als een uitbreiding van je huidige mobiele ervaring, in plaats van een verstoring , hoe groter de vraag naar het product.” Werk is de volgende grens voor VR, aangezien de meeste apps die voor gebruikers worden uitgebracht, games zijn, zeggen waarnemers. “Een van de belangrijkste kortetermijngebruiksscenario’s voor Android-compatibiliteit is de headset naar de ‘werkplek van de toekomst’-markt te duwen,” Mousa Yassin, de oprichter van Pixaera, een meeslepend trainingsbedrijf dat zowel VR- als pc-gebaseerde simulaties gebruikt , zei in een e-mailinterview. “De headsets moeten urenlang comfortabeler worden, maar de mogelijkheid om toegang te krijgen tot alles waartoe we op mobiel toegang hebben, kan een gigantische sprong zijn voor Oculus.” Yassin ziet VR als de perfecte afleidingsruimte, waar je je werkomgeving kunt besturen zonder fysieke of hardwarematige beperkingen. “Je kunt zoveel apps tegelijkertijd openen als je wilt en ze overal in de kamer plaatsen”, voegde hij eraan toe. “Terwijl je op één monitor aan een Excel-sheet werkt, kun je investeringsgrafieken hebben op een enorm scherm van bioscoopformaat, met een actieve Zoom-oproep aan je linkerhand enzovoort.”

Gooi je laptop nog niet weg

Oculus Quest 2-eigenaar Brian Turner gebruikt zijn headset al voor zijn werk. “Met apps zoals Immersed kon ik op afstand verbinding maken met mijn desktop, mijn taken uitvoeren en productief blijven”, zei hij in een e-mailinterview.

Een zwangere vrouw die een VR-headset draagt ​​terwijl ze in een thuiskantoor werkt met een laptop in de buurt.

“In dezelfde geest zou Android nuttig zijn in VR omdat het de gebruiker meer mogelijkheden biedt. Mensen de keuze geven in welke technologie ze willen gebruiken, is de natuurlijke volgende stap voorwaarts in het normaliseren van VR op grotere schaal.” Maar Turner geeft zijn laptop niet op totdat VR-headsets een betere batterijduur krijgen. Hij zei dat zijn Oculus Quest 2 ongeveer drie uur meegaat als hij volledig is opgeladen. “Het is onhandig om je headset af te zetten en terug naar de laptop te gaan, omdat het je werkdag onderbreekt en je productiviteit schaadt”, voegde hij eraan toe. “Tot de volgende evolutie in VR-technologie zal dit een belangrijke remmer zijn.” Niet iedereen is het erover eens dat laptops binnenkort naar de prullenbak gaan. VR-headsets hebben een te laag vermogen om veel dagelijkse computertaken uit te voeren, zei Caseysimone Ballestas, een VR-onderzoeker aan de Technische Universiteit van Delft, in een e-mailinterview. “Ja, er kan wat cross-over zijn in use-cases die goed geschikt zijn voor beide computertypes (gaming is een goede use-case die echte tractie heeft binnen beide computerdomeinen), ” zei Ballestas. “Maar in wezen zijn de behoeften van gebruikers op een laptop niet dezelfde als die van een VR-headset.”