Skip to content

Hoe Webroot van een Mac of pc te verwijderen

14 de augustus de 2021
GettyImages 647358222 f55e49c47c6a4f4891b1874d85cfe506

Met het aantal digitale bedreigingen waarmee we dagelijks worden geconfronteerd, weten de meesten van ons hoe belangrijk het is om betrouwbare antivirussoftware te hebben. Er zijn veel antivirusprogramma’s die gratis te gebruiken zijn voor een proefperiode of die gratis worden aangeboden. Helaas zijn sommige programma’s notoir moeilijk te verwijderen van je pc of Mac, zoals Webroot’s SecureAnywhere. Dit programma kan een uitdaging zijn om te verwijderen, vooral omdat de software geen ingebouwde verwijderfunctie heeft. Bovendien moet u, in tegenstelling tot de meeste andere antivirusprogramma’s, mogelijk een reCAPTCHA gebruiken om Webroot SecureAnywhere te verwijderen. Het ergste van alles is dat u geen nieuwe antivirussoftware kunt installeren totdat het Webroot-programma volledig is verwijderd. Als je je afvraagt ​​hoe je Webroot helemaal van je computer kunt verwijderen, bekijk dan deze handige gids!

Hoe Webroot SecureAnywhere van een pc te verwijderen met de Windows-toepassingswizard

Omdat Webroot SecureAnywhere zo moeilijk volledig van uw computer te verwijderen is, zijn er verschillende mogelijke methoden die u kunt gebruiken om het te verwijderen. Dit is de gemakkelijkste manier om Webroot van uw pc te verwijderen.

 1. Houd de Windows-toets en de R-toets tegelijkertijd ingedrukt om de . te openen Doos uitvoeren.

  Venster uitvoeren

 2. Binnenkomen appwiz.cpl in het vak Uitvoeren en klik op OK. U kunt ook het Configuratiescherm openen en selecteren: Een programma verwijderen.

  Een programma verwijderen

 3. Kijk door het verwijdervenster totdat u het Webroot-product hebt gevonden.

 4. Klik met de rechtermuisknop op Webroot en klik vervolgens op de Verwijderen knop. Mogelijk ontvangt u een melding dat Webroot Anti-virus al actief is. Zo ja, klik dan met de rechtermuisknop op het Webroot-pictogram in de taakbalk en selecteer Afsluiten.

  Klik met de rechtermuisknop op Verwijderen

 5. Voer de reCAPTCHA in en klik vervolgens op de knop Doorgaan om Webroot-antivirus van uw pc te verwijderen.

Hoe Webroot SecureAnywhere van een pc te verwijderen met handmatige verwijdering

Als de toepassingswizard niet werkt, moet u proberen de software handmatig te verwijderen. Gelukkig is dit heel eenvoudig te doen.

 1. Start uw pc op in de veilige modus.

 2. Navigeer naar de Windows-zoekbalk en typ Opdrachtprompt. Zodra het programma in het zoekvenster is geopend, klikt u op Als administrator uitvoeren.

  Opdrachtprompt

 3. Typ de volgende opdracht in de opdrachtpromptvenster en druk op enter: C:Program FilesWebrootWRSA.exe” –uninstall

  Webroot-prompt verwijderen

 4. Nadat u de opdracht hebt ingevoerd, ontvangt u een prompt om Webroot te verwijderen. Vul de reCAPTCHA in en druk op de knop Doorgaan om het verwijderen van het programma te voltooien.

Als geen van deze methoden succesvol is in het verwijderen van Webroot SecureAnywhere, biedt Webroot een hulpmiddel waarmee u het programma volledig kunt verwijderen. Nadat u de Removal Tool van de website van Webroot hebt gedownload, voert u deze uit als beheerder en wacht u tot de tool Webroot helemaal heeft verwijderd.

Hoe Webroot SecureAnywhere van Mac te verwijderen

Om Webroot SecureAnywhere van uw Mac te verwijderen, moet u ervoor zorgen dat het programma eerst is afgesloten. Dit kan worden bereikt door het Webroot-pictogram in de Mac-menubalk te selecteren en vervolgens op SecureAnywhere afsluiten te klikken. U kunt ook met de rechtermuisknop op het pictogram van de app in het Dock klikken en selecteren Ontslag nemen.

 1. Bevestig dat u SecureAnywhere wilt afsluiten als daarom wordt gevraagd.

 2. Selecteer het Finder-pictogram in het dock.

  Finder selecteren in het dock.

 3. Open de Toepassingen map.

  Applicatiemap openen.

 4. Sleep het Webroot SecureAnywhere-programmapictogram naar de Prullenbak in het dok.

  De prullenbak in macOS.

 5. Zodra het bevestigingsvenster verschijnt, klikt u op Verwijderen.