Skip to content

Hoe weet u of iemand is overleden?

10 de augustus de 2021
trying to track death online 3482673 44d3150bc4e64858aec2c44cc83c23b1

Het kan een gevoelig onderwerp zijn om erachter te komen of iemand is overleden. Gelukkig kunt u, in plaats van familieleden op te bellen of te proberen persoonlijk te bezoeken, een aantal online hulpprogramma’s gebruiken om te zien of en wanneer iemand is overleden. Het is relatief eenvoudig om te achterhalen of iemand overleden is, omdat er meestal openbare aankondigingen worden geplaatst in overlijdensberichten en websites. Wat u echter voor de meeste mensen waarschijnlijk niet zult vinden, is: hoe de persoon stierf – die informatie wordt meestal alleen via mond-tot-mondreclame verspreid.

Hoe kom je erachter of iemand is overleden?

 1. Lees online overlijdensberichten door. Een rapport over het overlijden is de eerste plaats waar u moet kijken om te zien of er iemand is overleden. Er zijn websites voor zowel recente overlijdensberichten als historische.

  Legacy.com overlijdensberichten zoeken naar John Smith

  Legacy.com.
  Een online doodsbriefzoeker is misschien alleen nuttig voor grotere steden. Een kleine stad plaatst het overlijdensbericht misschien niet online, in dat geval moet u de plaatselijke krant of de website voor het mortuarium raadplegen.

 2. Social media zou je volgende keuze moeten zijn. Als je een social media-account voor de overledene kunt vinden, zul je waarschijnlijk merken dat hun vrienden en familie gevoelens en herinneringen posten. Leer hoe u mensen op Facebook kunt vinden voor enkele voorbeelden.

  Facebook-zoekresultaten voor John Smith Dallas

 3. Bezoek de website van de plaatselijke kerk. Als u toevallig de kerk kent waar de begrafenis werd gehouden of zou worden gehouden als de persoon zou overlijden, heeft de website van de kerk mogelijk een blurb of zelfs een volledig overlijdensbericht op de persoon geplaatst. Als je niet zeker bent over de specifieke kerk, zoek dan naar websitelinks naar kerken in het gebied waar je weet dat de persoon vandaan komt of waar hij of zij is overleden.

 4. Voer een algemene zoekopdracht uit op een zoekmachine. Typ de naam van de persoon gevolgd door overlijdensbericht en/of dood. Zorg ervoor dat u alle andere relevante informatie opneemt, zoals de naam van een familielid, de locatie waar ze woonden of stierven, hun beroep, uw gok op hun doodsoorzaak, enz. Hier is een voorbeeld: “john smith” overlijdensongeval ” las vegas” “vrouw mary” Als u meerdere woorden als onderdeel van een zin opneemt, zoals een naam of locatie, zorg er dan voor dat u deze tussen aanhalingstekens plaatst.

  John Smith doodsbrief Google zoeken

  Als de persoon die je zoekt een beroemdheid is, maar een algemene zoekopdracht niet nuttig was, zoek dan rechtstreeks op Wikipedia of IMDb. Dit zijn de beste websites om te zien of een beroemdheid is overleden, omdat ze snel worden bijgewerkt.

 5. Check lokale nieuwswebsites. Het is gebruikelijk dat sterfgevallen in het nieuws worden gemeld, maar je zou alleen geluk kunnen hebben als het een “buitengewone” dood was, die alles kan omvatten, van een auto-ongeluk tot een moord of de dood van iemand die heel jong is. Deze methode om te zien of iemand is overleden, kan helpen in combinatie met de andere technieken op deze pagina. Nieuwszenders mogen de naam van de overledene meestal niet posten, maar vaak wordt een locatie en een algemene datum/tijd vermeld.

 6. Zoek het graf van de persoon om te bevestigen of ze zijn overleden. Dit zou niet je eerste keuze moeten zijn, omdat een grafsite meestal niet wordt bijgewerkt zodra een overlijdensbericht is geplaatst, maar ze zijn nog steeds nuttig en vooral handig voor sterfgevallen waarvan je vermoedt dat ze lang geleden zijn gebeurd.

  Zoek een graf-zoekresultaten voor John Smith

  Vind een graf.
 7. Kijk of ze op een genealogische website staan. U kunt hun overlijdensdatum bekijken als ze zijn opgenomen in een stamboom die is bijgewerkt sinds ze zijn overleden.

 8. Gebruik een zoekmachine om te zien of hij of zij is overleden. Deze methode is het minst nuttig omdat deze websites meestal niet gericht zijn op de dood, maar ze kunnen de overlijdensdatum van de persoon tonen samen met informatie die ze normaal bewaren, zoals de geboortedatum, telefoonnummer, adres, enz.

Kun je erachter komen hoe iemand is overleden?

Het bepalen van iemands doodsoorzaak kan lastig zijn. In plaats van een goede vriend of familielid te vragen, is uw enige echte optie om door de overlijdensakte te zoeken naar de details. Als de bovenstaande methoden om erachter te komen of iemand overleden is, niet hielpen om te zien hoe ze stierven, zou je iets anders kunnen proberen. Als u bijvoorbeeld op internet zoekt zoals in stap 4 hierboven, probeer dan toe te voegen “doodsoorzaak” naar de zoektocht.

De antwoorden zijn misschien moeilijk te vinden

Meestal wordt het verhaal over hoe iemand is overleden echter alleen online geplaatst of ergens met openbare toegang als het nieuwswaardig is. Deze informatie kan bijvoorbeeld naar boven komen als de persoon een beroemdheid was, op tragische wijze is overleden of betrokken was bij een politieachtervolging. Anders, voor gewone mensen die overlijden, zoals een collega, oude vriend, familielid, buurman, enz., is de doodsoorzaak meestal geen openbare informatie.