Skip to content

Hoe werken wifi-extenders?

17 de juli de 2021
close up of wifi extender against yellow wall 1206004637 2543059f1a614f03b2d77798bc8c60b9

Een wifi-extender doet precies wat de naam zegt: hij verlengt je wifi-signaal. Woon of werk je in een immense ruimte, één met meerdere verdiepingen of één met dikke muren of andere obstakels, dan verspreidt een wifi-extender je wifi-signaal door de ruimte. Deze apparaten maken draadloos verbinding met de router en breiden het wifi-signaal uit naar gebieden die de router niet kan bereiken. Mogelijk moet u wat vallen en opstaan ​​​​met fysieke plaatsing voordat u zich vestigt. Controleer voordat u er een aanschaft of er geen andere oplossing is, zoals het verplaatsen van uw router naar een meer centrale locatie, upgraden naar een nieuwe of overschakelen naar een mesh-netwerk.

Hoe wifi-extenders werken

Wi-Fi-extenders zijn er in twee vormfactoren: kleine apparaten die op een stopcontact worden aangesloten en grotere desktopapparaten die vaak ethernetpoorten bevatten. Beide typen breiden het dekkingsgebied van uw router uit. Als je eenmaal een extender hebt ingesteld, heb je twee netwerken waaruit je kunt kiezen (de router en de extender) op twee banden (2,4 GHz en 5 GHz). De eerste keer moet je je apparaat handmatig met de extender verbinden. Nadat je het hebt opgeslagen, kun je eenvoudig schakelen tussen de router en het extender-netwerk, afhankelijk van welke op een bepaald moment sterker is. De standaard netwerknaam en het standaardwachtwoord voor een wifi-extender zijn afhankelijk van de fabrikant.

Heb je een wifi-extender nodig?

Als u de eigenaar bent van uw router, controleer dan of het de moeite waard is om deze te upgraden; als je er een huurt bij je ISP, neem dan contact met hen op om te zien of je een gratis upgrade kunt krijgen. Soms is een nieuwe router alles wat je nodig hebt om je draadloze problemen op te lossen. Als uw huidige router goed genoeg is, wilt u een extender kopen met vergelijkbare specificaties. U wilt geen extender die minder geavanceerd is dan uw router, en als u er een koopt die geavanceerder is, betaalt u voor functionaliteit die u niet kunt gebruiken.

Alternatieven voor wifi-extenders

Er zijn veel redenen waarom je een zwak of niet-bestaand wifi-signaal in je ruimte hebt, en niet alle hebben een wifi-extender nodig. Andere oplossingen zijn onder meer:

  • Uw router upgraden. Vergelijk de specificaties van je huidige router met de nieuwste modellen om erachter te komen of deze verouderd is. Onze verzameling van de beste routers is een uitstekende plek om te beginnen.
  • Uw router verhuizen. Probeer je router op een centrale plek te plaatsen zodat je kunt profiteren van 360 graden dekking; neem contact op met uw ISP als u een nieuwe ethernetpoort nodig heeft
  • Overweeg over te stappen naar een mesh-netwerk. Mesh-netwerken bestaan ​​uit meerdere knooppunten. De ene maakt verbinding met uw modem en de rest maakt een serieschakeling door de rest van de ruimte. Het is vooral handig voor een gebied groter dan 1500 vierkante meter met meerdere verdiepingen.