Skip to content

Hoe WhatsApp Mute te gebruiken

14 de augustus de 2021
Peopleusingsmaarthpones b3e58e48ef0a4b719affc2e41616bb29

Laten we eerlijk zijn – het constante pingen van WhatsApp-meldingen kan vervelend zijn, maar in plaats van iemand te blokkeren, kun je in plaats daarvan je WhatsApp-meldingen dempen. Hier leest u hoe u WhatsApp Mute kunt gebruiken om de afleiding zo lang als u wilt te stoppen.

Waarom je WhatsApp-meldingen dempen?

We leven in een wereld waar constant geping en afleiding de norm is. Gelukkig kun je meldingen in WhatsApp dempen. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat uw telefoon geen geluid meer maakt of trilt wanneer iemand u een bericht stuurt. Dit kan een betere optie zijn om iemand te blokkeren of een groep te verlaten omdat er te veel afleiding is. Hier leest u hoe u uw chats op iPhone en Android kunt dempen/opheffen. Het dempen van gesprekken is alleen van toepassing op geluid. Alle nieuwe meldingen van een gedempt contact verschijnen nog steeds in je chatvenster. Om deze chats uit het zicht te verwijderen, kunt u ze verwijderen of archiveren.

Hoe WhatsApp-meldingen op iPhone dempen / dempen opheffen

Het is heel eenvoudig om WhatsApp-meldingen op de iPhone te dempen en weer in te schakelen, zowel voor individuele meldingen als voor groepsmeldingen. Hier is hoe het te doen.

 1. Open WhatsApp op je iPhone en tik op Chats.

 2. Tik op de chat die u wilt dempen, schuift u uw vinger naar links en tikt u op Meer > Stom.

 3. Kies hoe lang je het gesprek wilt dempen. Eenmaal gedempt, verschijnt rechts van de chat een luidspreker met een streep erdoor.

  Om het dempen van een chat die je hebt gedempt weer op te heffen, schuif je je vinger naar links en tik je op Meer > Dempen opheffen.

Hoe WhatsApp-meldingen op Android te dempen / dempen op te heffen?

Het dempen van individuele en groepsgesprekken op je Android is een fluitje van een cent. Hier is hoe het te doen.

 1. Open WhatsApp en tik vervolgens op Chats.

 2. Tik op de chat die je wilt dempen en houd vast totdat een groene cirkel verschijnt en tik vervolgens op de spreker icoon in de rechterbovenhoek.

 3. Kies hoe lang je het gesprek wilt dempen en tik vervolgens op OK.

  Hoe chats dempen op WhatsApp voor Android.

  Om het dempen van een chat op te heffen, tikt u op de chat en houdt u deze vast je wilt het dempen opheffen totdat de groene cirkel verschijnt en tik vervolgens op de spreker pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om het dempen van de chat op te heffen.