Skip to content

Hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar Android

22 de juli de 2021
how to transfer whatsapp from iphone to android 4797768 12ce582d73a44c2d8fe9fff845c6a911

WhatsApp is een van de grootste berichtenservices die er zijn, dus als je net bent overgestapt van een iPhone naar een Android-telefoon, wil je waarschijnlijk je WhatsApp-instellingen en berichten meenemen. Helaas biedt WhatsApp geen directe manier om chatback-ups tussen verschillende telefoontypes te herstellen. Simpel gezegd, je kunt je WhatsApp-chats niet van iPhone naar WhatsApp op Android verplaatsen. Er zijn echter manieren om dit te omzeilen, zodat je WhatsApp-berichten van iPhone naar Android kunt overbrengen, zodat je ze nog steeds op je nieuwe telefoon kunt bekijken. Het is geen perfecte oplossing, maar het is wel handig. Hier leest u hoe u WhatsApp-chat van iPhone naar Android-telefoon en andere instellingen kunt overbrengen.

Waarom kan ik de WhatsApp Backup Tool niet gebruiken?

WhatsApp biedt chatback-ups voor zowel iPhone als Android, maar er is een addertje onder het gras. iPhone-gebruikers maken een back-up naar iCloud terwijl Android-gebruikers Google Drive gebruiken. WhatsApp leest geen Google Drive-back-ups op iPhones en vice versa, omdat er geen optie is om dit te doen, zelfs niet bij het instellen van een nieuwe WhatsApp-installatie.

Kan ik een app van derden gebruiken om mijn back-up over te zetten?

Het internet staat vol met ‘oplossingen’ waarbij een app van derden wordt gebruikt om een ​​WhatsApp-overdracht van iPhone naar Android uit te voeren, maar veel ervan zijn zeer onbetrouwbaar. Andere omvatten zeer complexe overdrachtsprocessen die zelden werken. Er is ook de kwestie van vertrouwen op een app van derden om uw gevoelige gegevens veilig over te dragen.

Hoe u uw WhatsApp-account overzet van iPhone naar Android

Het is belangrijk om uw account en uw berichten over te zetten naar uw nieuwe Android-telefoon. Als u van telefoonnummer wisselt, moet u een paar belangrijke stappen volgen. Hier leest u hoe u uw WhatsApp-account overzet van iPhone naar Android. Als u van plan bent hetzelfde nummer te behouden, hoeft u deze stap niet uit te voeren. U kunt uw bestaande nummer eenvoudig verifiëren wanneer u WhatsApp op uw nieuwe Android-telefoon installeert.

 1. WhatsApp openen.

 2. Kraan Instellingen.

 3. Kraan Account.

 4. Kraan Verander nummer.

 5. Kraan De volgende.

 6. Vul uw oude telefoonnummer en uw nieuwe telefoonnummer in.

 7. Kraan De volgende.

 8. Kraan Gedaan.

  Stappen in WhatsApp om je nummer te wijzigen

  U kunt uw WhatsApp-contacten op de hoogte stellen van uw nummerwijziging door de knop Contactpersonen op de hoogte te stellen.

Hoe WhatsApp-berichten over te zetten tussen iPhone en Android

Er is geen directe manier om berichten over te zetten tussen WhatsApp iPhone en Android, terwijl ze nog steeds toegankelijk zijn in de app. Als u echter uw berichten wilt lezen, kunt u er een back-up van maken en ze naar uw nieuwe telefoon overbrengen als een tekstbestand dat alleen-lezen is. Dit is wat u moet doen. Deze berichten worden niet opnieuw geïmporteerd in WhatsApp. Ze zijn alleen leesbaar als een apart bestand, bijvoorbeeld via je e-mailapp.

 1. WhatsApp openen.

 2. Veeg naar links over een gesprek dat je wilt opslaan.

 3. Kraan Meer.

 4. Kraan Chat exporteren.

 5. Kies ervoor om alle media in de chat op te nemen of niet. Als u ervoor kiest om alle media op te slaan, zal de bestandsgrootte veel groter zijn.

 6. Kies ervoor om het bestand te e-mailen of ergens anders op te slaan.

  Stappen voor het exporteren van je WhatsApp-chats naar een andere locatie of e-mailadres

  E-mail het naar een adres dat toegankelijk is via je nieuwe Android-telefoon, zodat je de berichten daar altijd kunt lezen.

 7. Het bestand is nu een zip-bestand dat gemakkelijk kan worden uitgepakt en op een ander apparaat kan worden gelezen.