Skip to content

Hoe WhatsApp’s 2x afspelen spraakberichten kan verbeteren

2 de juli de 2021
photo 1594434533760 02e0f3faaa68 0f3578e60d5e4195ac91cd4f92803def

Belangrijkste leerpunten

  • WhatsApp test 2x afspeelsnelheden voor spraakberichten.
  • Sneller is niet altijd beter – mensen sneller maken, kunnen ze moeilijker te begrijpen maken.
  • Er zijn tal van andere trucs voor audioverwerking die ook spraakberichten kunnen verbeteren.

WhatsApp test 2x afspelen voor spraakberichten, zodat je niet voor altijd naar je vrienden en familie hoeft te luisteren. Deze versnelde spraakberichten kunnen de functie aantrekkelijker maken voor ongeduldige mensen, een geweldige manier zijn om snel groepschats te verwerken, of gewoon om dat schijnbaar oneindige bericht van je totaal ongerichte vriend te versnellen. “Sommige vrienden lijken te dwalen wanneer ze een bericht achterlaten”, vertelde ademhalingstherapeut en WhatsApp-gebruiker Phillip Gutkowski via e-mail aan Lifewire. “Ze proberen te raden wat je misschien denkt of wat je wel of niet doet op zaterdag en besteden drie minuten aan blabla en gissen voordat ze ter plaatse komen. Ik zou die berichten graag 2x zo snel willen beluisteren.”

Versnellen

Met de afspeelfunctie, die momenteel in bèta is, kunnen iOS- en Android-luisteraars het afspelen op dubbele snelheid instellen, net zoals je kunt in veel podcast- en audioboek-apps. Het voor de hand liggende voordeel hier is dat u niet vijf minuten hoeft te wachten om aan het einde ter zake te komen. Aan de andere kant helpt zelfs dit misschien niet bij je meest irritante spraakberichten.

“[My friends] sturen soms audioberichten in luidruchtige kamers”, vertelde tech- en gadgetrecensent Plamen Beshov via e-mail aan Lifewire. “Ze maken zich geen zorgen over de uitspraak van elk woord. En soms spreken ze al heel snel. Soms kan ik ze nauwelijks verstaan ​​bij normale afspeelsnelheid.”

Waar zijn spraakberichten goed voor?

Deze verslaggever weigert naar spraakberichten te luisteren. Ze zijn nauwelijks hoger dan gewone telefoontjes, in die zin dat ze maximaal gemak bieden voor de afzender en maximaal ongemak voor de ontvanger. Het kan echter ook ten goede worden gebruikt. Niet iedereen kan bijvoorbeeld dingen goed uitleggen in tekst – soms is het gewoon duidelijker om te communiceren door te praten. “Ik stuur ook spraakberichten als ik iets ingewikkelds uitleg”, zegt Beshov, hoewel hij het ook voor zijn eigen gemak doet. “In plaats van meer tijd te verliezen met schrijven, neem ik een audioclip op en verstuur ik deze.” “Soms spreken ze al heel snel. Soms versta ik ze nauwelijks bij normale afspeelsnelheid.” Spraakberichten zijn ook ideaal voor snelle antwoorden wanneer u onderweg bent. Als je loopt, is het onmogelijk om een ​​bericht te typen. Dus in plaats van te stoppen, kunt u een voicemail sturen. En sommige mensen communiceren gewoon liever op deze manier. Voor elke persoon die weigert zelfs maar een spraakbericht te openen dat te lang lijkt, is er een persoon die graag naar lange, persoonlijke berichten luistert en ze in natura beantwoordt. Deze lijken meer op brieven dan op ansichtkaarten en kunnen het beste op hun normale snelheid worden afgespeeld.

Andere mogelijkheden?

Snel afspelen is een functie die het vaakst wordt aangetroffen in podcast-apps. Welke andere functies kunnen WhatsApp en andere berichten-apps lenen van podcasters? Top podcast-app Overcast heeft een functie genaamd Smart Speed. Dit verwijdert de stilte tussen woorden, en het is op zo’n natuurlijk klinkende manier gedaan dat het resultaat nooit afgekapt of gehaast aanvoelt. Sterker nog, als je er eenmaal aan gewend bent, lijken reguliere podcasts irritant te trillen in vergelijking.

Vrouw die naast een zwembad ligt en naar hun telefoon luistert

Een andere geweldige Overcast-functie is Voice Boost, die het volume van stemmen verhoogt en normaliseert om ze luid en duidelijk te maken. Dit is echt bedoeld voor groepspodcasts, waar het de volumeverschillen tussen mensen die spreken kan egaliseren, maar automatische verwerking van onbetrouwbare audio lijkt een perfecte functie voor spraakberichten die zijn opgenomen in winderige straten of echoy interieurs. Er is echter één groot verschil tussen podcasts en spraakberichten die het toepassen van deze oplossingen misschien moeilijker maken. “Houd er rekening mee dat podcasts en audioboeken worden opgenomen door mensen die de woorden heel goed kunnen uitspreken”, zegt Beshov. “Bovendien worden de opnamesessies meestal gedaan in geluiddichte kamers of studio’s. Dus als je het versnelt, kun je nog steeds verstaan ​​wat ze zeggen.”

Omgekeerd, als je het geluid van je neef versnelt of verwerkt terwijl ze de hond uitlaten langs de snelweg, dan krijg je misschien alleen maar brij. “[My friends] stuur soms audioberichten in rumoerige kamers. Ze maken zich geen zorgen over hun uitspraak van elk woord.” Een geweldige functie zou automatische transcriptie zijn, maar misschien niet het soort dat u denkt. Ja, het zou geweldig zijn om die lange, aarzelende berichten te lezen in plaats van ernaar te luisteren, maar wat als het bericht werd getranscribeerd en eerst aan de afzender werd getoond?Misschien zou het zien van hun berichten in tekstvorm hen aanmoedigen om in de toekomst wat beknopter te zijn.